Янев: Спирането на изборния туризъм зависи първо от обществото

Премиерът пред Bulgaria ON AIR: Не търсим някакъв вид реваншизъм
Обновена: 1 юли 2021 20:33 | 1 юли 2021 19:36, Веселина Йорданова
163
Янев: Спирането на изборния туризъм зависи първо от обществото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Не търсим някакъв вид реваншизъм, а на базата на професионални критерии се опитваме да намерим по-подходящи хора, които работят в интерес на обществото.

Това каза служебният премиер Стефан Янев в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR в отговор на критиките от бившите управляващи.

Той допусна, че са възможни още рокади в администрацията на база на тези критерии.

Как ще се гарантират честни избори?

Купуването на гласове и корпоративният вот е подмяна, манипулиране в полза на определена политическа партия. Всички ни тревожи това и с усилията на изпълнителната власт и във взаимодействие със съдебната система, се вземат мерки за предотвратяване и минимизиране, обясни премиерът.

По думите му на всеки българин трябва да е ясно, че ако продаде гласа си, спечелвайки 100 лв. в момента, ще загуби 10 хил. по време на предстоящия мандат.

По повод разкритията на схеми за купуване на гласове от вътрешния министър, Янев предположи, че сигналите за нарушения ще се увеличават с наближаването на вота.

Премиерът каза, че е възможно да се спре изборният туризъм, но на първо място това зависи от самото общество, до каква степен толерира това явление.

За цената на тока

Премиерът заяви, че трябва да бъде изработена дългосрочна стратегия за цялата енергийна система. Където има евтина енергия, бизнесът се развива и цъфти, посочи той.

"Мариците" са наследен проблем, който умишлено или не, не се решава, изтъкна премиерът. Янев посочи, че такава стратегия не е наследена от предишни кабинети, но сега може да се постави дебатът за развитие на ядрената енергетика, за ВЕИ, за изпозването на газа като междинно гориво, за това, което се говори във връзка със "зелената сделка".

За процеса на ваксиниране

Притеснен съм, че българският народ масово не се ваксинира, призна Янев, но посочи, че това е решение на всеки. Засега ваксини не се изхвърлят и премиерът се надява да можем да дарим препарати. Макар че процесът за това е труден, Янев каза, че по темата се работи интензивно.

Той допусна, че "хаосът на управление" през миналата година е обезверил много хора да се ваксинират.

Гледайте още във видеото!

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ама другарю Янев, за какъв изборен туризъм бълнувате? Той вече не съществува. Та нали за краткото си съществуване единственото което направихте Славуцата, сестра Галева, БСП и ДПС беше да премахнете ограничението за броя секции в чужбина. Сега в Турция като откриете 10 000 секции, да са през 100 метра и всеки българо-турчин ще може спокойно да си пусне гласа за ДПС. Доганя да не е луд да плаща за рейсове от Турция до България. Та вие такава услуга му направихте, че трябва да ви почерпи яко :)))
88
3
 
9
 
! Отговори
Янев преди 2 години
Е марионетка на един предан ученик и последовател на Сталин нет человека- нет проблема, обаче историята е доказала, че проблемите си остават колкото и глави да отрежеш. И цената на енергията, и Ковид пандемията и ниските пенсии ...
87
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, искам да те питам сега имаш ли чувството, че някой те подслушва?
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
obstestvoto pravi zakoni, organi, instituti, slujbi da gi spazva...ama to kakvo e obstestvoto?! otroveno obstestvo ot diktaturata na ujkim komunisticheski saedinen proletariat, partizani, iataci, ubiici, iznasilvachi, podpalvachi, aristokratichni komunisticheski otroviteli, diktatori, spyoni, teroristi, agenti, kradci, offshorna smet.
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, то само експерти тука, бате... кой от кого, по-голям. Всичко знаят, всичко разбират, че и мнение дават.
84
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей, истински генерал, само да командва - другите да обират калая.и за тоя матряла не става.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
nikakvo glasuvane bez pari. ;-)))prezidentstvoto bez pari li glasuvat reshenia, ukazi..., evrodeputatite bez pari li glasuvat v evroparlamenta?!;)))) nie da glasuvame bez pari, a te da glasuvat samo srestu mnogo, mnogo, mnogo pari...;)))) aisiktir!
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
toz ot lunata li padna?
81
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, как е сега, имаш ли още чувството, че някой те подслушва?
80
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хипохондрицитe които се ваксинираха дали осъзнават как си пpee6axa организма завинаги. Някои ще умрат скоро, други ще останат инвалиди завинаги, трети ще умрат след няколко години. Страха и паниката са по-опасни от всеки вирус, а този специално дори не е и толкова опасен.
79
4
 
