Мутафчийски: За седмица смъртността расте с 53%, няма легла

Шефът на ВМА категоричен: Нещата не вървят в правилна посока!
Обновена: 11 мар 2021 11:03 | 11 мар 2021 10:31, Веселина Йорданова
329

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Много стръмно покачване на кривата в смъртността от коронавирус, което не сме имали от септември, отчете шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски.
Още по темата
Нарастването на седмична база е с около 53%, което е силно обезпокоително.

11.3% е нарастването на седмична база на заетостта на интензивните легла. Има болници с изчерпан или почти изчерпан капацитет, посочи той.

В момента сме на нивото на 5 ноември по експоненциално нарастване на случаите на болни.

Тази сутрин във ВМА имахме пет свободни легла, въпреки че преди два дни разкрихме две нови клиники - с 32 и 25 легла, обясни той.

По думите му това означава, че бързо ще бъде изчерпан медицинският капацитет и "нещата не вървят в правилна посока".

В момента наблюдаваме семейства в пълен комплект заразени, подчерта Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още по темата: Венцислав Мутафчийски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20% заразени тук ...В Дания са 0.9% ...Мерките в Дания са маааалко по-леки.Изводите са два:- Датчаните са с вроден имунитет и не ги лови.- Някой лъже и макар шекспировият персонаж Марцел, да изговаря една известна фраза, гнилото не ми се вярва да е все още в Дания.
197
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако може някой математик да излезе да каже къде сме на кривата на починалите от ваксините. И нещо за вълните от починали. Ако може...
196
6
 
3
 
! Отговори
Професора преди 3 години
Радев беше на Шипка и там зарази всички с изключение на мен защото аз не бях на Шипка.Хемингуей от втория етаж го е видял това с очите си и аз му вярвам напълно защото с него сме много добри приятели.
195
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идва 4 април и пикът на епидемията. Време е да изберете живота или мутрите и смърт и безкрайно продължаваща епидемия.
194
5
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Пълен крах на управляващите политици в България при овладяването на епидемията.
193
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Смях!Така е , по голями циркаджий от Годжи и тоя Полуплешивия с прическа, не бях виждал ! За малко парици и дупетата си продадаха ...
192
2
 
4
 
! Отговори
ДО МКII преди 3 години
Така ше е докато света е пълен с овце като теб
191
8
 
11
 
! Отговори
Смях! преди 3 години
Пълен смях ! Едни от ТВ-то казват , да не излизаме от пещерата, други си обикалят навън вече година и нещо и се чудят къде се дянаха, всички останали ! А те в паника , в пещерата ! Крийте се драги пациенти , живота вкъщи е най-приятен ! Навън е опасно !
190
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицината е слугиня на политиката. В България това е безспорен факт. Затова катастрофата е с такива размери - по 3000 заболели, и 100 умрели. Свършиха се разумните хора, останаха политиците да решават здравните проблеми. Българска работа. Прави са ромите кога казват "българска работа" - един вид "нискокачествена работа". Е, такава е работата на власта относно борбата със заразата.
189
16
 
5
 
! Отговори
Професора преди 3 години
Радев смешника е виновен.Точно седмица след празника има бум на заразените ,точно заради струпването на хора накуп, за празника.
188
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато науката обслужва политиката, е така! На пук на всеки здрав разум, когато броят на заразените расте, децата се пращат в училище, ресторанти се отварят, мерки се разхлабват.Трябва да се затворят училищата за две-три седмици. От понеделник и децата от 1-4 клас трябва да минат онлайн. Като започнат да измират пред болниците, на стълбите - пак ще има олеле...Не им пука за живота на хората, но иначе много са загрижени- думи, едни думи захаросани, ще ни удавят чак.
187
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са лъжци и престъпници, на които престъпните медии (днес.бг собственост на блумберг) им правят пезплатна ПР кампания. Колко години ще ни трябват да осъзнаем че пандемия няма, има пЛандемия, а вирусът са тези безполезни, продажни тикви, които претендират че страшно много ги е грижа за здравето на хората, пълна глупост! Нямам нужда от бюрократ с костюм да ми казва какво е добре за здравето ми и да ми налага комунистическите си заповеди!
186
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 191 преди 3 години
"В къщи имам легла, за жени до 30години, гарантирам бързо оздравяване и подмладяване."Само подмладяването на разбрах що ще им е, ама нейсе...
185
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми не се спряхме! Понеже и клоуните не спряха вече година да ни разиграват!Но те първи почнаха, все пак! Да не забравяме.
184
11
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е, не се спряхте! Даже и до Занзибар стигнахте, някои! Други умират от глад, без работа и без помощи от държавата! Сега министърът на здравеопазването ви е виновен, ген.Мутафчийски ви е виновен, насаждали ви страх, болницитеи са ви виновни, даже и стълбите на болниците!
183
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не нарастне много броиката на починалите , че ще се наложи да се пристъпи кзм ново затваряне - кпп та бележки , опашка пред магазина когато пускаха по -3-4 *** да пазаруват
182
4
 
1
 
! Отговори
До МК || преди 3 години
Дай Боже !!!
181
2
 
0
 
! Отговори
До Свилен преди 3 години
Свилене,Свилене,поне си напиши името с главна буква бе.
180
7
 
11
 
! Отговори
МКII преди 3 години
Не е далеч времето, когато без ваксинационен паспорт няма да може да се започне работа, да се посещават обществени места като заведения, театри, кина, спортни мероприятия, да се пътува където и да било вътре и извън държавите. В ЕС ваксинационния паспорт ще се издава още през месец май. В САЩ, Китай и Русия ще е готов през юни. Без такъв паспорт няма да може да се мръдне от къщи.
179
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стълбите пред болниците ни чакат...