Грамоти с езикови и други грешки раздаде министър проф. Минеков

Министерството на културата ще се извини, отпечатва нови
Обновена: 25 май 2021 14:03 | 25 май 2021 14:00, Елка Василева
281
Грамоти с езикови и други грешки раздаде министър проф. Минеков
Снимка: Facebook/Иво Драганов

Шейсет и трима лауреати на най-високите награди за принос към културата - “Златен век”, получиха грамоти със смислови грешки - слети думи и повторение на фрази. Такива се получават при редактиране на текст с компютърна програма, но явно после никой не е прочел окончателния вариант, стана ясно от публикации във Facebook.

Освен това припомняме, че името на празника 24 май е Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука /не писменост/, просвета и култура и на славянската книжовност.

“Минало е през очите на поне трима-четирима човека от Министерството на културата, отговорни за церемонията, но явно никой не чете. Факт, как да се отрече. Наредих на пиара на Министерството на културата да се извини и да бъдат отпечатани и незабавно разпратени нови хубави грамоти. Бях на церемонията, купчината с грамоти беше пред мен, но кой да подозира грешка? Едва ли този, който ги е подготвял за печат, е гледал съдържанието. Някой ще понесе отговорност, но дребните камъчета обръщат колата”, каза изкуствоведът Борис Данаилов - началник на кабинета на министър Велислав Минеков, цитиран от „24 часа“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Минеков да не би да е грамотен?
171
1
 
25
 
! Отговори
Ще пати. Не става. преди 2 години
До Тва не е да не четеш 161Тоя си няма понятие от бюрокрация, дори не чете документите от негово име, какъв министър е тръгнал да става? Четеш ли какво подписваш? Няма кой да ти прости после.Всеки подпис остава.
170
14
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До anonymous..Е,това пък какво беше?!..Борисов НИКОГА НЕ Е НИТО НОСИЛ,НИТО ПОЕМАЛ КАКВАТО И ДА Е ОТГОВОРНОСТ!!!!!..Всеки "пешкир" го опираше ПОРЕДНАТА калинка!..ЗА ВСИЧКО бяха виновни калинките му,но..САМО ЧОРБАДЖИЯТА им-"невинен"..Въпреки,че ВСИЧКИ действаха ПО НЕГОВА ЗАПОВЕД!!!!..-НИКОЙ НЕ си и помисляше да прояви някаква самоинициатива,или да има различно от неговото мнение ..Така че в случая нещата са съвършено различни.
169
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А писмеността не произлиза ли от азбуката? Вие вече се оплетохте в лъжите си.Разбира се,че е на българската азбука,на славянската писменост,просветата и на светите седмочисленици - Кирил и Методий и последователите им Наум, Горазд, Климент, Сава, Ангеларий.И на църквата и Плиско-Преславската книжовна школа,Охридската и други български книжовни школи.Кирил и Методий са били и в тогавашната руска столица Киев, а най-вече във Великоморавия - голяма славянска държава(Чехословакия+част от Германия)
168
9
 
1
 
! Отговори
Граматик преди 2 години
Я виж ти - неграмотниците от dbes.bg дават акъл по правопис :-DА то проф(ан) *** не е имал дреме да проверява, та да не му търсим косур.
167
2
 
29
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Сътрудниците (Калинките) на министъра на куРтурата не могат да пишат, а той горкият не знае даже и да чете....
166
0
 
2
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
До Гол и босАми първо се научаваш да четеш, а после и да пишеш.
165
0
 
35
 
! Отговори
МИНЕКОВ , МИНЕКОВ... преди 2 години
ЩО НЕ РАЗДАВАШЕ ПОНЕ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ НА 24-МАЙ ----ЩЕШЕ ПОНЕ ДА НЕ СЕ УС ИРАШ , КАТО "МИНИСТЪР-***" ...ХА,ХА,ХАААААААА
164
3
 
13
 
! Отговори
Гол и бос преди 2 години
Кое е по-страшно? Герберите, които не могат да пишат или мутри-вънчовците, които не могат да четат?
163
0
 
24
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
До ПроСоТо Ей,ПРоСТото,пардон ПроСоТо,нали знаеш,че началникът по презумпция носи отговорност за всичко.Нали треньорът не винаги е виновен,че играчите му не играят както трябва,но уволняват го него.ББ беше отговорен за своите министри,Минеков сега за своите служители.Не злобея,но нека сега новите да видят колко "лесно и безгрешно" се управлява една държава.До сега май бая цицини си набиха.Да им за урок,че не е хубаво да лаеш и критикуваш много,преди да си влязъл в обувките на другия.
162
2
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
След 10 години всичко ще е неграмотно написано в тази държава. Община Исперих вече е чист пример за това. Там печатните правописни грешки в тази община са допустими. Кметът е турчин от ДПС.
161
1
 
32
 
! Отговори
НЕ Е МИНЕКОВ ,БЕ.... преди 2 години
ПИСАЛИ СА ГИ НЕГОВИТЕ "КАЛИНКИ" .....ОТ НЕГРАМОТНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ ФАНАТИ ОТ УЛИЦАТА И ТРОТОАРИТЕ...ХА,ХА,ХААААА
160
0
 
3
 
! Отговори
Не съм писал преди 2 години
До Пресолили са супата 164"Министерство на куртурата", спрете ги тия роботи малко. Писал съм "Министерство на културата". Не, че и другото не става.
159
11
 
6
 
! Отговори
Пресолили са супата преди 2 години
Чак толкова да са зле - няма как.Това си е саботаж. Еле пък, че идва от Министерство на куртурата.
158
13
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ей,шамандури плоски,проф. Минеков НЕ е писал,нито отпечатвал тези грамоти!!!..Донесли са му ги негови служители,а той просто ги е раздал в качеството си на служебно лице..Грешката му е,че не ги е прегледал поотделно и внимателно,но и ако аз бях на неговото място,щях да направя същата грешка,защото кой нормален човек може да предположи дори,че в Министерството на културата е пълно с такива НЕКУЛТУРНИ КАЛИНКИ,намърдани на "тлъстата ясла" от ГЕРБОшаманите?!..Наследството е тежко,ТОТАЛНО,не само там
157
0
 
8
 
! Отговори
Тва не е да не четеш преди 2 години
Тва е да не ги погледнеш, бе!
156
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минеков става за доматомет
155
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова си може министъра! Не му се сърдете.
154
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е да сме всички като - вождаЕднокнижници
153
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересен въпрос - минали са през 7-8 човека, но всеки от тях или не е видял нищо нередно, или си е замълчал. Това показва каква атмосфера остави гербиджа след себе си.Аз на мястото на министъра бих изхвърлил всички, които са участвали в изработката на грамотите. Ако сега правят такива гафове, не ми се мисли в бъдеще какво ще е.