Кацаров: Някои директори се правят на жертви, но жертвите са други!

"Нищо няма да ме разколебае, управлението на кризата беше безобразно"
Обновена: 9 юни 2021 12:27 | 9 юни 2021 12:12, Веселина Йорданова
240
Кацаров: Някои директори се правят на жертви, но жертвите са други!
Снимка: БГНЕС

Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира. Това посочва здравният министър Стойчо Кацаров в изявление до медиите по повод случая с бившия директор на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев.

Още по темата
По отношение смените на управителите на болниците "Лозенец" и "Александровска" той заявява, че цялото общество знае причините за тези смени.

Законът дава право на министъра тогава, когато установи тежки нарушения, да смени управителите на лечебните заведения. Ролята на Агенцията по вписванията е да впише в регистъра тези промени. Отказът на агенцията да го направи излиза извън нейните законови правомощия.

Какво всъщност се опитват да ни кажат с това си действие - ние сме недосегаеми, ние можем да правим всичко безнаказано, вие не можете дори да ни смените. Можем. Този отказ може най-много да забави събитията с няколко дни, да постави под риск персонала на болниците, лежащо болните. И отговорността за това ще бъде както на бившите директори на лечебните заведения, така и на директора на Агенцията по вписванията, посочва министърът.

Кацаров призовава министъра на правосъдието да провери законосъобразността на действията на директора на Агенцията по вписванията и ако установи, че тя е надскочила правомощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата длъжност.

"Искам да отправя много ясно послание и за това, че някои хора, изпълнителни или други директори, се опитват да се представят пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната софра и са правили каквото си поискат. Жертвите са други.

Жертвите са тези над 20 хил. души наши сънародници, които починаха през миналата година в резултат на лошото управление на здравната система, безобразното управление на кризата от Бойко Борисов и неговите хора. Решен съм и нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това управление и за причините, довели до тази изключително висока смъртност, непозната в нашата страна от времето на Първата световна война.

Нямам абсолютно никакви съмнения в правилността на моите действия и никакви колебания да продължа по пътя, по който съм започнал", категоричен е здравният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глоби за раходка в планината и в парка! КПП-та! Прибираме си заразените от чужбина! И т.н.
93
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гусин Кацаров, ако става дума за лошо управление на кризата и т.н. - защо тогава гусин Мангъров още си е на мястото? Нали той беше против всякакви мерки и маски, за разлика от Кантарджиев, който всячески се опитваше да налее акъл в главата и на политиците и на хората, че нещата трябва да са по-сериозни.
92
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че управлението на кризата беше безобразно, но не разбрах защо точно Кантара го отнесе. Кунчев да не би да е ангелче?
91
10
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Поредният министър - еднодневка от кохортата на мUнчо, който иска да избие комплексите си породени от факта че никога няма да бъде избран от редовно правителство, като през краткия си престой в здравното министерство има амбициите да направи промени с дългогодишни последствия, за които никой български гражданин не го е оторизирал ... !!!
90
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герп са цирей, герп са чума, герп ни върнаха в средновековието и заслужават смъртни присъди за това. Най-големите ни врагове не са ни таковали така както герп, заслужават да изпукат до 9то коляно.
89
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кацаров, в момента процента на починалите спрямо заболелите е огромен, в сравнение с времето на Борисов.
88
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А твоя шеф, когато не признаваше съществуването на вируса и провеждаше разни мероприятия без никакви мерки за сигурност, какво ще го правиш, а?
87
7
 
12
 
! Отговори
Кацаров... преди 3 години
...Костовашкият айдук....
86
6
 
26
 
! Отговори
разгеле преди 3 години
Изплю камъчето, че причината е , че професорът беше част от НОЩ. Само се питам, ако бяха въведени мерките, които той препоръчваше, т. е никакви и да чакаме да си мине от само себе си, дали щеше да има починали, според него , не или съвсем малко????!!!!Като друг изнесе товара е много лесно да раздаваме акъл. Та надявам се есента да се развихри вирусът пак и да докажат как няма да има починали, болните на чай и почивка. Злобен некадърник.Ама народът си го иска, халал да му е.
85
10
 
24
 
! Отговори
Тони преди 3 години
ЧАЛГАР СИ КАЦАРОВ, ЧАЛГАР
84
1
 
6
 
! Отговори
до генади преди 3 години
може и да си се отървал от леталния край, но имаш сериозни проблеми с излекуването, защото си получил силна психоза с елементи на шизоидно разтройство, като прибавиш и голямото количество алкохол, което употребяваш още от сутринта...
83
6
 
10
 
! Отговори
ВОСР преди 3 години
СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ЛИЧНО РАДЕВ С УКАЗ ще задължи ли всички да участват в манифестацията на 7-ми ноември 2021
82
13
 
23
 
! Отговори
Кацаров Вън ! преди 3 години
Кацаров е опасен за здравната система !
81
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кацаров .... имаше толкова много жертви, защото ти, Мангъров и други като вас всеки ден бяхте по медиите и сеехте съмнения в това колко е сериозно положението! Хората игнорираха опасността и резултата е налице! А сега отменихте и зелените коридори от понеделник до четвъртък!
80
17
 
9
 
! Отговори
генади преди 3 години
Аз, като потърпевш от ГЕНОЦИДА през миналата, и настоящата година подкрепям м-р Кацаров, и съм готов да получа възмездие, независимо на каква цена!
79
15
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Сменяйте, сменяйте смело фигурантчици, че много малко ви остана. После след изборите ГЕРБ се връща на бял кон и започва да измита цялата червена паплaч, която сега нагласихте по всички места
78
1
 
6
 
! Отговори
Свен преди 3 години
До отървахме се и герб троловете: винаги има една голяма група ентусиасти, които вярват, че най-накрая е ударил техния час и че това е влака, който най-накрая ще ги отведе в страната на сбъднатите мечти. Опомнете се. Човек се събужда сутрин точно толкова глупав, колкото си е легнал вечерта. Пак ще бъдете просто пренебрегнати.
77
9
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ завинаги преди 3 години
Оставка! Искаме си Ангелов! Умен и красив !
76
16
 
10
 
! Отговори
Оставка веднага! преди 3 години
Този р.ептил да си подава оставката веднага! И да връща Кантарджиев че лошо му се пише!
75
9
 
7
 
! Отговори
до ГЕРБ троловете преди 3 години
Явно и вие осъзнавате, че скоро кранчето се затяга и ударно замърсявате сайтовете с платени коментари. Заработвате като за последно, а?