Мутафчийски: За седмица смъртността расте с 53%, няма легла

Шефът на ВМА категоричен: Нещата не вървят в правилна посока!
Обновена: 11 мар 2021 11:03 | 11 мар 2021 10:31, Веселина Йорданова
329

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Много стръмно покачване на кривата в смъртността от коронавирус, което не сме имали от септември, отчете шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски.
Още по темата
Нарастването на седмична база е с около 53%, което е силно обезпокоително.

11.3% е нарастването на седмична база на заетостта на интензивните легла. Има болници с изчерпан или почти изчерпан капацитет, посочи той.

В момента сме на нивото на 5 ноември по експоненциално нарастване на случаите на болни.

Тази сутрин във ВМА имахме пет свободни легла, въпреки че преди два дни разкрихме две нови клиники - с 32 и 25 легла, обясни той.

По думите му това означава, че бързо ще бъде изчерпан медицинският капацитет и "нещата не вървят в правилна посока".

В момента наблюдаваме семейства в пълен комплект заразени, подчерта Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още по темата: Венцислав Мутафчийски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що лъжат тия хора се подиграват с хората пита м тази вечер един къдее един друг тои ми вика коронавирус след час баща ми го видял жив здрав
237
6
 
30
 
! Отговори
Ааааааааааа стига бе преди 3 години
Я стига с това плашене, бе! Писна ми от тоя г.. Няма ли кой да сезира прокуратурата. Докога ще понасяме този психически тормоз? ***! И никакво затваряне! Който иска да се затваря, никой не му пречи. Ние не искаме!
236
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починали 2.5 милиона ама друг път. Нека твойта кратуна да вземе да смели малко информация, която не идва от троленето ти.
235
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай ОнзиКАКВО НЕ МОЖА ДА ТИ СМЕЛЕ КРАТУНАТА ТИ????????ЗА ЕДНА ГОДИНА В ЦЯЛ СВЯТ СА ПОЧИНАЛИ 2 500 000 ДУШИ!!!!!ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕШ С ВИРУСА И НЕ СЕ ПЛАШИ МОЖЕ И ДА НЕ ГО ИЗКАРАШ,ЗАЩОТО ЗА ТЕБ Е ЛЪЖА!!!!!!!!!!!!!!
234
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да почне да прибира у дома му.....а другите да вземат от примера му,"лекуват 24ч в денонощието"; поне да си оправдаят заплатите....
233
3
 
3
 
! Отговори
до 261 преди 3 години
И за кого ?Да НЕ би да има по читав ?
232
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен ММА преди 3 години
Затвряйте всичко Никой нищо няма да ви направи светът е зад вас Бг Управляващи.Власта е ваша смело управлявайте .Точно сега имаме нужда от това.Здрава ръка трябва над този народ тогава вървят нещата .историята го е доказала.
231
7
 
20
 
! Отговори
ПИТАНКАТА преди 3 години
КАТО НЯМА ЛЕЧЕНИЕ за новият вирус какво правят по БОЛНИЦИТЕ ??? Има не малко хора, които вместо вкъщи да лежат предпочитат в болница дори и да няма смисъл от това.Има ваксини със съмнително действие и краткотраен ефект.КАКВО ПРАВИМ ???
230
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирайте се тик-вич-ки. Щот ако не се ваксинирате ще станете на труп-чета. Или още се мислите за по-умни оит останалия свят ?
229
3
 
20
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
ЖИВЕЕМ В ПЪЛНО ИЗВРАЩЕНИЕ Несъвместима комбинация на СОЦИАЛНА държава и КАПИТАЛИЗЪМ ОТМИНАЛО Е ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА И СОЦИАЛИЗМА сега ДЪРЖАВАТА само ГРАБИ хората с данъци и осигуровки за социални услуги, които не може да предостави на хората. КОЙТО ИМА ПАРИ той ще живее по-добре ще има по-добро здраве и обслужване. ВЪПРОСЪТ е ЗАЩО на всички хора продължават да събират пари за СОЦИАЛНИ УСЛУГИ които ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ и ПАРИ САМО се крадат или се раздават, за да се купуват избори
228
3
 
15
 
! Отговори
стига бе преди 3 години
И ЗАЩО няма легла? Чий го крепихте една година?Цяла готина се лутахте на принципа проба-грешка, като за капак повтаряхте вече допуснати грешки!Безхаберната и хвалипръцковска власт на ББ не увеличи нито леглата за ковид болни (те си остават 7000, а трябваше да бъдат вече поне 10000), нито местата в интензивните отделения (те си остават 600, а трябваше да бъдат вече поне 1000).И ми излиза този и вика - няма легла?!НОЩ какво прави, спите ли цяла НОЩ или и през деня дремите?
227
5
 
8
 
! Отговори
НИЩО ЧУДНО преди 3 години
В България има около два и повече милиона стари и болни пенсионери, на които не им трябва вирус, за да умират. Преди години просто не са ги докладвали случаите ежедневно колко хора умират.
226
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слаби доктори сте ! В израел има една трета повече случаи и средна смъртност за седем дена 20
225
8
 
13
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Ей , Вие от уродливия герберски Щаб , да се омитате докато е време , че лошо ви се пише!Хайде мекия и Борисов най-отпред да бяга!Бедна Ви е фантазията какво Ви чака от обречените от Вас хора!
224
1
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ОбективенАми като не е наясно с аритметиката и със статистиките - да си мълчи! Аз защо не се изявявам яко-яко по въпросите на космическите технологии примерно?! Щото и той като мене и от вируси нищо не отбира, ама бутай!
223
7
 
20
 
! Отговори
Бай Онзи преди 3 години
Щом включиха и тежката артилерия (генерал Годжи ) да ни плаши , значи усещат вече , че няма да ги бъде .И да плашите , и да не плашите - все към бай Ставри вървите !
222
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Муфта що не станеш гробар много ти отива пък и добре се печелил.
221
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като няма легла - докарайте. Защо леглата са по-важни от хората?
220
2
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
До 242Това са две различни статистики - тази на две седмици, която е само за Ковид-19 и по седмици на НСИ, която е за общо за България по всякакви причини, а генерала говори за трети вид статистика, но бърка какво означава.
219
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му пука за народа!? Ной е заложник на политическите борби, защото залогът е мното висок-РАЗПРЕДЕЛЯ СЕ БАНИЦАТА, БЕ.....