Когато създаването на семейство се превърне в битката на живота ти

Историята на сем. Михайлови, които успешно са осъществили мечтата си да имат бебе
25 юни 2021 19:45, Ния Христова
98
В България няма ясна статистика, но според неофициални данни над 140 хиляди двойки имат затруднения със зачеването. Медицината търси решение за всеки индивидуален случай, а все повече българи прибягват до инвитро процедурите. 
 
Семейство Михайлови от София дълго време е имало една мечта и тя е била да добави още един член към своето семейство. За съжаление, това тяхно желание се превръща в битката на живота им. 
 
"Една година с моя съпруг правихме опити да забременея, но не се получаваше и решихме да прибегнем до по-специализирана помощ. Отидохме, прегледаха ме и се оказа, че имам репродуктивен проблем", разказа пред Bulgaria ON AIR Стефания Михайлова. 
 
Оказва се, че единствената възможност за младото семейство да се сдобие с дете е Стефания да се подложи на инвитро процедури. 
 
"Тя е малко по-дълга процедурата, тъй като се правят много общи изследвания за цялото здравословно състояние на жената, на партньора. Минахме през вадене на яйцеклетки, тяхното оплождане, връщане обратно, вече като ембриончета", обясни Стефания. 
 
Процедурите не са били физически и психически лесни за младото семейство. Направени са 2 опита, от които първият се оказва неуспешен. Въпреки трудностите, семейството и екипът им от лекари не са се отказва, а напротив - тази случка ги е накарала да се борят още по-силно.
 
"Мина известно време, върнахме се в клиниката и докторите с тяхната голяма усмивка ни казаха: Следващият път е вашият. Ще имате дете, просто вярвате и продължавате", разказа майката.
 
Накрая семейството разбира, че най-голямата им мечта е на път да стане реалност. 
 
"Чувството беше много смесено, тъй като ние до последния момент не вярвахме на това, което се случва. До момента, в който не чух сърчицето на моето дете и вече разбрах, че наистина аз съм бременна, че нашата мечта се е сбъднала и в най-скоро време ще станем трима", сподели Стефания. 
 
Няколко години по-късно семейство Михайлови са щастливи родители на малкия Йоан и имат нова мечта - буйният малчуган да си има сестричка, която да му бъде другар в игрите. 
 
"Обмисляме да пробваме да си направим второ детенце и отново бих се подложила на тази процедура, само и само да си имам още едно дете", заяви майката на Йоан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При ин витро процедурите има унищожаване на оплодени яйцеклетки.
23
4
 
8
 
! Отговори
До House M.D. преди 2 години
Подозирам, че утре естествено заченатите и родени деца ще бъдат подложени на гонение или несправедливо дагмосани, само защото родителите им са решили да ги заченат по естествения, природния и благословения от Бога начин...
22
9
 
10
 
! Отговори
До До 10 преди 2 години
.съпругата ми имаше проблем, не азПовечето репродуктивни и полови проблеми са при жените, не е справедливо здрави мъже да бъдат подлагани на изследвания. Българите нямат деца, понеже има аборти - било то в семейството, родата или самата партньорка е имала преди аборти
21
4
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Имат ( някои) намерения да се увеличат броя на деца заченати ин витро, както и рекламирането на ин витро процедурите за сметка на ествествено заченатите и родените, както гледам, последните непсраведливо биват пренебрегнати, докато изкуствено създадените деца- на почит. Извратено общество.
20
5
 
13
 
! Отговори
До чичо Васил преди 2 години
България е на челните места по брой извършени аборти! Това е позор! После защо жените не могат да заченат нормално и да раждат... една зачена ин втро след като е направила няколко аборта...
19
5
 
9
 
! Отговори
До Аз съм за преди 2 години
Ти си за психиатрията.
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненормална работа. Рекламация на ин витрото и ин витро децата. Едва ли не излиза, че е грях зачеването на деца по ествествения, природен начин. Това семейство от 1 (ЕДНА) година безуспешни опити решило да се подложи на ин витро, а колко хора с години наред правят опити да заченат по естествен начин дете и въпреки това не се подлагат на ин витро. Ненормалното днес се възприема за нормално, ин витро децата се приемат в скапаното ни общество,а нормално заченатите - не.
17
10
 
