ДПС: Да спрем агресията в политиката, нужен е диалог

Карадайъ пред Радев: Няма да подкрепим правителство на загубилите изборите
Обновена: 19 апр 2021 14:18 | 19 апр 2021 14:08, Веселина Йорданова
66
ДПС: Да спрем агресията в политиката, нужен е диалог
Снимка: БГНЕС

Разчитаме вота на българските избиратели като ясно изразено желание за промяна, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
Да спрем омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията в политиката, да възстановим поитическата нормалност, да възстановим демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността, изреди той.

От своя страна и пред ДПС Румен Радев подчерта, че е необходимо стабилно правителство и че разчита на опита и традициите на партията в парламента.

Не искам да създавам убеждение, че като президент тикам процеса в определена посока, но съм длъжен да не пренебрегвам нито една опция по Конституция, каза президентът и попита за вижданията на ДПС относно създаването на кабинет, по плана за възстановяване, за хипотетичен трети мандат.

ДПС няма да подкрепи правителство на партиите, които загубиха последните избори, подчерта лидерът на партията, като визира ГЕРБ и БСП.

Като възможна от партията посочват подкрепа за кабинет на трите нови партии в парламента по определени приоритети, сред които справяне с пандемията, изготвяне на плана за възстановяване и устойчивост, за ускорено икономическо развитие и др. 

Карадайъ каза още, че е нужен диалог, за да има нормалност в политиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През лятото Да, България напомпа мускули с едно посещение на една гумена лодка в Росенец, близо до покоите на г-н Доган. Сега партията на г-н Доган, а тази партия без него не взима никакво решение, той награди Да, България с поста председател на ключовата бюджетна комисия на България, през която минават 37 милиарда лева. Нещо не ви ли смущава в тази комбинация? Лодката отива до Росенец и се връща с 37 милиарда лева, разпределения бюджет на комисията, коментира Гечев пред БНР.
20
0
 
15
 
! Отговори
баце преди 3 години
Къде скрихте Шишито - Поставения за Лице на обръчите фирми аколо ДПС.
19
3
 
19
 
! Отговори
. преди 3 години
Намалете броя на депутатите на половина.И без това по голямата част се чудят какво да правят а останалите кого да обидят и с кого да се скарат.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В стремежа си ДБ да удари ГЕРБ е на път да даде на тия по-голямо влияние. Не на вота по пощата !!!
17
3
 
20
 
! Отговори
Стефано преди 3 години
Най-големия победител са ДПС. С промените, които се задават ще могат да купуват повече гласове на повече места по-лесно. От тук нататък очаквайте депутати от още региони и много по-стабилно участие във властта. А да забравих ... и да не пропуснете да гласувате пак за ИТН.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карата иска да каже че Таип нареди да подкрепим спечелилата партия на авера
15
0
 
23
 
! Отговори
Иванова преди 3 години
ГЕРБ и БСП загубили изборите.То пък ДПС ги спечели! Мислят ли с главите си като говорят ,или плямпат едно и също до откат!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бреиии тия се разграничават и от ГЕРП и от БСП. Докато съществува ДПС няма да има и законност. Със самото създаване на ДПС беше погазена конституцията. И ако скоро не се реши този проблем улицата ще го направи. Жалки предатели и родоотстъпници.
13
0
 
20
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 3 години
Проблемът е, че и ДПС е сред загубилите изборите, не знам защо се тикат сред победителите?;))) не виждам Доган да е победител;))) нито Карадайъ, който срича и заваля българският, когато говори;))) Мъчи се човекът, личи му, че му е трудно да е българин, опитва се, ама некак си, не мус е удава;)))
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо като сте в парламента мълчите и търпите простащината е не протестирате с потропване както примерно правят Герб? Искате май само да ни се харесате, а?
11
0
 
30
 
! Отговори
Аврам бакалина преди 3 години
Евалла Мустафа. Със 12тина дупетати от един избирателен район ти си победител от 31 района ?!А Бойко с близо 30 района е загубил ???Е това са сметки от селската бакалия.Ти или много добре ги лъжеш твоите избиратели Или те са много ***.....
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС настояват да има план за ускорено папкане, иначе няма да им стигне времето.
9
2
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Доган и Пеефски само са...цуцали от гербавата власт и сега се правят на...ощипани моми.Кой им иска...подкрепата,да си карат...кротко мандатчето в парламента.
8
1
 
25
 
! Отговори
Оруч реис преди 3 години
Жълт картон за коалицията на чалгаджиите, соросо идите и уличните хулигани, финансирани от Дубай!
7
0
 
20
 
! Отговори
Рекет преди 3 години
Даа, с новите партии бизнеса не е ок, а? Бизнес партията ДПС нещо изпуска нещата.
6
4
 
14
 
! Отговори
Затова преди 3 години
ДПС е балансьор и всички са мураклии да получат подкрепата им за правителство - защото винаги са готови да ти забият нож в гърба. Но някои не се научиха.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропуснали сте няколко хъхрения в цитата.
4
1
 
27
 
! Отговори
asd преди 3 години
Хайде, хайде, знаем, че вече редите кабинета на ИТН, а Божков съветва.
3
3
 
26
 
! Отговори
Ашкосун преди 3 години
Ристе, кво прайме сегъз. Питай Маджо. После бягай да целунеш ръчичка на Доган Ага. После му клекни отпред. После.... ти си знаеш. А накрая ако агата те хареса, може и министър да те направи и да те пусне да потичаш на каишка
2
8
 
19
 
! Отговори
Едно към едно преди 3 години
ДПС не са доволни от ролята си в този парламент и затова имат интерес да има нови избори. ГЕРБ да спечелят повече, ИМВ да изпаднат, ДБ да се стопят, а ИТН да паднат наполовина. Дори и обеднелите патриоти да се съберат и пак да влязат, за ДПС пак е по-добре отсега.. Затова кабинет трябва да има! Статуквото не обича промените.