Кабинетът "Николов" - каква ще бъде развръзката при гласуването в НС?

Политолози: Пламен Николов няма опит, противоположност е на Слави Трифонов
222

И обществените, и политическите нагласи очакват съставяне на редовен кабинет, макар и с публично непозната фигура за премиер в лицето на Пламен Николов.

"Той е алтер его, другото лице на двойнствената стратегия на "Има такъв народ". Той е противоположността на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Посланието, което отправи – диалогичен, мек, консенсусен", заяви политологът проф. Анна Кръстева.

"Той е бил дребен някакъв търговец, но най-важното в този човек е, че все пак той се е занимавал и с наука. Но няма никакъв политически опит. Този човек ще го пързалят денонощно", коментира от своя страна политологът Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR.

И макар да има желание, подкрепата от другите партии все още не е категорична. Развръзката зависи от предложенията за министри, а експертите се надяват те да сплотят позициите на партиите.

"Не трябва да се приема помощта на ГЕРБ и ДПС, а трябва да има стабилна и позитивна подкрепа от партиите, които ще осигурят промяна", категорична е проф. Кръстева.

При вота в зала не е изключено гласове да дойдат от ДПС - ход, който макар и нежелан, не е забранен. Според анализаторите обаче е нужен баланс на стабилно реформаторско мнозинство.

"В момента има ясна преориентация към Слави Трифонов. Той трябва да доказва дистанция от тези добре познати олигархични мрежи", смята Румяна Коларова.

На фона на разногласията с потенциалните партньори, подкрепа се очаква от от левицата.
"Те стават все повече и повече леви популисти, така, че подкрепата на БСП е естествена само, според мен, те ще коства ужасно много, защото БСП ще загуби поредната порция от своите избиратели", смята Румяна Коларова.

Дори при подкрепа в пленарната зала остава въпросът колко дългосрочен ще е хоризонтът на новия кабинет.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има правителсто да изпълни задачите поставени от САЩ, и после пак може да има избори.
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме нужда от хора с "опит" в политиката. До сега всички те доказаха, че "опита" им е само в лъженето и краденето. Тези "опитните" с великия си "опит" докараха България до дъното и я държат там упорито. 14 години в Европейския съюз сме най-бедната държава с най-бедният народ и не само не догонваме а упорито изоставаме. Толкова с техния "опит"!
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа направи ли Европа в Африка, където бяха и грабиха столетия наред? Направиха ли там нещо като Европа? Защо си мислите, че като грабят сега България, и България ще стане като Европа?
59
2
 
0
 
! Отговори
ванчето преди 2 години
е толкова фриволна 6тото на християнски празници и т н
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западни инвестиции, съвместни проекти и западни технологии (разрушете си икономиките а после си развийте сами технологии, до тогава купувайте наши стоки) за 30 години така и не видяхме, но за това пък имаме американски военни бази а Черно море гъмжи от натовски военни кораби, вече е опасно да отидеш на море. Ние ще ви даваме жалките подаяния наречени европари, вашите правителства ще ги крадат и ще изпълняват в замяма нашите нареждания.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя европейска колония е богата днес? Индия, Африка, Латинска Америка? Те са бедни и гладни след столетия европейско управление. Източна Европа е новата колония на Запада и САЩ. За нея е отредено да е бедна и източник на евтина работна ръка.
56
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейският съд за правата на човека задължи Русия да признае еднополовите бракове.
55
5
 
0
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 2 години
Госпожа фон дер Лайен заяви, че законът в Унгария за забрана на хомосексуалната пропаганда сред деца е дискриминация по признак сексуална ориентация и е позор за Унгария. Законът противоречи на всички фундаментални ценности на Европейския съюз.
54
3
 
0
 
! Отговори
е преди 2 години
ти си това което яде6
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Украйна стана независима държава, имаше промишлен потенциал значително превъзхождащ Германия (обединена Германия). Военно промишления потенциал на Украйна тогава превъзхождаше практически всяка страна в Европа, включително Франция. Що се отнася до корабостроенето, Украйна можеше да построи всякакви военни кораби - от самолетоносачи до малки военни кораби. Украйна можеше да произвежда космическа техника, ракети, междуконтинентални балистични ракети и самолети. Автобуси. Сега Украйна е стана от третия свят като България.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Литва стана независима, населението и беше 3.7 милиона. Днес Литва е 2.5 милиона - населението намаля с повече от един милион и половина. За 2020г в Литва са се родили 15 000, умряли са 22 хил.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече слаби лидери марионетки, колкото повече партии, колкото повече хаос - толкова по-лесно се управлява държавата и стадото от вън.
50
0
 
0
 
! Отговори
ами преди 2 години
иначе си в затвора за призводство на магии което са6то е подсадими и сме6ноклоун
49
1
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Изобщо не става за премиер, същият като Николай Василев. Тези хора нямат кадри. Като НДСВ са същите. Слави обичаше НДСВ и стана в момента НДСВ.
48
0
 
0
 
! Отговори
о6те преди 2 години
етикетчета
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С добър шнорхел, американско происводвство. Може и да не усетиш, че си затънал в лай..та
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сменяме един необразован с друг такъв. Българите определенО сме много умни
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знаете какви са ви музикантите и певците, нали се сещате какви са ви философите?
44
2
 
5
 
! Отговори
Шоуто на Слави преди 2 години
Мандатът на комиците..... Еййй, браво на тоя Слави. Знае как да развеселява простолюдието. Личи си че е шоумен. От класа. Туй Чарли Чаплин... Джей Лено ... Опра Уинфри... Ей там в лявото му малко джобче стоят. Весели 4 години очакват българския народ. Абе, важното е че изгонихме Тиквата... А на каква цена, ни предстои да разберем .... Или както казва математикът на Коронавируса - Най ще са добре тъппоъгълните додекаедъри. Тях нищо не ги плаши. Докато гласуват за някого и вече са забравили.....
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Развръзката ще е в стил Шоуто на Срави - балет Магаданс ще открие пленарното заседание, шеги и закачки от всички, Пацо ще слезе по специално монтирания ескалатор, ще седне на края на дивана и ще отговаря на въпроси. Публиката (партиите) ще гласуват, Ива Митева брои емоционално със сълзи в очите. Тошко и диктува резултата в слушалките. Пацо е премиер, а Краси Радков закрива заседанието с виц. Жик-так.