Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малко

Довечера става ясно колко допълнителни ваксини ще получим
234
Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имаме повече починали, но не трябва да се сравняваме с други държави, в които тестовете са повече. Така здравният министър Костадин Ангелов коментира информацията, че сме сред първите държави по смъртност в света.

По думите му сравняваме няколко показателя с показатели, които са несравними. Ако тестовете са пропорционални с другите държави, ние няма да сме сред първите места, заяви той в Ямбол, където е на посещение.

Още по темата
Според него здравната система издържа и ще бъде направено необходимото да не сме като държави като Гърция, които се нуждаят от помощ в реанимацията.

Ваксините са безопасни и ефикасни, подчерта министърът.

По думите му след доказване на безопасността на "АстраЗенека" доверието към препарата се завръща.

Министърът отчете, че заболеваемостта сред медиците е по-малка в сравнение с втората вълна и това се дължи на ваксинацията. Ангелов уточни, че новите случаи са сред такива здравни работници, които не са си поставили ваксина.

В Ямболската болница има положителна за COVID-19 родилка и положително новородено. Предполага се, че то може да се е заразило или трансплацентарно или по време на раждането, което е било естествено. Две бременни жени също са с коронавирус.

"Хоспитализираните са повече от втората криза, интензивните са повече от втората криза, но системата удържа. Днес приключва последната среща, където се обсъжда разпределението на допълнителни ваксини, договорени от ЕС. България има готовност да получи 1 млн. дози. Имаме възможност да поръчаме на "Пфайзер" милион и половина. Ние преговаряме на експертно ниво и премиера на високо политическо ниво", съобщи Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
21
 
! Отговори
браво преди 3 години
Тия май Мишо Константинов ги учи на стъкмистика.Значи когато ни отърва се сравняваме с другите, когато не ни ... не се.Браво!Страхотно управлявате кризата, вече сме първи по смъртност.Хвала на такива управленци воглаве с учителя и вожда, другаря Бойко Борисов!
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозно? Чак сега ли се сетихте, че у нас се правят по-малко тестове!?! Много по-малко!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За неразбралите да обясним. В ЕС 95% от болните си правят тест. У нас- под 30%. Резултат- тройна смъртност на реалната.
14
1
 
14
 
! Отговори
Дачо преди 3 години
До АхаИзчисляват смъртността спрямо откритете случаи.В десйтвителност, ако се правят достатъчно тестове като в другите държави....ще имаме по 10-20х заразени на ден
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи сме, защото един е решил да изземе прозвището на Василий и да се окичи с него во веки веков!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз не разбрах защо у нас тестовете са по -малко а смъртността по-висока Пак са виновни личните лекари ако не сте разбрали
11
19
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
Защото Бай *** не си прави официален тест (взима за 20лв. от аптеката) или изобщо не си прави тест. *** народ. Затова са малко направените тестове.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опа, оплетоха се в лъжите си. Нали уж много добре се справяха с кризата, а пък сега крадяли парите за тестове и първи по смъртност?
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тестовете ни са малко , защото ?
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нещо не разбирам , Ако тестовете са повече ще са по малко починалите ли?!"Няма да оспорваш логиката на Ботокса, ей!
7
2
 
30
 
! Отговори
Не разбирам преди 3 години
защо след като години наред България води класацията по смъртност от лечими заболявания, сега да не води за Ковид 19. Това че от време на време изпадаме до 3, че дори веднъж бяхме 11-то е по-скоро чудо и огромен успех за българската здравна система.
6
3
 
36
 
! Отговори
Горан преди 3 години
Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малкоТи изби рибата, бе! Вярно ли за това мрем!? И тоя е здравен министър!!!Значи, тествайте се хора, че иначе край, свършек! Малеее, само от заглавието вдигнах кръвно!
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По думите му след доказване на безопасността на "АстраЗенека" доверието към препарата се завръща."Коцето адекватен ли е или просто така си друса - меша различни неща и по много? Кой е доказал че е безопасен? Никой. Просто казаха че разни хора там си умират от ваксината, ама не били чак толкова много. Трябва сериозно да си шмръкнал за да говориш подобни безмислици като Коцко... ама какво очаквате от човек, дето не е наясно с резбата си.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе,*** открихте топлата вода а хората които сте уплашили и стресирали кой ще им върне спокойствието,гадове мръсни и долни
3
4
 
35
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Нещо не разбирам , Ако тестовете са повече ще са по малко починалите ли?!
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краварите лъжат с техните статистики. И за Русия казват че са зле а там проблеми няма.
1
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не! Първи сме, защото взехте да отчитате всеки смъртен случай за такъв от Covid и накрая влязохте сами в собствения си капан с тези данни. В стремежа си да вземете колкото се може повече пари, накрая излязохме на първо място.