Новият локдаун попари бизнеса, ще има ли фалирали?

Обмисля се и затварянето на моловете
16 мар 2021 19:45, Красимир Ангелов
96

Реакцията на бизнеса за готвеното ново затваряне не закъсня. Новината попари надеждите на бизнеса, че с началото на пролетта работата ще се увеличи, а част от предприемачите са притеснени, че няма да издържат финансово.

В залата за кросфит на Светлин Александров част от тренировките вече са онлайн.

Още по темата
"Тръбеше се много дълго, че има едни милиони, които се раздават за затворените бизнеси при първото затваряне, опитахме, кандидатствахме, и получихме отговор, че не можем, защото сме били бизнес, който е на загуба. Чух мнението на специалистите, че фитнес залите са едно от най-опасните неща за разпространение, може би са прави, не съм аз правилният човек, който може да даде оценка, но смятам, че ние взимаме всички мерки", коментира собственикът на спортна зала Светлин Александров.

Освен за фитнесите и спортните зали, се обмисля и затварянето на моловете. При новото затягане врати ще хлопнат и заведения, ресторанти и кафенетата.

"Ние не сме съгласни нас да ни затворят, защото това не значи, че затварят всички, а само нашия бизнес. Ако ще затварят всичко - да затварят абсолютно цялата държава. И да се приключи за една или за две седмици, но пак казвам, не е сега моментът да се затваря икономиката. Според нас трябват адекватни мерки, при които икономиката да остане отворена и бизнесът да работи", сподели съпредседателят на БАЗ Павлин Петров.

Новият локдаун ще обхване не само учениците, които ще учат онлайн. Този път се очаква да затворят и детските градини. Не всички родители обаче са съгласни това да се случи.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има много фалирали.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лук-даун,чесън-ъп.
42
3
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
епа то беше ясно, че така ще стане! Мисля си че това ще е така до ини месец така! Дано да съм прав! После до септември ще има отпуска и след това от октомври ноември пак карантина затваряне и така! Мисля си, че това ще продължи да е така до 2025! Дано да съм прав!
41
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Животът на хората е най-важен! Фитнесите не са най-важното. Нека бъдем разумни и отговорни.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не са съгласни да затварят само тях, да затворят всички.
39
7
 
12
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
Като се говори за фалити във Бг се показват само фитнеси и селски кръчми!! Е това ли ни е бизнеса и икономиката!! Простащина!!!! Ганьовска
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
......ама от глад бе не от друго..!
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попари бизнеса....Абе знаете ли колко семейства разчитат само от заплата на заплата ще се мре яко ама от глад бе от друго..!
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕДИ КОЙСИВсеки трябва да има шанс да се пробва! Ако фалира,да знае,че е фалирал заради неспособността да прави бизнес,а не защото някой друг му пречи да работи!Примерът с баба ти и дядоти е неуместен!
35
0
 
1
 
! Отговори
dj dance machine преди 3 години
И още нещо не желая да срещам ни един като ги срещна вече ще искам дрегер може би някои знаят що е това ако не могат да усетят
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така затварят,като че ли вируса е венерически,като оня дето предизвиквал синдрома за имунна недостатъчност/СПИН/или ACID ли бе/ от който бог ни опази общо взето заради имунитета,но по времето на който не са обявявали масова карантина с мерки и предпазни лични защитни средства от начина на предаване,разпространение по въздушно-капков път,че затваряли нищо като огнища,разпространители,разпространяващи как заболели по форми на прекарване с изолации,предизвикващ кризи в дейността за стопанството.
33
1
 
0
 
! Отговори
dj dance machine преди 3 години
Пиенето не мори смучи може да изпиеш днес бутилка утре друга но нормални човешки отношения няма няма и да има затова разбери едно не уважавам няма и да уважавам до края на живота си подобни хора
32
2
 
0
 
! Отговори
dj dance machine преди 3 години
И докато умувате за негова сметка тоя блок го е строил един къде бяхте тогава да ви питам скрити един от вас и чувал нее изнесъл да но сме големи като почнеш отдо господа може да не сме като вас но имаме нормални човешки отношения това че не пием означава че сме хора и за в бъдеще ще си търся правата за оронване на име и престиж бъдете здрави
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Супер, но да не ми иска данъци и да ми налага регулации, като не иска да ми помага. А като говорим - защо има хора на социални помощи? Защо просто не бъде оставен ествения отбор, да си видим кой ще оцелее :)
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А и още нещо поради факта че се гледате да изкарате един виновен замислете се вината в кои е като помислите колко работа има в тоя блок която нее правена с години от до има да се хванете за главата всеки ден си правете събрания без нас нашето мнение нее важно заради кого вие знаете наи добре оставям всичко вие да вършите аз пръста няма да си мръдна плащам данъци на тая държава и ела да ми изкараш парите
29
10
 
12
 
! Отговори
Да бехте учили преди 3 години
Бизнеса не е засегнат. Засегнати са ниско образованите роби и прислужници. Всеки, който произвежда продукт с добавена стойност не е засегнат.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Да речем, за 99% от бизнеса изчечне. Къде ще работи 90% от населението, за д ахрантути 10% администрация?
27
2
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Не е достатъчно!Трябва пълна едномесечна блокада на София и Банкя , където се ширят главните вируси!
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живи и здрави също като оня умник де му пречи дивана.Господин Живко Недев като разбирам откого се учиш да мразиш баща ми и да го изкараш виновен искам да ти пожелая успех с блоковото пространство но искам да попитам оправили теча на комшията под теб Славоев надали тече всичко тече колко години минаха а тоя дето го слушаш е слуга на голям слуга така че на теб на горския на оня в общината на благовеста желая ви успех когато научите какво е блоково пространство и климатика кога капе ела
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай не затваряха една година непрекъснато, а затвориха яко но за месец-два. Истор3ята след 200 години ще съди кой е бил прав.