Ангелов от Плевен: Мисля, че много бързо ще излезем от мерките

Да видим какво ще се случи за 1-2 седмици и ще преценим, каза министърът
11 мар 2021 20:54, Анисия Иванова
150
Ангелов от Плевен: Мисля, че много бързо ще излезем от мерките

В Плевенска област се увеличава броят на хоспитализираните с Covid-19. Всички лечебни заведения ще увеличат леглата в Covid отделенията с 20 процента, съобщи здравният министър Костадин Ангелов след обиколка в болниците в областния град.

Здравният министър, чиято работна среща съвпадна днес с протести представители на бизнеса, коментира защо са затворени.

"Много често ни обвиняват, че като имаме електронно обучение на учениците, децата отиват в моловете. Нека да видим какво ще се случи следващата седмица-две, за да преценим как ще продължат мерките. Аз мисля, че много бързо ще излезем от тях. Нека хората, които изразяват мнението си по този начин, съвсем разбираемо е тяхното недоволство, но целта, която ни води и която преследваме, е запазването на максимално голям брой човешки животи“, каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

На въпрос дали ще бъдат подпомогнати хората, чийто бизнес е спрян със заповед на РЗИ, Костадин Ангелов отговори: „Това предстои да бъде обсъдено на национално ниво. Това са социални и икономически мерки. От мен се иска да пазя живота и здравето на хората. Ще направя всичко, което е по моите сили като министър на здравеопазването, тези хора да получат обезщетенията си. Разбира се, ако законът го позволява“.

На въпрос за прогноза колко ще продължи "новата вълна", министърът каза, че не може да даде математическа прогноза. "Като лекар не мога да лъжа. Знаем какво трябва да правим, това, което мен ме радва е, че няма напрежение сред лекарите, каквото беше през октомври - ноември, всички са спокойни, всички имат достатъчно медикаменти. Най-важното ни оръжие е ваксината. Един апел - намираме се в много тежка ситуация - нека не се разпространяват неверни твърдения или непроверени данни за ваксините, защото това разколебава хората", заключи министър Ангелов.

Той посочи, че в Плевен ще бъдат увеличени болничните легла - интензивните с 11, и на всички лечебни заведения - 14 на брой, ще увеличат средно с 21 процента - общо 521. По думите му ваксинирането в областта е с изключително добри темпове.

По-рано днес към сградата на РЗИ в Плевен полетяха пасти, торти и еклери от продукцията на затворените заведения в един от моловете.

Протест срещу заповедта на инспекцията събра представители на различни бизнеси – като молове и фитнеси, които няма да работят до 1 април в изпълнение на новите Covid мерки.

На протеста МВР задържа мъж на 34 години, който хвърлял еклери по сградата на инспекцията, снети са му обяснения след което е освободен, потвърдиха от полицията.

Директорът на РЗИ д-р Илиян Минчев каза, че на 26 март в Плевен отново ще има заседание на Областния кризисен щаб, дотогава мерките ще останат непроменени.

В Плевен Covid ваксинацията върви с добро темпо, констатира още днес министърът на здравеопазването. Той увери, че няма никакви проблеми с ваксината „Астра Зенека“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
1
 
! Отговори
ТестКит преди 3 години
До 72 You have some opinion, wrong in some eyes but there is no word like becouse. Stupid. This is like Bulgarians that write незнам , even I know it is не знам
60
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На лузъра вечно някой му е крив,вечно някой му е виновен,вечно някой му попречил да се реализира ! Ей ,така ще пукнат в мрънкане и плюене.Абе,льольовци-вие,които сте най-знаещи и кадърни,можете ли да обясните какво вие бихте направили и как бихте балансирали ситуацията,когато обшеството е разделено на две.Когато и в двата лагера има и медицински експерти ???Давайте,кажете да ви чуем ! Обвинявахте,че всичко било отворено,Плевен се затваря и хоп ,протести срещу това.И ?Кво правите вие-критикьори?
59
9
 