7
 
! Отговори
Аз съм за преди 2 години
Аз съм за: 1) ин витро деца; 2)осиновени деца; 3) късно трудно тодени деца...само да ги има!! ...мислил съм по въпроса а и от мнения на други все повече си ценя семейство, деца и род. Не разбира се до степен " шизофрения", но дори и малките неща вече ми правят голям кеф ( сутришен чай с децата, четене на книжки, учене на точни науки и езици...). Не ми дреме дали ще живея 70 или 120 години,...аз в момента живея истински!! Да са жив и здрави децата ни!!
16
5
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
според теб "ББ" здрава личност ли е..., че има деца?!Бойко Борисов има дъщеря и внуци - и цялото му семейство и потомство са естествено заченати, да е жив и здрав Бойко и семейството му.
15
4
 
13
 
! Отговори
До ПРЕСТЪПНИЦИ преди 2 години
Прав си, не само природата, но и Бог не е благословил човеците да се плодят и множат по този асексуален, противо естествен начин. За съжаление скапаното ни общество днес приема ненормалното за нормално, а нормалното - за срамно и неприемливо. Ин витро децата са под специално отношение и внимание, а естествено заченатите - несправедливо дагмосани и отхвърлени. И някаква си Пенка е заченала ин витро.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненормална работа. Рекламация на ин витрото и ин витро децата. Едва ли не излиза, че е грях зачеването на деца по ествествения, природен начин. Това семейство от 1 (ЕДНА) година безуспешни опити решило да се подложи на ин витро, а колко хора с години наред правят опити да заченат по естествен начин дете и въпреки това не се подлагат на тази манипулация. Ненормалното днес се възприема за нормално, ин витро децата се приемат в скапаното ни общество,а нормално заченатите - не.
13
4
 
3
 
! Отговори
До 12ти преди 2 години
До 12ти: Не се притеснявам за теб, обикновено природата го връща чрез децата...всичко ти предстои, дори и 'убавото,...ако разбира се успееш да го разпознаеш.. Освен това пожелавам на всички дълго и приятно лято...каквото е в момента по къмпингите..:)))
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До чичо ВасилКато единия е безплоден, как образованието ще го "оправи" :)) Всичко е до генетика, или плодиш или не, нема нужда да обясняваш на хората как стават работите с пчеличките.... хахахаха :)
11
1
 
8
 
! Отговори
чичо Васил преди 2 години
Образованието е важно. Образованието. Няма кой да им каже на младите, че отзад деца не стават. На нищо не ги учат в училище.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11Кажи ми - аз вина имам ли, че сте имали проблем? НЕ. Що ми се сърдиш тогава? Ама извинявай все пак. Много се радвам, че съпругата ти е намерила начин да реши семейния ви проблем. Какво негативно има в това?
9
3
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
...само да те "светна"...съпругата ми имаше проблем, не аз... Но ти си длъжен да си негативен, до степен "простащина"... Благодаря ти все пак, че даде пример на всички какво да избягваме..! Приятна вечер на всички ни!!!
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бях Колко си заблуден. Храни-мрани, гимнастика-мимнастика. Глупости за рогоносеца. Съпругата ти е ходила при друг. Плодовит. И ти е направил деца. Ама ти си прави гимнастиката де. Не пречи.
7
2
 
19
 
! Отговори
Бях преди 2 години
Здравейте, бях на същото дередже: проблеми със забременяване и т.н. Но, със съпругата ми ди променихме начина на живот (намалихме киселинните храни, почнахме редовно гимнастика - йога, намалихме стреса: по малко негативни личности и ситуации, и мнооого разходки в природата, никакъв твърд алкохол, цигари)...и до 3 години имахмр две деца, които сега са на 7 и 8.5 години )! Успех и опитайте...безплатно и полезно е!!
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Но1: според теб "ББ" здрава личност ли е..., че има деца?! Физически може да е държелив, но психически биха го прибрали мнооого бързо : егоцентрик с маниакални залитания ... Та мисли първо колко вида здраве им (физическо, пдихичко...), после пиши...
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПРЕСТЪПНИЦИНе видех да са ***, че така остро да ги нападаш, просто има двойки, които имат проблеми в зачеването (Аз съм продуктивен, за мое големо съжаление ) .... :))