Ангелов от Плевен: Мисля, че много бързо ще излезем от мерките

Да видим какво ще се случи за 1-2 седмици и ще преценим, каза министърът
11 мар 2021 20:54, Анисия Иванова
150
Ангелов от Плевен: Мисля, че много бързо ще излезем от мерките

В Плевенска област се увеличава броят на хоспитализираните с Covid-19. Всички лечебни заведения ще увеличат леглата в Covid отделенията с 20 процента, съобщи здравният министър Костадин Ангелов след обиколка в болниците в областния град.

Здравният министър, чиято работна среща съвпадна днес с протести представители на бизнеса, коментира защо са затворени.

"Много често ни обвиняват, че като имаме електронно обучение на учениците, децата отиват в моловете. Нека да видим какво ще се случи следващата седмица-две, за да преценим как ще продължат мерките. Аз мисля, че много бързо ще излезем от тях. Нека хората, които изразяват мнението си по този начин, съвсем разбираемо е тяхното недоволство, но целта, която ни води и която преследваме, е запазването на максимално голям брой човешки животи“, каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

На въпрос дали ще бъдат подпомогнати хората, чийто бизнес е спрян със заповед на РЗИ, Костадин Ангелов отговори: „Това предстои да бъде обсъдено на национално ниво. Това са социални и икономически мерки. От мен се иска да пазя живота и здравето на хората. Ще направя всичко, което е по моите сили като министър на здравеопазването, тези хора да получат обезщетенията си. Разбира се, ако законът го позволява“.

На въпрос за прогноза колко ще продължи "новата вълна", министърът каза, че не може да даде математическа прогноза. "Като лекар не мога да лъжа. Знаем какво трябва да правим, това, което мен ме радва е, че няма напрежение сред лекарите, каквото беше през октомври - ноември, всички са спокойни, всички имат достатъчно медикаменти. Най-важното ни оръжие е ваксината. Един апел - намираме се в много тежка ситуация - нека не се разпространяват неверни твърдения или непроверени данни за ваксините, защото това разколебава хората", заключи министър Ангелов.

Той посочи, че в Плевен ще бъдат увеличени болничните легла - интензивните с 11, и на всички лечебни заведения - 14 на брой, ще увеличат средно с 21 процента - общо 521. По думите му ваксинирането в областта е с изключително добри темпове.

По-рано днес към сградата на РЗИ в Плевен полетяха пасти, торти и еклери от продукцията на затворените заведения в един от моловете.

Протест срещу заповедта на инспекцията събра представители на различни бизнеси – като молове и фитнеси, които няма да работят до 1 април в изпълнение на новите Covid мерки.

На протеста МВР задържа мъж на 34 години, който хвърлял еклери по сградата на инспекцията, снети са му обяснения след което е освободен, потвърдиха от полицията.

Директорът на РЗИ д-р Илиян Минчев каза, че на 26 март в Плевен отново ще има заседание на Областния кризисен щаб, дотогава мерките ще останат непроменени.

В Плевен Covid ваксинацията върви с добро темпо, констатира още днес министърът на здравеопазването. Той увери, че няма никакви проблеми с ваксината „Астра Зенека“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото ЕС се разпадна,толкова и Борисов ще загуби изборите...
80
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ще управлява,докато сам не реши да се оттегли !Нещо неясно ????
79
2
 
2
 
! Отговори
До ББ преди 3 години
Ти като си много образован от преди 30 години какво правиш във форума в 02.00ч бе,лентяй такъв !?
78
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До До 81Българите,Народа ни са търпеливи,работливи,обичащи Родината ни,милеещи за бъдещето на децата ни,гордеем се с Историята на Народа ни,допуснахме грешка последните 30 г. и *** като теб които хранят власт имащите от нашите данъци скоро ще им отдадем заслуженото...да си *** по-нашите земи не е ценност...Бог да пази България!!.лишена от образование/1500 училища закрити за последните 30 г./лишена от независима съдебна система,лишена от здравеопазване,съсипаха икономиката ..и сме тук!
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неудачници,ще си пръснете вените от яд бе !Борисов 4 идва ,ако не ви изнася сме ви пуснали да щъкате свободно из Европа !Изчезвайте от България !Ясно ли ви е ?
76
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Та Шипка...двама не са я изкачвали както се споменава в популярният виц...Сюлейман паша...и Бойко Борисов...ние ще продължим да отдаваме почит,ще водим децата си...и няма да ви позволим да правите манипулации с Шипка!!!
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо да не повярваш, че се намери някой който да лъже повече от Борисов
74
3
 
5
 
! Отговори
До 86 преди 3 години
Всичките гербави калинки смятате че Българите сме прости, и стадо овце което можете да стрижете... Тогава въпроса е какво правите в тази държава и кой ви даде власта ???Трудно можеш да обясниш на зомбиран ГЕРБЕР каква е разликата между събирания на открито / визирам Шипка това е отдаване на почит на тези който се бориха за свободата на България/ и друсане на гюбеци в чалготеките.. Припомни ми кога ШОФЪОРА на Жипката последно е бил на Шипка опс или кога е бил в парламента !
73
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай да те видим тебе бе,плевенчанин ?Мъжкар ли си голям ?М ?Къде си сега ?Защо не си в родния Плевен ?Да не би случайно да си берач на ягоди в неродния Престън ?
72
9
 
