Проф. Балтов: При 230 хил. ваксинирани с "АстраЗенека" у нас нямаме тежки случаи

Как ще продължи масовата имунизация у нас?
9 апр 2021 09:15, Ния Христова
149
Проф. Балтов: При 230 хил. ваксинирани с "АстраЗенека" у нас нямаме тежки случаи
Снимка: БГНЕС
"Хората, които са били ваксинирани с АстраЗенека, не бива да се притесняват. ЕМА говори за изключително малък риск. 100 души от над 25 милиона са получили тези странични ефекти, които все още не са доказани". Това каза в ефира на Нова тв директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов.
 
Той допълни, че след 15 април трябва да започнат да се поставят и първите втори дози от препарата и обясни, че отклоненията от ваксината се появявали само в първите 2 седмици след ваксинация.
 
"Производителите на Jansen също започнаха да правят изследвания на своя препарат. Всичко това има и друг момент. Ваксината на АстраЗенека е изключително евтина. В Европа тя трябва да бъде продавана на много ниска цена. Извън Европа стойността й е 7-8 пъти по-висока", добави проф. Балтов.
Още по темата
"Предупреждаваме всички да ни потърсят, ако имат странични реакции след имунизацията. При направени повече от 230 хиляди дози в България нямаме случаи, които да показват подобни проблеми", каза още той.
 
Специалистът добави, че много големи доставки на ваксини се очакват да пристигнат в страната ни и масовата имунизация зависи само от самите нас и личните лекари.
 
"Надяваме се, че в следващите две седмици натискът върху лечебните заведения ще падне. Очакваме и смъртността да се понижи. Смятам, че много учениците са изкарали вируса без симптоми. Имаме и нарастващ брой ваксинирани. Това значително ще ограничи заразата”, каза още проф. Балтов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
13
 
! Отговори
Ковидиот преди 3 години
Не бе Коритаров е бил вече заразен с Ковид, когато се е ваксинирал през февруари! Нали според ген. проф. Мутафчийски короната живеела по няколко месеца под лобовете на белите дробове! Пълна пародия!
78
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този звучи повече като търговски представител на АстраЗенека, отколкото като директор на болница.
77
0
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
НИКОЙ НЕ ИСКА Астра СТИГА СТЕ Я РЕКЛАМИРАЛИ
76
1
 
15
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Тези престъпници за повече от година не направиха абсолютно нищо за да се създаде добра медицинска практика за лечение на вирусната пневмония наречена Ковид-19. Болните продължават се наливат с коктейл от взаимно изключващи си медикаменти по протокол, спуснат им от китайските другари. Слава Богу че по места много медици си взеха поуки и започнаха да лекуват успешно дори хора с по 60 % сатурация. Платените лобисти на БигФарма като Балтов, Мутафчийски, Кунчев и сие заслужават съд и затвор!
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората които са били ваксинирани с АстраЗенека не бива да се притесняват.....Професор Балтов разработват се ваксини след 1900 година срещу многобройни инфекциозни болести , но се имунизират хора и има противопоказания дори и при имунизации влючени в националния имунизационен календар.Предполагам, че анализирате много добре критериите за висок риск?!
74
1
 
8
 
! Отговори
Догтор Снагълс преди 3 години
Хубаво, но приказките на този деградант не са официална статистика с подписи и печат. Някой правил ли е официално проучване колко от ваксинираните са имали странични ефекти, какви са били ефектите, колко от ваксинираните са се разболели въпреки ваксината, колко са умрели в срик от един месец след ваксината и от какво ?
73
1
 
8
 
! Отговори
mda преди 3 години
Няма тежки случаи, а има направо починали. Естествено те са били леки случаи и затова са починали ...
72
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те хората умират заради вашите ваксини.Георги Коритаров е бил ваксиниран
71
3
 
15
 
! Отговори
! преди 3 години
Такива като теб са за пандиза а те професор те направили.
70
4
 
17
 
! Отговори
. преди 3 години
Кой ти плати за да лъжеш така нагло и как точно стана професор?
69
2
 
13
 
! Отговори
Фончо ? 4 ? преди 3 години
Балтов, я ходи виж маркировката, кво се занимаваш с неща, от които не разбираш (политика).
68
3
 
14
 
! Отговори
ФАакт преди 3 години
Кога едно КОМНЕ започне да ти говори, винаги разбирай противоположното.Примери:- "Нямаме тежки случаи" да се чете "Имаме тежки случаи"- "Излез и говори бе!" се превежда като "По-добре не излизай и не говори"- "Много добре се справяме" да се разбира "Всичко е леш, ТОТАЛКА"
67
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евтиното почти винаги излиза прекалено скъпо...
66
18
 
11
 
! Отговори
Пепе преди 3 години
До АнонименСпециално за Израел, всеки с повече от две мозъчни гънки може да отвори ИСТИНСКА информация в нета и да забележи, че тази държава на практика си РЕШИ проблема с Ковид, след масовото ваксиниране.
65
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно защо ли редица държави спряха да ваксинират с АстраЗенека, щом според този, да го наречем "лекар", всичко било точно, а останалото е само митове и легенди?
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще ваксинираш Бойко?
63
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коритаров е най добрият пример че нещо намирисва?От какво умря..от вируса-вече ваксиниран или от ваксината?И двата варианта са неприемливи
62
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов ,ти си д-р Менгеле ! - цял свят се отказа от астрата ,ама вие За едни Пари сте готови да изтребите народа !Що не ваксинираш децата си с астра ?
61
7
 
6
 
! Отговори
проф. Асен Менгеле преди 3 години
Няма умрЯли от ваксини. Има обаче много умрЯли от Ковид - човали за трупове нЕмаме вече. Много страшен е Ковида.
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера ми поставиха Астра, сега съм в болница... Но ВСИЧКО Е ТОЧНО!