От ГЕРБ питат: Кой предложи Спецов, бил ли е в Дубай?

Ананиев обяви, че е бил под натиск от Радев да уволнява
Обновена: 14 май 2021 13:40 | 14 май 2021 13:40, Веселина Йорданова
517
От ГЕРБ питат: Кой предложи Спецов, бил ли е в Дубай?
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ разкритикуваха остро рокадите на служебното правителство с мотива, че нормалният ритъм на работа се разрушава и декларираха, че ще следят ситуацията с финансите на държавата.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев заяви на пресконференция, че наследникът му Асен Василев е "станал маша за постигане на целите на други хора".

Още по темата
Освен това Ананиев обяви, че в първия служебен кабинет президентът Румен Радев е поискал лично от него същото - освобождаване на шефовете на приходните агенции и да увеличи с 300 млн. лева бюджета на МО. Той обаче не се поддал на този натиск.

По думите му това желание на Радев довело до силно напрежение в работата, което се отразило и на резултатите им.

"Трябваха ми месец и половина-два, за да върна самочувствието на тези хора и да върнем приходите в онзи темп, в никакъв случай не трябва да допускаме това напрежение сега, защото се намираме в кризисна година", подчерта Ананиев.

Той опроверга да има намаление на приходите и съобщи още, че от ГЕРБ поемат ангажимент да следят ситуацията с финансите на държавата.

От партията подчертаха, че имаме служебно правителство, което не носи политическа отговорност, защото е назначено и няма парламент, пред който да се отчита.

И попитаха - с какво смяната на шефовете на приходните агенции ще допринесе за честността на вота, като заподозряха, че назначенията имат връзка с бизнесмена Васил Божков и неговата партия.

Сред зададените на брифинга от Тома Биков въпроси бяха бил ли е новият шеф на НАП в Дубай през последните години и "кой е вкарал в МВР учредителка на партията на Васил Божков".

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че партията не понася щети от тези действия и не става дума за "бият нашите", защото освободените не са членове или симпатизанти на ГЕРБ.

Всеки има право да си подбира екип, с който да работи. Съществени са два въпроса - всички тези нови кадрови попадения чие предложение са, защото не са се появили от нищото, и кой ще носи отговорност за техните действия, заяви той.

Дончев каза още, че може поименно да изброи колко хора е освободил в администрацията и че подобни "екзотични мероприятия" са обречени на неуспех.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
8
 
11
 
! Отговори
Грипав.. преди 2 години
Да е вечен, нашия вожд-Грипен Решетников..!!ЛЕСНОТО............... МИНА..........ИЗЧЕРГЪРТА НЕВИННИТЕ ЕКСПЕРТИ..... ТРУДНОТО.............. ОСТАВА....... ДАЙ ПАРИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ, ...........................А НЕ .....НА БОЖКОВ , БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ, СТАЙКОВИ....... .
375
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм си мислил че няма нищо по хубаво от квиченето на герберски ***.Но толкова съм грешал .Несравнимо по хубаво че даже размажващ кеф е да слушам квиченето на герберски калинки.Отвсякъде *** за реваншизъм, а аз се изпълвам с надежда и мечти за бъдещето...
374
5
 
13
 
! Отговори
Вълчан преди 2 години
Тоя Асен Василев чист комсомолец - такъв зализан и глуповат.
373
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олигарсите ще си вземат държавата благодарение на наивния и про*т народ. В близко бъдеще ви виждам още по-гладни. Поздрави на всички.
372
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е Президент на Всички БългариЗащо от БСП се наакват от радос сякаш президента е от БСП
371
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали гербавите съдии считат, че разкриването на местообитанието на даден човек, примерно един с каскет, е личен елемент кийто би го поставил в опасност?
370
11
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ-Ямбол преди 2 години
Плача....всички плачем. Предадоха ои захвърлиха Борисов като куче. А той е нашият спаситвл, нашият защитен хребет. Сега трябва да ходим при ИТН и всичко наново. Докога, няма спокойствие в тази държава :(
369
21
 
6
 
! Отговори
КГБ преди 2 години
Адмирации за Румен Радев... Още по време на обучението при нас се справяше добре.. Но сега надмина и най-големите ни надежди... -ще извади България от ЕС И НАТО..... И така ще се провалят плановете на САЩ да защити Украйна и другите бивши наши колонии... ..Който е за излизане на България от ЕС И НАТО... Да гласува в зелено....
368
3
 
6
 
! Отговори
Бил е преди 2 години
Има и ферма за камилчета, ох, .....избирателчета.
367
18
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
ГЕРБ ги боли, че ги разследва служебното правителство, затова охкат, защото изчукването е болезнено в ***.
366
5
 
17
 
! Отговори
414 преди 2 години
414 СЕ Е ОБЪРКАЛ...................................... НЕ В. БОЖКОВ - ЧЕРЕПА Е С РУМЕН РАДЕВ..........................А............РУМЕН РАДЕВ Е ФИГУРАНТ НА ЧЕРЕПА....... .... ALL RIGHT..??
365
13
 
9
 
! Отговори
СЕЛЯК преди 2 години
ГЕРБ стриктно спазвате заветите на Баце ,сами си набивате акъл ама отзад от към гърба.
364
10
 
23
 
! Отговори
СИН ФАР.. преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ ДАДЕ.... ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ В РЪЦЕТЕ НА В. БОЖКОВ-ЧЕРЕПА...РУМЕН РАДЕВ ДАДЕ.... МИТНИЦИТЕ В РЪЦЕТЕ НА В. БОЖКОВ-ЧЕРЕПА........ ДАНЪЦИ.... ПЕНСИИ... КОНТРАБАНДА......НЯКОЙ ДА Е ОЧАКВАЛ НЕЩО ДРУГО..??
363
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП започна да върти казана с каша
362
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радеве рабори за БКП БСП Мая се занимава с подривната дейностуж служебно правителство а се назначават наши другари и от партията на МУТРИ ВЪн
361
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази снимка някак си не е завършена без интелигентната физиономия на Маноил Манев
360
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой предложи Десислава Трифонова на 38000 месечно?
359
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве нали който не плаща данъци ще остане на пазара а коректния ще фалира и така ще се създадат вечни герберасо феодали ? Да се свържат с коректните платци и да осъдят мафията герб. Правят опит да заменят капитализма с феодализъм. Така най кадърните не получават възможности и икономиката губи конкорентност а държавата задлъжнява. Който иска да управлява трябва да направи еднакви правила за човека за ченгеджийска щерка и за нагъл гербераст .Това е работа на властта а не да усвоява.
358
9
 
33
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
ШЕФА НА НАП...КУЛТУРИСТ......ОТ ПОНЕДЕЛНИК ВСИЧКИ В НАП ПО ПРАШКИ.....И ДА УЧАСТВАТ В ГЕЙ ПАРАДИТЕ
357
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия трябва да бъдат задържани бързо, преди да са драснали. После ще питат кво стана тя...