Кунчев: Много вероятна е нова вълна на коронавируса

Индийският щам неминуемо щял да влезе в Европа
11 май 2021 10:37, Елка Василева
168
Кунчев: Много вероятна е нова вълна на коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

До два-три месеца децата над 6 години у нас ще могат също да бъдат имунизирани. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред bTV.

По думите му е много вероятно да има нова вълна на коронавируса, но изрази надежда тя да не е през летния сезон.

„Много се надявам и да има нови изненади, дължащи се на нови варианти на вируса, те да бъдат в есенния сезон и да имаме спокойно лято“, допълни Кунчев.

Още по темата

На въпрос възможно ли е случващото се в Индия да ни сполети и нас той заяви, че това е малко вероятно.

„Там влияят доста други фактори. Огромният проблем там е, че хората не получават никаква медицинска помощ. Ситуацията преля в Непал, Шри Ланка, Бангладеш и на Малдивите, което значи, че трябва да допълним списъка от забранените страни“, каза Кунчев.

По думите му индийският щам неминуемо ще влезе в Европа.

Доц. Кунчев заяви, че общопрактикуващите лекари ще разполагат с всички видове ваксини.

„Досега „зелените коридори“ бяха зависими от доставките на ваксини, които пристигат в страната. В момента с тези количества имаме възможност да работим по всички канали“, обясни той.

„Засега личните лекари единствено не работят с препарата на „Янсен“, защото количествата са много малки и я насочваме към групи, които искаме бързо да бъдат имунизирани. Става въпрос за туристическия бранш“, поясни главният държавен здравен инспектор.

По думите му интересът към ваксината на „АстраЗенека“ рязко е спаднал почти до нула за нови ваксинации.

„Ако не се реши бързо на кого ще се дават останалите ваксини и по какъв начин, можем да похабим ваксини, което е жалко“, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
31
 
! Отговори
FF преди 3 години
Кунчев, май като ти доскучее и се чудиш какво да правиш се показваш в новините, неканен. Н е енуждо постоянно да напомняш за себе си, не ни липсваш, ама въобще!
20
2
 
30
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
До18 това е тотално невярно! Поради простата причина, че тази смъртност не се дължи на вируса, ами на множество други фактори като възраст, съществуващи заболявания и прочие.
19
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой продължава да вярва в коронавируса след цяла година доказателства, че такова нещо всъщност няма, този човек е непоправимо тьп.
18
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно "ще могат да бъдат имунизирани", като експерименталните терапии не създават имунитет? Хиляди хора в САЩ са болни от ковид след като са "ваксинирани"! СЕДЕМ ПРОЦЕНТА от заболелите ваксинирани са в болница! Колко процента от нормалните, ненабодени хора влизат в болница заради ковид? Не мисля, че са седем процента от заболелите! С псевдоваксините резултат най-малко няма, а даже изглежда че влошава изхода! И като резултат- здравно министерство на САЩ обяви, че ще крие резултатите в бъдеще!
17
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
долу ръцете от децата !Продаж-ници такива!
16
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-)"Първо този вирус не е по-опасен от някой грипни щамове - факт!"Прав си - само 5 пъти по-висока смъртност. Нищо особено - ще умрат 10-20 хиляди повече от нормалното, нема кво да го правим на проблем.
15
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велинеее, мои близки и познати починаха вече от ваксиниране! Много хора лежат в болници след ваксиниране!
14
1
 
25
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До АнонименТоплото и слънчево време намалява разпространението на всякакви респираторни инфекции и няма да има нови вълни през лятото.
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"От къде извира постоянно този вирус ?"Откъдето извират и вирусите на грипа и настинката.
12
1
 
53
 
! Отговори
D преди 3 години
Някой да е изненадан?! Тая песен не ви ли омръзна да я въртите вече?
11
0
 
28
 
! Отговори
agent преди 3 години
Иска ти се.
10
3
 
43
 
! Отговори
правете Добро преди 3 години
Много се надявам и да има нови изненади, дължащи се на нови варианти на вируса, те да бъдат в есенния сезон и да имаме спокойно лятоКунчев, за бесилото си
9
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вече не са вълни,а постоянно присъствие на вируса. Как е възможно това? От къде извира постоянно този вирус ?
8
8
 
64
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Тия хора трябва да бъдат незабавно осъдени за насаждане на страх и заблуда сред населението.Първо този вирус не е по-опасен от някой грипни щамове - факт!Второ смъртността е пренебрежимо малка като се съпостави върху броя на общото население и е между 0,1 и 3-4% за по-възрастните, като в същност по-големия процент важи за всички вирусни респираторни заболявания в тази възрастова група!И трето мерките са абсурдни и няма полза от тях, напротив - вредят!
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само така Кунчодръж кацата с меда нощплаши тоз народпълнете джобовете с хубави заплатиа да кажа Бойко какво казааз не ям суджуцине ям пилешко бил съм Пилето на белотама не го познавамняма шкафченяма кюлчетагледал съм филма за матас харатака ви се падаако не изчегъркате този тумот герб на изборитеще докажете че сте тъъпа нация
6
1
 
54
 
! Отговори
gs преди 3 години
нали има ваксини, нали добре вървим към колективния имунитет, нали уж това уж онова, защо продължавате да плашите хората с вълни и да правите всичко възможно бизнесите да фалират от страха на хората и вашите затваряния, безсрамници. още отсега си подготвяте почвата за новите затваряния есента...
5
1
 
17
 
! Отговори
Дам преди 3 години
Като със всичко...Когато на запад спрът вълните , нас ще ни люшкат още две три години и тогава .....
4
3
 
59
 
! Отговори
sss преди 3 години
До Велин от ВелинградКогато лекаря , който ми поставя ваксината носи отговорност, тогава може да е задължителна. Докато ми дават формуляр с който ми "прехвърлят" тази отговорност на мен като пациент... всеки решава сам за себе си.
3
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде махайте се мър ши. Склопиха ви къщата и почнахте пак да плашите следяащата вълна ще е затвор за псевдо лекарите като кунчевия
2
46
 
10
 
! Отговори
Велин от Велинград преди 3 години
Ваксините не пазят от заразяване, но чувствително намаляват смъртността- задължавай, дървените философи да си лаят тяхното.