Три версии за трагедията с МиГ-29 в Черно море, основната - загуба на ориентация на пилота

Снемат записите от черната кутия до 4 седмици
Обновена: 14 юли 2021 16:01 | 14 юли 2021 15:55,
108
Три версии за трагедията с МиГ-29 в Черно море, основната - загуба на ориентация на пилота
Снимка: МО

Три са основните версии за трагедията със самолета МиГ-29 в Черно море. Това сочат данните от доклада на „Военна полиция“, която разследва инцидента.

Според него най-вероятната причина за падането на машината е загуба на пространствена ориентировка от екипажа при нощни полети над море. Министърът на отбраната Георги Панайотов е готов да предостави доклада на прокуратурата, която ще продължи разследването на авиоинцидента.

Записът от черната кутия на МиГ-а ще бъде снет до 3-4 седмици. Това ще се случи в специализираната лаборатория на производителя в Русия.

Още по темата
Началникът на отбраната е заповядал да се оцени степента на приложимост на регламентиращите документи, касаещи летателната дейност във ВВС при съществуващите ограничения на летателен ресурс. Бяха изпълнени необходимите мерки за недопускане на аварийни ситуации и се възстановява плановата летателна дейност на изтребителната авиация.

Припомняме, че инцидентът стана на 9 юни малко след полунощ по време на учение край Шабла. Машината беше пилотирана от майор Валентин Терзиев. Ден по-късно от Министерството на отбраната обявиха, че той е починал. Две седмици по-късно беше открита и черната кутия на самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: МиГ-29катастрофаверсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
9
 
! Отговори
DD преди 2 години
Ако загиналия не е разбрал какво е комунизъм,то неговите близки сега вече са разбрали.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 ПОДПОЛКОВНИК. Не майор. Колко точно са получени да ти кажат ли?
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 15/20 "А твърдението ти, че е поразил точно мишената падаща с голяма скорост и след нея е рапортувал че всичко е ОК, достоверно къде е публикувана?" Беше публикувана (по точно комуникацията межу наземния център и пилота) още в дните след инцидента.
24
3
 
5
 
! Отговори
фифи преди 2 години
Ако не сте разбрали кутията е още тука , няма кой да я занесе.
23
7
 
4
 
! Отговори
радев е виновен преди 2 години
Радев отсранява един по един неудобните му.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 Какъв Каракачанов на 9-ти юни бе гламав?
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 "Целта на учението е била да се провери в условия близки до бойните дали "братска" ракета може да свали руски самолет." Русофилите винаги сте мразили България, до степен, в която сте способни да фабрикувате фалшификати само и само да спасите господарите си, дори за сметка на паметта на български боен пилот. Нищо ново.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че никой няма да подаде оставка за това - виновен е починалия, колко удобно
19
3
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
А твърдението ти, че е поразил точно мишената падаща с голяма скорост и след нея е рапортувал че всичко е ОК, достоверно къде е публикувана?А на последното учение Миг не участваха.А какви оттенъци вижда погледа ти на художник, не ми е тема. Давай с факти и логика.
18
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Самолет изчезва от радарите на 1200 метра височина! Извънземните са го "изчезнали яко дим" едва ли не! Ако искаха досега прословутата кутия щеше да е в Русия, Украйна... все тая и да е "прочетена"! Поблема със замазването са руските радари на Крим и не само! Не само български и румънски НАТОвски радари "гледат" небето над Черно море! И руснаците знаят какво е станало!
17
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До ГОГО "А другите две" Едната вероятно е, че е имало техническа неизправност. Руските генерали се опитаха да си вържат гащите срещу тази версия още в началото, защото, КАК ТАКА руска техника ще се развали, това е НЕМИСЛИМО! Другата е за сваляне с ракета. Обаче и за това не може да се говори, защото тогава ще има подозрения дали пък не е руска. ЗАТОВА: я да изпратим на руснаците черната кутия, пък ТЕ ще кажат КАКВОТО ПРЕЦЕНЯТ ЗА НУЖНО. Та така за ръководството на "Българска" армия.
16
5
 
17
 
! Отговори
1 рубла = 1 стотинка преди 2 години
Много хора в Министерството и базата си отдъхнаха с облекчение - все пак вината е в пилота, нали? А те са чисти като сълза.
15
4
 
13
 
! Отговори
ГОГО преди 2 години
Едната версия е, че пилотът е загубил пространствена ориентация. А другите две? В България повечето хора са с добра пространствена ориентация, добре да го знаете. Ако казвате нещо - нека то да е истина, ако не е истина не го казвайте тя ще се разбере след години както обикновено става. Престанете да правите хората на балами...
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12. Фантазьорите русофили трябва да се насочите към писането на романи: сега да ти кажа какво е известно: пилота е преследвал мишената, поразил я е и последната комуникация с него е била, че всичко е наред. Сега те оставям да откриеш десетте разлики с твоята фантазия. А после можеш да кажеш защо е украсена в ТЪМНОЧЕРВЕНО.
13
3
 
3
 
! Отговори
Роналд преди 2 години
До до 1-2: Може пък да са видели потенциален следващ президент..... В последно време авиаторите и шоумените са на мода в политиката..... А може просто компютрите и автоматиките със софтуер на бат Били Гейтс да не харесват от време на време Руска техника... :-) Конспиративни теории и глупости колкото щеш.... стига да има кой да се връзва.... ;-)
12
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Вeрoятнo щe кaжaт, чe пилoтa e дръпнaл и cкъcaл тoя прocлoвут лeнтoв кaбeл изпaдaйки в дeлириум трeмeнc пoд въздeйcтвиeтo нa внушeниятa нaпрaвeни му oт Кaшпирoвcки диcтaнциoннo oщe в дeтcкитe гoдини кaтo гo e глeдaл нa чeрнo-бял тeлeвизoр! Дa пoяcня : дeлириум трeмeнc e нeщo кaтo лудocт вcлeдcтвиe нa прoдължитeлнa злoупoтрeбa c твърд aлкoхoл - хoрaтa виждaт мишки, хлeбaрки...и изпaдaт в пaничecки cтрaх! A Кaшпирoвcки e зaбрaвeн руcки мoшeник oтпрeди oкoлo 30 гoдини, кoйтo лeкувaшe вcякaкви зaбoлявaния включитeлнo рaк c внушeниe пo тeлeвизиятa и мнoгo гo глeдaхa, чe и вярвaхa!
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А според мен е заложен инцидент с Миг по политически причини. Тип, не стават и да ги бракуваме. За целта пускат мишена с повреден парашут.Аса ни, се е надявал до последно да си изпълни задачата, а от контролната кула, не го освобождават от изпълнението и, въпреки че по разчети е трябвало да го спрат. Това е станало, поне според мен.
10
7
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Странно, самолета на дребни парчета, пилота на още по дребни. При сблъсък с водата това не може да се случи. Много напомня приятелски огън с ракета. Затова ли е цялото мотане . Някой тупа топката и чака някой нов да се пече на бавен огън.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е накрая и некадърен ще го изкарат.Типично за армията.
8
7
 
4
 
! Отговори
До Йоко преди 2 години
Така е за съжаление!Аз дочух от сигурно място, че предишната вечер е имало среща между Бейдън, Маркел и Мекрон да обсъдят как точно ще използват междузвездните сили на световното правителство, което мрази Потин, за да свалят чудото на съветската техника от небето на световната и доминираща военна сила.Жалко за човека, но професиата е била негов избор. Бог да го прости и вечна му панет.