България №1 по смъртност от коронавирус в Европа

На второ място сме в света по брой починали
200
България №1 по смъртност от коронавирус в Европа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България е на първо място в Европа и на второ в света по смъртност от коронавирус, сочат данните на университета Джонс Хопкинс, цитирани от bTV.

Още по темата


Данните показват процента на починали от официално регистрираните заразени с коронавирус от началото на пандемията.

Според статистиката 9% от хората с коронавирус в Мексико умират, а второ място в света по този критерий е България с 4% починали от заразените.

От европейските страни България оглавява печалната класация за процент починали от заразените с COVID-19.
Унгария, Италия, Великобритания и Германия също са сред страните с най-висок дял на фатален изход от заразата.

Когато се сравняват починалите на 100 000 население обаче, най-много жертви от коронавирус от началото на пандемията е дала Чехия, а България е на пето място със сходна статистика с Италия и Съединените щати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
видимите резултати на герп
170
3
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Начина по който се смятат е гротеска. И е абсолютно безпредметно да се обсъжда. Отдавна се уточни че единствено процент умрели спрямо населението би могъл да е правилен НО и там е пълна ала- бала , защото всяка страна си го смята по свой начин, ако изобщо го смята. Само си пълнят медиите с глупости
169
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кой сега е номер едно!
168
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това при положение че имаме около 500 болници което за България е абсурдно високо,повече болници от богата Нидерланд , Австрия, Белгия. Частни болници с външен вид на луксознихотели, хиляди празни легла и липсващи лекари и мид сестри.Какво ви говорят тези факти-здравеопазването е един безкраен източник за грабеж, особенночастните здравни заведения. Единственият изход е договори с НЗОК да сключват само държавниЗдравни заведения и то само такива отговарящи на строги критерии.
167
1
 
8
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Видими резултати...да ги изберем отново.
166
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от ГЕРБ-СДС!!!
165
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафиоти сме, та не се знае...
164
2
 
15
 
! Отговори
Оня преди 3 години
Интересно при най - кадърните управляващи сме само на второ място по смъртност в света
163
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже повечето крият че са болни да не ги карантинират броя на регистрираните болни е много малък. А броя на умрелите не може да се скрие. Така процента брой умрели към брой болни става голям? Особености на българския характер така да се каже. :)
162
7
 
13
 
! Отговори
прост преди 3 години
На българина за всичко му е виновен някой друг!!! За това че яде кремвирши и пушени меса, затова че пуши и пие като разпран,затова че яде мазно и пържено непрекъснато, затова че от 10 години не е отишъл на лекар и не си е пуснал едно елементарно профилактично изследване, затова че за спорт и здравословен начин на живот е чувал само по телевизията!!! Не стига че са виновни ами и сега ше му дават акъл какво да прави да носи маски и да спазва мерки как не ги е срам ?
161
5
 
7
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Тази статистика не е вярна, на нашата територия държава нема и за това тестовете са платени, печелят яко едни лаборатории. Няма масово, безплатно тестване. От 80 болни ние официално откриваме 10-доказани с тест. От тези 10 са починали 2 но ако бяхме открили и 80 те.. Щеше да е друго. Пък и здравната ни система е Съсипана. Политиката е на първо място, чакахме да достигнем тези нива и затваряне. Това не е мярка а фалит на болниците.
160
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До германецПп. Ти също не си германец и никога няма да бъдеш, колкото и да ти се иска :)
159
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Го германец За ралин със сигурност. Тоз некъпан евреин не е никакъв българин и няма никакво право на дума по тази тема.
158
3
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Който пише "Българинът е. ..", описва само себе си. Факт!---Това важи ли за Ралин, Славейков, Ботев?
157
3
 
10
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Цял свят гледа към БГ и цъка език.Невиждана компетентност по всички нива на здравеопазващата система и управленската йерархия. Всичко това гарнирано с желязната дисциплина на населението.Хвала!!!
156
4
 
3
 
! Отговори
Дайте статистика преди 3 години
за без придружаващи заболявания. Май такива няма да се намерят.И Татяна е в сводката с починалите с коронавирус, ама после как така се объркаха, та си признаха,че не вирусът я е съборил, а другите й болести.Да не излезе, че са много тия, дето и без вируса щяха да си заминат.
155
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със застаряло, болно, стресирано и крайно зле профилактирано население какво да се очаква?! Пък и все пак здравеопазването в България е Terra incognita. Всеки 2 ри е с болести или е затлъстял. Храната, водата и въздуха са негодни за употреба. Лекарите преглеждат по телефона и антибиотиците се пият с шепите.
154
4
 
8
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тия статистики колко са верни, е друг въпрос ! В Испания например, някои разследвания доказаха, че починалите са много повече от официално обявените от лявото правителство !
153
3
 
1
 
! Отговори
До 158 преди 3 години
Това го пишат за от началото на епидемията, а не за отделните пикове.Защо ли се сещам за безмозъчни и основна статистика
152
3
 
2
 
! Отговори
Слънцето от Банкя преди 3 години
Аз където огрея - корона и хора не виреят