Кабинетът "Николов" - каква ще бъде развръзката при гласуването в НС?

Политолози: Пламен Николов няма опит, противоположност е на Слави Трифонов
222

И обществените, и политическите нагласи очакват съставяне на редовен кабинет, макар и с публично непозната фигура за премиер в лицето на Пламен Николов.

"Той е алтер его, другото лице на двойнствената стратегия на "Има такъв народ". Той е противоположността на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Посланието, което отправи – диалогичен, мек, консенсусен", заяви политологът проф. Анна Кръстева.

"Той е бил дребен някакъв търговец, но най-важното в този човек е, че все пак той се е занимавал и с наука. Но няма никакъв политически опит. Този човек ще го пързалят денонощно", коментира от своя страна политологът Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR.

И макар да има желание, подкрепата от другите партии все още не е категорична. Развръзката зависи от предложенията за министри, а експертите се надяват те да сплотят позициите на партиите.

"Не трябва да се приема помощта на ГЕРБ и ДПС, а трябва да има стабилна и позитивна подкрепа от партиите, които ще осигурят промяна", категорична е проф. Кръстева.

При вота в зала не е изключено гласове да дойдат от ДПС - ход, който макар и нежелан, не е забранен. Според анализаторите обаче е нужен баланс на стабилно реформаторско мнозинство.

"В момента има ясна преориентация към Слави Трифонов. Той трябва да доказва дистанция от тези добре познати олигархични мрежи", смята Румяна Коларова.

На фона на разногласията с потенциалните партньори, подкрепа се очаква от от левицата.
"Те стават все повече и повече леви популисти, така, че подкрепата на БСП е естествена само, според мен, те ще коства ужасно много, защото БСП ще загуби поредната порция от своите избиратели", смята Румяна Коларова.

Дори при подкрепа в пленарната зала остава въпросът колко дългосрочен ще е хоризонтът на новия кабинет.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Доколкото си спомням ИТН бяха против маските.А още първият ден в парламента влязаха маскирани!
41
1
 
0
 
! Отговори
никаква преди 2 години
не ми е
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*самочуВствие
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво самочуствие без покритие е тоя Ушатко.
38
12
 
1
 
! Отговори
Кой ти каза? преди 2 години
Философията е над, след и зад всяка наука. Някой - Фихте например - би казал, че е метанаука, от типа на наукознанието, но това не е така. Съществуват три типа пирамидално действащи нагласи - натуралистична, като на повечето тук, научна и философска на върха. Затова Пламен Николов ще бъде на върха.
37
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
премиерина избран с..КАСТИНГ!!...Подаваш си "сивито" и се явяваш на прослушване..Ако нема други кандидати,направо та назначават..Разбира се,след като "ЗА АДЕТА" си издекламираш заученото слово..."Чиста работа"..Славейко каза:-"Този да,този-не"..И точка!.."СЪВСЕМ ПО ДЕМОКРАТИЧЕСКИ"...
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяло едно поколение израсна с мутри и чалга та сега не вижда нищо нередно съдбата му да се определя от такива като боко и слави-неуки, самовлюбени с наднормено самочувствие, че са спечелшили шзбори. Без да си дават сметка, че това е по.скоро за срам, отколкото за гордост. Парен каша духа1 но ние не духаме, колкото и да се парим. Има такъв народ само тук и никъде другаде.
35
5
 
3
 
! Отговори
Aliosman преди 2 години
Няма срамно да се признае, че руският експеримент за следосманско развитие на този вилает се е оказал неуспешен. Както виждаме такива са Ирак, Сирия, Либия. След Осман някои държави за стотина години свобода доказаха, че не могат да се самоуправляват. Оставени сами потъват в междуособици и хаос.
34
10
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
47 - Тиквата е ром направо римлянин :)))
33
8
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Атака на Тиквата пубеда.
32
2
 
10
 
! Отговори
Боже! преди 2 години
Тия са от трън та на глог и то по-висок!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли онази какичка работила в компания за ваксини ще става здравен министър. Да е лекар , не е . Да е икономист ,че да се мъчи да оправя бакиите в сферата , не е . Да е имала някакъв досег с здравната ни система - нямала е . Не че Кацаров , като е имал вземане - даване със здравната система , е успешен министър . Пример е затова ,че управлението на държавата не е за всеки
30
1
 
7
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
не го знам от комунистически род ли е но с тези чупки и финтове за отвличане на вниманието е типичен алоизмамник!Изобщо не му вярвам
29
1
 
16
 
! Отговори
Бизнесмен преди 2 години
Точно такъв образ трябва да бъде новият Мин.Пред. Дребен търговец и без политически опит. Майка ви жална в България. ИТН са най-голямата гавра и отмъщение на ягодоберачи, дишуошъри и строителни бачкатори.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Николов е ром.Какво повече.Командирован от Доган в ИТН като мъжка секретарка.Всичко ,които гласуват за тоя *** ще са позор за 1300г България!
27
3
 
10
 
! Отговори
Нещо по-различно! преди 2 години
Досега винаги, когато комунистите са идвали на власт са фалирали държавата и никой не им е търсил съдебна отговорност, но този път виновниците ще бъдат изправени да отговарят пред Военен трибунал. Запомнете това, защото предстои световна война.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Николов от БКП род с купена дисертация ще ви оправи за десерт!:))))))))))
25
8
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
иначе наистина Служебния кабинет МОЖЕ да присъства и в новия в доста голяма степен,но нали цялата дандания е да го нема Служебния,че в него са "демона" Рашков и Стоилов...Основната заплаха за заплашените от "изчегъртване"..
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали има друга държава , където евентуалният министър-председател да е бил избран на кастинг в риалити шоу. Кой нормален човек ще се явява на кастинг за политик .
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КоментарЧалгаря едва ли осъзнава, че е тотал щета :)) Кри се като мишка с месеци, сега е набрал смелост по Фейса, направи "интервю с Тошко, какво съвпадение :))))