4
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тъжно е, че така безотговорно се отнася с ваксината и ваксинацията дано не е поредният на чиято съвест ще лежат млади хора загубили битката с болестта. Жалко е това, че това вече зависи само от страшното което идва. Тоя е ясен!
78
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо привържениците на ГЕРБ се страхувате от МАСОВ ВОТ на тези парламентарни избори? За един приятел питам?-:)))
77
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 79 "На тези избори,пътувате всички! И ГЕРБ и БСП и ДПС" Хахахахаха. Служебното правителство осигури на ДПС още повече мандати от обичайното, и си затваря очите как се гласува в турските секции. Причината е ясна: проруските слуги на Радев играят с протурските на ДПС, за да разкъсват пак България!!!
76
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съсел ти ли ще говориш за изборен туризъм бе льольо слави ги уреди да гласуват от тях си бе а тук венецуелски спецове ще ги оправят нещата само споко
75
1
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен79 Никога не съм ползвала такън ник СТРНДЖА! Бъркаш ме с некой, значи! Истината е, че ти не можеш да спориш - само празни приказки, нищо конкретно, а това си е специалитета на БСП! Така че дори да си от ИТН, като говориш като БСП, ти си от БСП, значи, провеждаш тяхната политика, мислиш като тях...ИТН изобщо не е партия политическа! С тези първолашки сметки на Слави, с БСПарите, които той подари на БСП в последния парламент, тази партия е кораб без кормило - на където ви духне вятъра
74
3
 
15
 
! Отговори
Решетников преди 2 години
Само банановите републики в Африка си избират в мирно време военни за президенти! България дегенерира тотално!
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до " СТРНДЖАТА" " Диана"! -:) Виж сега.Тук не става дум за БСП! Борисов с години ви надъхваше преди избори да "смачкаме БСП"? Какво БСП бре? И то с бивш член на СДС Нинова? Я не на мен тия а?-:) ПОмним СДС нали? На тези избори,пътувате всички! И ГЕРБ и БСП и ДПС! За "патериците" не говоря.Те си заминаха на предните избори още!-:) Та така!Лъжеш и "спориш" с не когото трябва СТРНДЖА!-:)))
72
2
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимендо75Празни приказки - на пазара, БСП! Не можеш да обвиняваш човек пред целия народ без доказателства - човек е невинен до доказване на противното! Нека първо съда установи виновен ли е или не, а после да приказва насам-натам БСПто. Но за БСП никога не е имало и няма закони-те си правят кашите както баба знае! Важното е да очернят човека, а каква е истината няма значение! Ето затова БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Геше ще бъде още 6 години главен прокурор, защото постът му е мандатен, а не изборен. Затова беснеете срещу него, защото за вас той е недосегаем. А доказателства пред никой прокурор или съд не можете да представител защото ако въобще имахте такива щяхте да показвате от сутрин до вечер документи, а вие сами говорите празни лъжи.Разбрали, червен фен на комунизма и социализма?
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП винаги управлява и краде в тандем с ДПС. БСП няма никакъв интерес да спира изборния туризъм на най верния си партньор ДПС. Елементарно!