1
 
! Отговори
До ББ преди 3 години
Не разбрах в какво точно обвиняваш Борисов ???Можеш ли да поясниш ?
58
3
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До анонименНяма вечна власт гроберче...кой ви лъже,че имате власт над животите ни?ще излезете от мерките...ама друг път,заради изборите прехвърлихте отговорността на робите кметове и областни управители...демек Бойко да не носи отговорност...наливаше пари от пусто в празно от нашите данъци без да ни пита,не спазваше Закони и Конституция...и сега когато няма пари се крие...Власт над животите ни само БОГ!!! Ще ви съдим за престъпленията срещу Народа ни!!!...Плащаш редиш се...ама ваксини няма...
57
8
 
0
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
За кои ????ХахаМанолова,Слави,Нинова,Пинокио ????
56
1
 
5
 
! Отговори
гербаджиите преди 3 години
Вижте го де е тоя ботокс и никой да не гласува за него, ползвайте си преференциите за други кандидати
55
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
65 ти коментар е обяснил всичко в две изричения !Браво !
54
8
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Хората , които си мечтаят за смяна на властта , най-вероятно в бъдеще ще си мечтаят за времето когато са си мечтали за смяна на властта.
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този хем е кандидат депутат от ГЕРБ, хем не слиза от телевизора.... Върти същите агитационни трикове като Мутрата....
52
2
 
3
 
! Отговори
Изборите идат преди 3 години
Как няма друг начин освен чудодейно подобрение на обстановката точно за изборите.
51
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е отворено, как можахте да отворите?Ако затворят, ама правата ни, моля?Понеже всички сте яки разбирачи от управление на кризи, хайде кажете как да се направи! И партийните многознайковци, вашите партии защо мълчат? Да излязат и да кажат те какво ще направят в тази ситуация! Въпросът е много важен, защото 2 месеца след изборите ще имаме 4та вълна! Гарантирам го!Да не стане оле мамо, ние какво мислехме че избрахме, то какво излезе!Та как ще постъпят другите партии в тази ситуация?
50
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
На лекарите да не им пука от многонезнайковците и да правят това което е нужно.Вярваме ви!
49
2
 
7
 
! Отговори
Оноре дьо Балзак: преди 3 години
"В основата на всяко материално богатство се крие престъпление" И когато това престъпление е срещу бъдещето прошка няма ... да си знаеш!
48
3
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Като усвоим парите и излизаме с 200 от мерките.
47
3
 
8
 
! Отговори
Ботокс преди 3 години
Г-н Борокс и присадена коса, време е да се скриете и да замълчите! Освен некомпетентност на тема клинични и изследователски тестове, си позволявате да правите и политически PR по време на предизборна кампания. Къде е ЦИК?.
46
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига плюхте!Да не би да мислите че вие щяхте да се справите по-добре!Те в западните държави дето ги мислехме за повече от нас се сриват, а ние още стоим. Справяме се, понякога залитаме, но съумяваме да продължи в правилната посока. Ще се справим!
45
1
 
3
 
! Отговори
Защо ли? преди 3 години
Защо ли толкова враждебно? Това е като да питаш: Защо толкова сериозно синко? И с бръснача да ти тегли белега на усмивката. Като толкова искаш да знаеш ще задоволя любопитството ви. Не вярвам, че който и да е род, колкото и древен и чистокръвен да е .... щом си е позволил да свие 600 милиона от 500 000 ученици и техните родители и бъдещето на цял един народ - само за да може неговото котило да си плацика арийските *** по плажовете на цял свят ... Не мислите ли, че няма останало нищо в него?
44
3
 
6
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Вие го създавате Проблема и после бързо се Справяте. Не правете хората на Маймуни, а се Разкарайте, колкото е възможно по-бързо. ОСТАВКА
43
2
 
5
 
! Отговори
ООО преди 3 години
Много се чудя за тези "мерки".В заведенията за хранене можело да се влиза без маски, но на разстояние 1.5 метра. Но било разрешено до 6 души на една маса. Е, това ми е чудно - колко голяма ще да е такава маса, на която да седнат до 6 души на разстояние 1.5 метра един от друг???Не мога да си представя такава маса, нито ресторант, който да има такива маси!
42
3
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Ако се оставим на ботоксови *** с присадена коса да ни затрият ,значи си заслужаваме съдбата ,вдигни се народ скотски затриват те!