Новият локдаун попари бизнеса, ще има ли фалирали?

Обмисля се и затварянето на моловете
16 мар 2021 19:45, Красимир Ангелов
96

Реакцията на бизнеса за готвеното ново затваряне не закъсня. Новината попари надеждите на бизнеса, че с началото на пролетта работата ще се увеличи, а част от предприемачите са притеснени, че няма да издържат финансово.

В залата за кросфит на Светлин Александров част от тренировките вече са онлайн.

Още по темата
"Тръбеше се много дълго, че има едни милиони, които се раздават за затворените бизнеси при първото затваряне, опитахме, кандидатствахме, и получихме отговор, че не можем, защото сме били бизнес, който е на загуба. Чух мнението на специалистите, че фитнес залите са едно от най-опасните неща за разпространение, може би са прави, не съм аз правилният човек, който може да даде оценка, но смятам, че ние взимаме всички мерки", коментира собственикът на спортна зала Светлин Александров.

Освен за фитнесите и спортните зали, се обмисля и затварянето на моловете. При новото затягане врати ще хлопнат и заведения, ресторанти и кафенетата.

"Ние не сме съгласни нас да ни затворят, защото това не значи, че затварят всички, а само нашия бизнес. Ако ще затварят всичко - да затварят абсолютно цялата държава. И да се приключи за една или за две седмици, но пак казвам, не е сега моментът да се затваря икономиката. Според нас трябват адекватни мерки, при които икономиката да остане отворена и бизнесът да работи", сподели съпредседателят на БАЗ Павлин Петров.

Новият локдаун ще обхване не само учениците, които ще учат онлайн. Този път се очаква да затворят и детските градини. Не всички родители обаче са съгласни това да се случи.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великите бизнесмени да не са нещо повече от другите хора?Като не могат да се приспособят, ще изчезнат.Хич не ми дреме на перченя.
23
5
 
24
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Уважаеми сънародници ! Кой ви го избра един,два,три пъти ? А ??? Сега мислете !!!
22
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То па един бизнес...
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гласувайте пак за ГЕРБ !!!!
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как държавата ще ви подсигурява? Нали има пазарна икономика, или пазарната икономика е само за Третия свят, който работи за Първия свят, който знае, че пазарната икономика носи глад, болести и бедност.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ммм,чи тъй де,напИчелихте се достатъчно почти цял месец,време е за Малко почивка!
18
10
 
17
 
! Отговори
Ядосан гражданин преди 3 години
И какво сега значи едни бизнеси ще ги фалират и ще оставят хората без работа, а други на държавна хранилка ще лапат. Без тия! И за какво? Колкото повече затварят толкова по-зле става. Какво е това безумие? При положение, че имунната ни система явно се справя добре и повечето хора го изкарват леко. Защо се внушава ***? Това трябва да спре!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се преквалифицират на гробари. Пазарът се увеличава.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е този брадат чеченец?Да се разследва.
15
5
 
5
 
! Отговори
броКирка преди 3 години
Ние бие, кви фалити? Инвистирайте в имоти, тие саму ша ръстът! Шъ пичелити ! Купети и един на внучиту, дъ имъ, чи можи дъ свършът я!
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в голям град. Приятел имам готвач с 25 годишна практика.И е доста добър. Само това е работил. Е... беше на борса, а сега вече е чирак на строителен майстор. Имам приятели и в Англия. Там никой не е принуден да сменя професията си. Държавата ги подсигурява. Бойко ще остане в историята като ***. Но ние ще оцелеем въпреки предателите.
13
8
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 години
Целта е да унищожат частния бизнес.
12
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи с години си бил "губещ бизнес" а?Не затваряне за 2 седмици: яко НАП проверки и затваряне завинаги.Пък нека червените да реват, че Бойко бил незнамкакъв си.
11
7
 
22
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Какъв живот бе,куку?Мишоци на.срани.Заключвай се в мазето,слагай п.арцал на физиономията и чакай Витанов да ти брои чувалите,честит да ти е такъв живот!
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможно ли е да затворят фитнесите, а да работят игралните зали и казина? Където се събират най-големите б0клYци
9
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо са се правят на велики собственици и фитнес инструстори, да идат да работят в строителството. И там искат мускули.
8
6
 
35
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КАТО ЧИ ЛИ ЕДНО ВРЕМЕ ДЯДОВЦИТЕ В ФИТНЕСИ ТРЕНИРАХА А БАБИТЕ В МОЛОВЕ ПАЗАРУВАХА
7
8
 
22
 
! Отговори
Радой Ралин преди 3 години
Животът ни е по-важен.
6
6
 
25
 
! Отговори
Eobi преди 3 години
А бе тия на много големи англичани се правят. "Нокдаун" - все едно си нямаме хубави български думи за този термин . ШУТ Даун на цялата управленска върхушка на изборите.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До .Оди.