Грамоти с езикови и други грешки раздаде министър проф. Минеков

Министерството на културата ще се извини, отпечатва нови
Обновена: 25 май 2021 14:03 | 25 май 2021 14:00, Елка Василева
281
Грамоти с езикови и други грешки раздаде министър проф. Минеков
Снимка: Facebook/Иво Драганов

Шейсет и трима лауреати на най-високите награди за принос към културата - “Златен век”, получиха грамоти със смислови грешки - слети думи и повторение на фрази. Такива се получават при редактиране на текст с компютърна програма, но явно после никой не е прочел окончателния вариант, стана ясно от публикации във Facebook.

Освен това припомняме, че името на празника 24 май е Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука /не писменост/, просвета и култура и на славянската книжовност.

“Минало е през очите на поне трима-четирима човека от Министерството на културата, отговорни за церемонията, но явно никой не чете. Факт, как да се отрече. Наредих на пиара на Министерството на културата да се извини и да бъдат отпечатани и незабавно разпратени нови хубави грамоти. Бях на церемонията, купчината с грамоти беше пред мен, но кой да подозира грешка? Едва ли този, който ги е подготвял за печат, е гледал съдържанието. Някой ще понесе отговорност, но дребните камъчета обръщат колата”, каза изкуствоведът Борис Данаилов - началник на кабинета на министър Велислав Минеков, цитиран от „24 часа“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
8
 
8
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Сигурно са ги дали да ги проверяват писачите от този сайт. Още в първото изречение имате грешка - ШЕЙСЕТ!!!!! пише се ШЕСТДЕСЕТ!!! Масово цари неграмотност!
211
14
 
5
 
! Отговори
Лена преди 2 години
Писала ги е някоя от калинките на ГЕРБ.
210
0
 
8
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
Некадърни, безхаберни и блейки - всичките, през които е минала тая иначе помпозна грамота.
209
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самият Минеков е калинка, станал професор, благодарение на баща си - комуниста "проф." Минеков. Така става, когато те правят министър, защото си хвърлял яйца и домати по административни сгради.
208
2
 
19
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
Те са 5 думи на тези грамоти, че и със смислови грешки. За това се изисква талант. Тоя, който ги писал не чел. Този, който го обработвал на компютър не чел. Този, който ги е отпечатвал не чел. Този който ги е раздавал не чел. Уникално. Българска идилия :)
207
3
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Издържаме калинки и криминалинки ...
206
0
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
От ерата на Васил Левски мечтата на по-голямата част от народа е да види страната ни независима и свободна но как да стане кажете с просто и продажно управление това е невъзможно.
205
1
 
18
 
! Отговори
Езиковед преди 2 години
Добре, че не е раздавал ковчези и въжета за бесилки !
204
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около 100 документа с имитиран подпис на Бойко Борисов е установила прокуратурата. Това съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска пред bTV. Разследването за над 100 общински имота в София, откраднати с фалшиви подписи, печати и документи, започна през 2008 г. след случая с брата на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков - Петър Драшков, взел терен с фалшив подпис на тогавашния кмет на София Бойко Борисов.
203
4
 
10
 
! Отговори
Драго преди 2 години
АЙДЕ БЕ, ТЯ ДЪРЖАВАТА СЕ РАЗПАДА, ОТКАК МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ ВОДЕНИ ОТ ФИГУРАНТА ДОЙДОХА НА ВЛАСТ, ТЕ ЗА ГРЪМУТИТЕ СЕ ЗАГРИЖИЛИ (ЖАЛКИ, ДРЕБНИ ДУШИЦИ).
202
4
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Никъде няма изисквания министъра на културата да е грамотен.Сигурен съм,че и предишния министър не може да чете.
201
0
 
1
 
! Отговори
До боклука на ... преди 2 години
Вие,защо пишете с големи букви?Смятате,че така ще наложите мнението си?Е,бъдете сигурен/на/,че напразно обиждате!Впрочем,вие само това можете,дребни, и завистливи душици на интриганти.
200
3
 
2
 
! Отговори
*/* преди 2 години
В българският правописен речник такава дума като шейсет ...няма.Има шестдесет ,но колкото и разбирачите да ви твърдят ,че шейсет е ДУБЛЕТНА ФОРМА,то в правописния речник тсъства раийш ли.*** пак е на амбразурата да брани Бойчето и сие.
199
0
 
4
 
! Отговори
MEN преди 2 години
И 24-и май, така не се пише...
198
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работата на министъра не е да проверява коя герберска калинка умишлено или от неграмотност е сътворила това.Затова,изриване до дупка.
197
4
 
8
 
! Отговори
оффффф преди 2 години
Сигурно той лично ги е писал !
196
3
 
23
 
! Отговори
izh преди 2 години
Комунисти, сър. Тъпички, нагли, но с добър апетит
195
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Минеков е сбъркал професията, наместо слаб скулптор можеше и трябваше да стане щангист с тия физически заложби! Абаджиев щеше да направи от него супершампион! Само да видите как разнася на рамо Мичето Филева-Капон/ жалко, че ДНЕС не допуска фоторафии и картинки от коментатори/!?
194
1
 
23
 
! Отговори
по този повод преди 2 години
Спомням си една сентенция от 60-те на ланшния век, когато бях ученик:"У нас всеки работи това, което не му е работа и ни упраявляват тези, който нищо не разбират!"
193
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този получи минестерство като награда за протестите които води, Това Изберателя ГО вижда и ще бъдат наказани без да им връщаме доматите