ББР отказала достъп до кредитните досиета, Петков сезира БНБ

Министърът: Това не е атака към банката, искаме прозрачност
Обновена: 1 юни 2021 10:27 | 1 юни 2021 10:26, Веселина Йорданова
400
ББР отказала достъп до кредитните досиета, Петков сезира БНБ
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Българската банка за развитие отказа да предостави информация за кредитните досиета на одитния комитет. Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков на брифинг.

Информацията за кредитните досиета е готова, няма да ви я дадем, цитира той отговора на банката.

Петков каза още, че за него това е нарушение на закона и ще сезира БНБ.

По никакъв начин дори одитният комитет, назначен от мен, няма достъп до тези досиета, подчерта министърът и допълни, че това е от голям обществен интерес, защото банката е финансирана с нашите данъци.

Той уточни и че това не е атака и въпросителна за ББР, защото банката е много ликвидна, в перфектно състояние, но иска сигурност и прозрачност, че кредитите са дадени "по правилния начин".

Искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат, каза министърът и обясни, че това означава малките и средните фирми да имат достъп до финансовия й ресурс.

Двамата с финансовия министър Асен Василев обсъждали именно това, че биха насочили тези средства изключително към малки и средни предприятия.

Той изрази надежда БНБ да влезе в правомощията си и да задължи ББР да действа по закон.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
4
 
13
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Кир еее като.банката е в перфектно състояние така казваш ти,защо търсиш под вола теле .Имаш си работа с професионалисти така,че номерата ти няма да минат
270
2
 
8
 
! Отговори
До простия доцент преди 2 години
Който казва че банката се финансира от печалбата си. И в ик.техникум знаят, че печалбата принадлежи на акционерите, в случая на държавата.
269
9
 
5
 
! Отговори
Do 306 преди 2 години
До Истина или лъжаПрав си. Тези момчета от служебното правителство не стават.Започват да търсят откраднати пари, нередности, корупционни схеми.Откриват кражби от предното правителство.Така е- не стават.Искаме си Влади Горанов, Мавродиев, банкянската мутра...там, поне си знаем, празно няма.
268
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДоцентаВикаш тя банката си е на Борисов и Пеевски, държавата и лев не е дала, така че тия могат да си разполагат с парите както си решат?!И защо след като държавата не е дала и лев за банката, тя е ДЪРЖАВНА?Защо министъра на икономиката е принципал на ББР, ако не е държавна?
267
2
 
10
 
! Отговори
Някои преди 2 години
Май искат пак да дойде Вид(ен)овден !
266
10
 
10
 
! Отговори
Истина или лъжа преди 2 години
Като гледам това служебно правителство нямат едно адекватно действие до сега. И това са експертите на Радев! Ужас! Някой вижда ли от къде ще се намерят читави хора, които наистина да могат да ръководят държавата. Тия не стават за нищо. Не искам да ги изброявам, но да се сещате за един читав министър?
265
0
 
4
 
! Отговори
Муха преди 2 години
И си караш колата и си харчиш парите? Лесно е!
264
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после защо ги уволнявали. Заслужават си го заради това, че използват народните пари за свои нужди. Ако така се отнасяха към Бойко, щяха ли още да бъдат още на тези постове с баснословни заплати.
263
6
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Петков няма да получи достъп , нищо че е принципал на ББР .Шефа на БНБ е като Шефа на Прокуратурата и Шефа на Съда и Шефа на ДАНС - Борисови момчета .
262
3
 
6
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 2 години
Не теглете заеми от банки и бързи кредити .ББР дава заеми до 200 милиона лева без условия , само срещу лична карта и регистрация на фирма (може и фалшива) .Заема може да се разрочи за 150 години .
261
10
 
14
 
! Отговори
Harvard University преди 2 години
W Ние от Харвард университет сме ДЪЛБОКО ОБЕЗПОКОЕНИ И РАЗТРЕВОЖЕНИ от разюзданото,некомпетентно и направо партизанско поведение на нашите бивши възпитаници- Кирил Петков и Асен Велчев! Научавайки за техните неадекватни действия през изтеклите две седмици в банковата и икономическа сфера твърдо сме решени ДА ОТНЕМЕМ ДИПЛОМИТЕ И СВИДЕТЕЛСТВА дадени на споменатите лица! Това ще стане още идния четвъртък на заседание на Сената на HARWARD UNIVERSITY ! Поднасяме своите извинения на славния български народ,на потомците на Крум,Кубрат и Калоян и съжаляваме,че Кирчо и Асенчо ОПОЗОРИХА НАШЕТО СВЕТОВНО
260
8
 
22
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Повтарям пак за тези дето загряват бавно.Данъкоплатецът не дава нито един лев за тази банка. Банката се финансира от печалбата си. Активите на банката за 2020 имат ръст от 50% и възлизат на 3 млрд. лева.Манипулират ви. Харвардската калинка знае това много добре!
259
0
 
6
 
! Отговори
Кучето си лае... преди 2 години
а керванът си върви. И тоя п..... няма на направи нищо, както беше и с кредитните милионерчета от така наречения преход.Има ли някой осъден или да си е върнал всичко де що е взел. КРЪДЕЦА ВИКА ДРЪЩЕ КРЪДЕЦА.Всеки, който се е захванал с политика отива да си напълни джобовете.Пари в гроба не можеш да скриеш, а рано или късно всички сме се запътили натам.
258
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С това си действие ГЕРБ се закопава
257
13
 
13
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Банката се финансира от печалбата си, но тази калинка откъде да знае това.
256
4
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Сезира на баба си фърчилото, какво чакат, а не са изпратили баретите? И майчиното си мляко ще изкажат. Жалка, слаба и проста територия, по ТВ само работим
255
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааСамо от интерес...на вас- гербаджийските трооолове, на коментар ли ви плащат?Или сте на твърда заплата?
254
4
 
11
 
! Отговори
Баба Мика преди 2 години
Кирчо баби,дай и на меня едно малко кредитче за развитие,че нещо Славито нещо много ни зави ,пък пенцията малка!
253
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дайте достъна Жан той знае как се работи с ПАРИ-БСП Некадърници
252
4
 
6
 
! Отговори
Бай Хой преди 2 години
Продажните банкери - на курс по каменоделие на о. Бeлeне!

Спонсорирани публикации