След среща на четири очи: "Пирогов" и Кацаров близо до помирението

Установените от НЗОК административни нарушения ще бъдат разгледани
Обновена: 21 юли 2021 17:11 | 21 юли 2021 17:07, Нели Христова
81
След среща на четири очи: "Пирогов" и Кацаров близо до помирението
Снимка: БГНЕС

Конфликтът между здравния министър доц. Стойчо Кацаров и протестиращите служители на "Пирогов" е пред разрешаване, след като Българският лекарски съюз събра двете страни на среща "на четири очи" в Министерство на здравеопазването.

Председателят на съсловната организация д-р Иван Маджаров посочи пред журналисти, че и министърът, и лекарите от спешната болница "изказват съжаление за разменените нелицеприятни реплики" и са се извинили за тона.

"Почти 100 или 99% от нещата, които се изговориха в публичното пространство, практически не отговарят на истината, а по-скоро опетняват името и на едната, и на другата страна. Проведоха се доста продължителни разговори", каза д-р Маджаров.

Той уточни, че установените от НЗОК административни нарушения ще бъдат разгледани от компетентните органи.

"Имаме уверението от новото ръководство, че са обжалвани. Това в никакъв случай не вменява вина на лекарите от "Пирогов" преди произнасяне на компетентните органи. На трето място - имаме доверие на всички лекари от "Пирогов". Това е съвместна декларация от МЗ, БЛС и колегите от "Пирогов". Обединяваме се около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали необходимостта от такива недоразумения към лекарите, за да осигури адекватно и добро лечение на пациентите", отбеляза председателят на БЛС.

На срещата е бил обсъждан начинът, по който са работили лечебните заведения през изминалата година.

"Има много изговорени неща. Тънка е струната по която вървим. Имаше много нерви и много ситуации, в които в крайна сметка останаха наранени добре работещи професионалисти. Ясно е, че те са лекували и продължават да лекуват", подчерта д-р Маджаров.

"Удовлетворени сме от това, че отпаднаха съмненията, които бяха лансирани за някакви нарочни злоупотреби", каза от своя страна пред журналистите началникът на отделението по гастроентерология в "Пирогов" д-р Камен Данов, който бе сред протестиращите лекари.

"Съгласихме се, че не бива да има такъв тон, да се слиза до такова ниво и да има такива обвинения, които излизат извън добрия тон. Представителите от УМБАЛСМ "Н И Пирогов" ще занесем тези четири точки по които постигнахме съгласие, на колегите в болницата", допълни той.

Д-р Данов е предложил на служебния здравен министър да предложи цялостна промяна в системата на клиничните пътеки. Той подчерта, че цялата система има нужда от реформа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си слугувал на властта и си разчитал, че за награда можеш да правиш каквото пожелаеш, защото си недосегаем за проверки и санкции, просто замълчи и се оттегли, както направиха други, които се провалиха по подобен начин и не се показват от години пред обществото. Такъв коментар направи в социалните мрежи проф. Коста Костов по повод уволнението на директора на УМБАЛСМ Н.И. Пирогов проф. Асен Балтов.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След лекарите,сега и ресторантьорите протестират срещу Стойчо Буратиното. Написали са открито писмо. Радев го закъса . Още два месеца служебно правителство и ще се размине с втория мандат.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От публикуваната епикриза става ясно,че Стойчо е завършил медицина с връзки.Не прави разлика между диагноза и синдром.Клиничната пътека по която са го лекували включва десетина болести и десетина изследвания.Не може Стойчо да ги имаш всичките тия болести. А задължителните три изследвания, подбрани конкретно са ти направени.Диагнозата ти е точна. Просто трябва да си искаш парите от даскара, който те е учил, че се изложи пред цяла България, шушумиго.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
преди малко по тв обясниха как и защо са лъгали и крали от пирогов така че министъра е прав.същото се отнася и за повечето да не кажа всички болници но тия са го правили без да се притесняват че ще забележат.по това направление в другите болници за същото време има от един до шест болни а в пирогов четиристотин.не са предвидили че ангелов няма да е министър.
46
3
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
,,Кацаров на първа линия,, има право да е само санитар ( загубени права поради продължително непрактикуване на професията).То и манталитетът му е на такова ниво .
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същественото е,че утрешният протест не се отменя.Второ- скоро ще видим осъдителни присъди за клевета. Стойчо ще си похарчи парите от министерската заплата за адвокатски хонорари и съдебни разноски. Добре,че са комисионните, та да може да си купи още някое апартаментче, или направо болница, както правят такива като него,когато пипнат властта
44
3
 
