Три версии за трагедията с МиГ-29 в Черно море, основната - загуба на ориентация на пилота

Снемат записите от черната кутия до 4 седмици
Обновена: 14 юли 2021 16:01 | 14 юли 2021 15:55,
108
Три версии за трагедията с МиГ-29 в Черно море, основната - загуба на ориентация на пилота
Снимка: МО

Три са основните версии за трагедията със самолета МиГ-29 в Черно море. Това сочат данните от доклада на „Военна полиция“, която разследва инцидента.

Според него най-вероятната причина за падането на машината е загуба на пространствена ориентировка от екипажа при нощни полети над море. Министърът на отбраната Георги Панайотов е готов да предостави доклада на прокуратурата, която ще продължи разследването на авиоинцидента.

Записът от черната кутия на МиГ-а ще бъде снет до 3-4 седмици. Това ще се случи в специализираната лаборатория на производителя в Русия.

Още по темата
Началникът на отбраната е заповядал да се оцени степента на приложимост на регламентиращите документи, касаещи летателната дейност във ВВС при съществуващите ограничения на летателен ресурс. Бяха изпълнени необходимите мерки за недопускане на аварийни ситуации и се възстановява плановата летателна дейност на изтребителната авиация.

Припомняме, че инцидентът стана на 9 юни малко след полунощ по време на учение край Шабла. Машината беше пилотирана от майор Валентин Терзиев. Ден по-късно от Министерството на отбраната обявиха, че той е починал. Две седмици по-късно беше открита и черната кутия на самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: МиГ-29катастрофаверсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен смех, на натовска държава записа на черната кутия не снема в Русия.
46
2
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Ти чете ли доклада или само си дрънкаш? Мишената е пусната на 7000 м.Чукча писател.ПРОЧЕТЕТЕ ДОКЛАДА И ПОСЛЕ СЕ ИЗХОЖДАЙТЕ.
45
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 2 години
ДО 42 ,за разлика от теб съм изчел целия доклад. И понеже ти не може да четеш или четеш бавно и сричаш там пише че след поразяване на целта скоростта му е била 900 км/ч което прави 250 m/s. И височината му е била 1500 м. Сега ако не можеш да си сметнеш колко метра се изминават за 6 секунди при тази скорост, тука вече само слави може да ти помогне с новите министри.
44
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен ТИ каква звездичка си?..Жълта?..Или с цветовете на дъгата?
43
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 Черната кутия си е още в България!
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 49 Те се "изтропкаха" за нещо, което те си съчиниха (с британския кораб в украински води), обаче ще си "мълчат", за такова нещо :))))))) Русфилите сте нямат такива фантазьори :)))))) Разбира се, НИЩО което руснаците кажат няма никаква стойност: черната кутия е у тях. Могат да кажат каквото си искат. То това беше идеята на "българските" генерали когато изпратиха черната кутия в Русия - да дадат на руснаците свобода за действие както те преценят.
41
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 Не съм останал с впечатлението, че в тия работи руснаците са бързаци и първата им ерупция пада в гащите! Ако не са видели - не са! Ако са видели - какво ще ги накара да се изтропкат рано-рано! Ще се включат когато те решат! А може и да гледат цирка и да чакат ние да се подложим! То май и натам вървят нещата, но да изчакаме и ще видим!
40
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев е директният виновник за смъртата на пилота и загубата на машината. Неговата работа като главнокомандващ е да осигури сигурност за личния състав при такива учения.Военен съд за Радев!
39
5
 
10
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Карайте черната кутия в Русия, барабар с все още останалите МиГ-ове и там като я разчетат ще кажат: "Махайте ги тези съветско-руски щайги, докато още имате живи летци".
38
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тая трагедия е плод на някакво ново оръжие,РАЗПРАШАВАЩО целта във въздуха!!..Дали по грешка е станало,дали просто са го изпробвали на практика,дали са "аверите ни" от НАТО,дали руснаците аз не знам,но съм убеден,че КРИЯТ една МРЪСНИШКА история!..И това НЕ е нещо ново и "нечувано",а ПРАКТИКА!.."МИЖИ ДА ТЕ ЛЪЖА!"..
37
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Стига сте се излагали бе!!!!..Аварии със самолети ИМА МНОГО,"с лопата да ги ринеш"!..Всякакви-руски,американски,израелски,канадски,френски,индийски,..айде да не изброявам..Но ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ИМА ОСТАНКИ от катастрофиралата машина!!!!...Е,къде са останките от "забилия се в морето МиГ ?..В океана,на много по-голяма дълбочина продължават да откриват останки на самолети,дори и от ВСВ!..Кой без крило,кой без опашка,кой надупчен като решето,но ИМА останки!!..Е?..КЪДЕ СА ОСТАНКИТЕ ОТ "забилия се в мо
36
3
 
3
 
! Отговори
Питайте преди 2 години
Волен Сидеров-Белата Златка!!!Той всичко му е ясно.П.п.Впрочем,къде се изгуби тоз човек?!
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината е че ЖЕлателно е да се запознаеш със случая преди да пишеш неверни неща. От написаното от теб става ясно, че не си го направил ....
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 "Жертва на "приятелски огън", Бог да го прости." С руснаците отдавна не сме приятели ....
33
4
 
12
 
! Отговори
Истината е че преди 2 години
Mного късно са пуснали мишената за поразяване - 5000 м. Принципно това се прави на около 7500-8000 м. Някой фуражник началник не си е сършил работата. Пилотът е рискувал, насочил е носа надолу, за да увеличи скоростта, но не е ималов време, да набере височина отново. Пак няма да има винони. Пак ще се потулят нещата.
32
7
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 години
Хора недейте да коментирате като не знаете. Скороста му е била такава че за 6 секунди изминава 1500 метра. При тази висока скорост части от секундата и вече си в гроба независимо че до сблъсъка имаш още 2 - 3 секунди. Има една пределна височина под която няма връщане с определена скорост.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги в БГ умрелият е виновен,ама винаги!Върнете се назад,а и следете напред събитията и ще видите,че все така се случва,а защо ли?!
30
3
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
А така!..Сега изкарайте пилота,който стана ЖЕРТВА,за.."виновен"!...ПОЗОР ЗА ВАС!!!!!
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно по това време инжектираха всички пилоти, и в гражданския и във военния сектор. Нека всички да се правим на луди и да мълчим.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 19 "И руснаците знаят какво е станало!" Ако руснаците "знаеха", че съюзническа ракета е свалила нашия МиГ досега щяха да са ОПИЩЯЛИ СВЕТА, тъй че или руските радари не "гледат" толкова надалеч, или ако е било ракета, не е било "съюзническа". Последното има логика, като се има предвид с каква скорост "нашите" генерали взеха решение да изпратят черната кутия точно в Русия, а не в някой от натовските центрове за разкодиране на данни от такива устройства.