2
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
Да,бълрарите са деградирал народ в по-голямата си част,защото са прости и злобни,но пък с его до небето !КАТЕГОРИЧНО ГО ЗАЯВЯВАМ !Оревахте света,когато ви накараха да сложите маски и КПП ! Диктатура било,репресия,нов световен ред.Сега пък защо отворили !Кой горя маски на протестите бе,плондер ?Кой нарече вируса политически ? Кой отказа да сложи маска в парламента ?Кой наскоро се качи на Шипка и каза ,че не може да карантинират почетта му !?И тея същите г()*** имате наглостта да критикувате!
71
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До До ББхаха толкова сте бедни,че имате само офшорни с пари и чекмеджета...за децата ние ще се погрижим!!!децата са нашето богатство!!!
70
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
дребнотемия...важният въпрос е Защо липсва реформа в здравната ни система/и не само/?до кога ще насърчавате докторите да се държат като крадци и престъпници?до кога ще наливате държавен ресурс в несправяща се с предизвикателствата система...не виня персонала..и те са жертви на политически и лобистки решение...до кога животите ни ще са ви чипове в покер играта ви политици обслужващи олигарси с които си делите..животите ни???парите ви отдавна не са ценност!Справедливостта и Свободата са нашата!
69
5
 
1
 
! Отговори
До ББ преди 3 години
Освен за сина на Президента,за други политически дейци не се е чуло да купонясват...
68
2
 
7
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
Кой мерки да се спазват ???? Може би имаш предвид ***.н.и.т.е предложения на здравния ботокс, на открито със маска и ако ти се изпотят очилата минаваш през бара за една вода без маска ??Със какво право наричаш Българите деградирал народ / може би си от онези държавни служители който се самозабравиха / явно си поредната калинка която губи ориентация..И когато говориш за Европа, и твърдиш че си я обиколил виж там как се действа няма днес отваряме утре затваряме.
67
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея простакендери,които свързват пандемията с изборите в България са същите,които ни уверяваха,че изборите в САЩ също са съпричастни с развитието на пандемията.Ето,че управлението в САЩ се смени и то от вечните врагове,а статуквото с К19 си остана същото.Тук каквото и да се предприеме все е заради изборите...хахаОтварят заради изборите,затварят ,заради изборите....Извънземните и те ще кацнат ,заради изборите...Да ви се чуди човек за лудница ли сте ,за бой ли сте....
66
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
пазещите ви от Народа ни полицайчета неграмотни и без ценности правят партита нерегламентирани и тайни...вие го знаете...ама как да го кажете,една тв се осмели да ги излъчи,ваши активисти си правят партита в заведения,а колко нейзлъчени има?...и това излъчиха...и Народа ни виновен,кога отговорност и строги наказания за обслужващият властта персонал състоящ се от бедни духом зооекземпляр.?вие сте без маски,какъв пример давате?
65
9
 
2
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
Естествено,че не се спазват мерките !!Обиколил съм Европа през пандемията,драги,и ще ти кажа,че по-*** и деградирал народ на крайностите от българския -НЯМА !Естествено визирам простаците като теб,а не съвестните и разумни граждани.Навсякъде има хора,които смятат,че К19 е конспирация,но не цвилят на умряло и уважават правото на другия да се защити от вируса,за който вярва,че е опасен и носят маски,не коментират и не налагат мнението си като вас.Аман от разбирачи и философи.
64
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименхаха..не е само Плевен...и ако не затворите училищата и кръчмите...не ви чака нищо добро...умиращите сега ще ви се видят като шега...заради изборите се правите на добри...ама разделение...е вие ни разделяхте на богати офшорни гробари с къщи и недосегаеми от Закони и Конституция и на бедни българи,вие носите отговорноста...искахте и искате власт..ок,предатели зависими
63
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До До ББмилиони сме и имаме мнение и мечти,нямаш достатъчно акаунти през които да ни плющиш минуси...ще те намерят като мумия пред устройствата..лъжеща,обслужваща тарикати,носещи срам и смърт на Народа ни...ние ще сме тук и ще се радваме на простеритета на децата ни!Бог да пази България!
62
2
 
9
 
! Отговори
До 73 преди 3 години
А на ГРОБАРИТЕ все народа им е крив.... Не били спазвали мерките и затова имало ръст на заразените, а кой отвори всичко ?? Кой нареди на здравния ботокс на 14.02.2021 на 1-ви март да се отваря независимо от броя на заразените ??? Кой се биеше в гърдите че Европа ни сочи за пример, макар че смъртноста през ноември и началото на декември на седмична база беше двойна спрямо предходните години, макар че официакно починалте от COVID бяха около 20% от официалната статистика !!!