3
 
! Отговори
Цена преди 2 години
Нечистоплътни адвокати изкарват черното бяло и ще ги оправдават!Ето къде е корупцията!За фалшива дейност затвор !
43
3
 
6
 
! Отговори
Х преди 2 години
До БългаринМожем да си предоставим нивото на здравната система, след като и най- голямата болница е откраднала 1 млн от касата. Сега, най- арогантно, протестират и искат проверка на проверката за да бъдат оневинени. Вкл искат обяснения и от принципала си. Това може само тук да се случи,
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е участвал в създаването на здравната система в този и вид.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах защо лекарите трябва да се извиняват на Кацаров ? Те просто му отговориха по подобаващ начин. Или Кацаров си мисли, че ще му мълчат. И да се стяга да отива на първа линия, като започне новата вълна. Разбрахме, че Кацаров не е никакъв лекар, а е чиновнически п.л.ъ.х.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се разбра от какво му е цирозата. Щом не е от ковид, явно е прекалил с пиячката .
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарван гарвану око не вади
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацата освен,че лъжлив, е твърде страхлив. Нали беше сигурен в правотата си. Защо тогава ,,ще преговаря,,, ,,ще реформира,,.Айде нЕма нужда
37
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 2 години
Клиничните пътеки са вредни и не са от полза на болните.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчоо,връщай парите за скенера. Явно не ти се е полагал. Щом си толкова здрав , де .Скиорче.
35
2
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
От кога кражбата на пари от здравната каса се води административно нарушение ако може да попитаме
34
5
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ето кво е станало:РАДЕВ СЕ Е УПЛАШИЛ ЗА ВЪЛНАТА, ОТ ПРОТЕСТИ, КОЯТО ИДВА И Е ИЗПРАТИЛ ЛЕКАРСКИЯ СЪЮЗ ДА ПОСРЕДНИЧИ, НАМЛЯЛ МАЛКО СОЛ НА КАЦАТА И УПОИЛ В ЗАРОДИШ ПРОТЕСТА. СПРАВИЛ СЕ Е ДОБРЕ НЕ ОТРИЧАМ.НО ТАМ МУ Е АХИЛЕСА НА РАДЕВ, КАКТО БЕШЕ НА БОЙКО. СКОРО ЩЕ ПИСНЕ ДРУГА СФЕРА.МОЛЯ ИЗВИНЕТЕ ЗА ГОЛЕМИТЕ БУКВИ, ПРОСТО ПО ЛЕСНО СЕ ЧЕТЕ!
33
5
 
5
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До 56 Нормално е да се иска оставката на Фигуранта Радев, защото той ги назначи тези недоразумения, той накладки тази омраза сред лекарите, нека и той си понесе някаква отговорност за собствените си ***!
32
4
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До ментето/д-р Хаус/ На ченгеджийски постановки, няма нормален да се занимава! За десет години управление на Борисов, само с едни фалшиви "чекмеджета" си останахте! Това си е направо комплимент за управлението му! А служебният вътрешен е зает с най-важният въпрос в държавата, коя е е*** бившият Премиер! Отврат!
31
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Бойко всичко беше точно, имаше пари и за лекарите и за болниците, как радев и слави трифонов успяха да фалират всичко за 2 месеца? как става тая работа?