Кабинетът "Николов" - каква ще бъде развръзката при гласуването в НС?

Политолози: Пламен Николов няма опит, противоположност е на Слави Трифонов
222

И обществените, и политическите нагласи очакват съставяне на редовен кабинет, макар и с публично непозната фигура за премиер в лицето на Пламен Николов.

"Той е алтер его, другото лице на двойнствената стратегия на "Има такъв народ". Той е противоположността на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Посланието, което отправи – диалогичен, мек, консенсусен", заяви политологът проф. Анна Кръстева.

"Той е бил дребен някакъв търговец, но най-важното в този човек е, че все пак той се е занимавал и с наука. Но няма никакъв политически опит. Този човек ще го пързалят денонощно", коментира от своя страна политологът Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR.

И макар да има желание, подкрепата от другите партии все още не е категорична. Развръзката зависи от предложенията за министри, а експертите се надяват те да сплотят позициите на партиите.

"Не трябва да се приема помощта на ГЕРБ и ДПС, а трябва да има стабилна и позитивна подкрепа от партиите, които ще осигурят промяна", категорична е проф. Кръстева.

При вота в зала не е изключено гласове да дойдат от ДПС - ход, който макар и нежелан, не е забранен. Според анализаторите обаче е нужен баланс на стабилно реформаторско мнозинство.

"В момента има ясна преориентация към Слави Трифонов. Той трябва да доказва дистанция от тези добре познати олигархични мрежи", смята Румяна Коларова.

На фона на разногласията с потенциалните партньори, подкрепа се очаква от от левицата.
"Те стават все повече и повече леви популисти, така, че подкрепата на БСП е естествена само, според мен, те ще коства ужасно много, защото БСП ще загуби поредната порция от своите избиратели", смята Румяна Коларова.

Дори при подкрепа в пленарната зала остава въпросът колко дългосрочен ще е хоризонтът на новия кабинет.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предлага ни се лице което Българският бизнес е допуснал да върти шнорхелите на две серии в Горна Оряховица и Шумен. Та кое му е науката, публикациите, лекциите изнесъл пред студенти, докладите пред научни конференции и конгреси, каква му е научната степен, колко статии и книги е написал . . . а я вижте биографията на предполагаемия вътрешен министър или служби ли там как са подредени по старшинство. я вижте какво пише за него в Афера. От *** ще ни замерят с прозвището Шнорхелизада
161
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Жалко за народа Николов е селски тарикат и мошеник на дребно с фалшива автобиография. От там нататък просто няма какво да се доказва повече. Ако ти дойде такъв да кандидатства във фирмата, дали ще го изгонят с ритници или ще му дадат шанс да се докаже, нищо че е хванат да лъже по най-*** и нагъл начин за опита и образованието си?
160
2
 
6
 
! Отговори
Какво още да доказва преди 2 години
До Жалко за народа Николов какво повече да доказва? Излъга за специалността си, като я нарече ФИЛОСОФИЯ НА ПРАВОТО И ПОЛИТИКАТА, а всъщност е гола философия и просто е писал буламач от направлението на научните направления, т.е. няколко специалности в една класификация "философия, право и политика". Излъга, че е генерален директор на концерн, работещ на 3 континента в 67 държави, а е амбулантен търговец на ГРАЖДАСКИ ДОГОВОР на бански. Мениджър, ръководител на проекти с 15г опит? Предприемач?
159
5
 
8
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Това че някой е професор не му дава правото да говори глупости. Николов бил такъв или онакъв. Как може да прециниш някой който познаваш от две приказки по медиите. Николов тепъра трябва с действия да покаже какъв е и да убеди другите че е подходящ за поста. Това ще зависи до голяма степен от състава на кабинета.
158
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми харесва вкусът на Дългия за премиери. Не че съм гласувал за тях, но в един момент се подлъгах, че може да са измислили нещо умно... Е, не са.
157
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който подкрепи правителство на ИТН, затъва с тях. Кой нормален избирател би подкрепил партия, застанала зад дребен тарикат измамник с мания за величие? Пуска фалшиво СВ с куп глупости вътре как бил Генерален директор, мениджър на проекти с 15г опит, философ на правото и политиката(а е просто философ) и, хоп, в Панорама казва как "България такъв премиер като мен никога е нямала, щото съм първия управник с опит в бизнеса.". Такава подигравка е непростима и ДБ, БСП, ИБгНИ ще се самоубият.
156
13
 
6
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Чекмеджан здраво плаща на знайни и незнайни лози, да плямпат глупости и да му вдигат рейтинга. Голям праз, да си дрънкат. Чекмеджан да си оди в Дубай да си гледа дъщерята.Крайно време му е.
155
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ИТН постави БСП като партия на промяната, Герб са ми най-любимата партия.
154
8
 
16
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Само факти ! Баце предрече че след Герб идва адът и хаоса а вие не повярвахте ! Сега хак да ви е !
153
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В днешния си брой segabg публикува мнение на министъра на МИ К.Петков. В него той посочва, че незаконните пари на бизнесмените, които той е спрял, са се появили чрез своите собственици в ИТН. Нещо повече - тази партия е открила огън срещу служебните министри заедно с ГЕРБ и ДПС. За огъня на последните две партии К.П. не се учудва, но не очаквал от "партията на промяната" такава ожесточена канонада... ИТН партия на промяната ли е или партия на ПОДМЯНАТА, чуди се мин.Петков.
152
12
 
4
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Правителство ще има. Това ще е развръзката.
151
2
 
3
 
! Отговори
Адам Опел преди 2 години
По-добре да четем нещо за Заев!
150
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХаджиГенов ги з амеряше с домати предишните, тия трябва да ги замеряме с джапанки.
149
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С откровено грубиянското поведение на Славуца, свикнал безапелационно да нарежда, и просташко-фелдфебелското държание на Тошо от Африка, ИТН настройва останалите ПГ срещу себе си, дори и ББ скочи срещу тях. При нови избори се надявам младите бъ(л)гари да не гласуват за простаците от 7/8, а ние нямаме никакво намерение да ходим като зомбита на избори, както смятат да ни разиграват Хр.И., Мая и селянката от Крушожица *** Нинова. Дотук бяхме!
148
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повръща ни се от вас. Служебното правителство си уредиха децата до девето коляно, ИТН приматитенезнаят, какво правят. Държавата е самолет на автопилот.
147
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
187 до 192 Ако Борисов не регистрира ГЕРБ и по този начин, не осигури кворум,удобен за невменяемите некадърници от ИТН, няма да бъде избрано правителство. Освен, ако тулупътна Христо Иванов, не се пльосне отново, в миризливитекрака на Слави, да го баламосва, че не иска постове и бла,бла. После пак ще започне, да командва Слави.
146
2
 
19
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна настоява за оставка на чалгарите!
145
2
 
11
 
! Отговори
малиииииииииииии преди 2 години
нинка зарзавагчийката ше стане за вице...
144
3
 
15
 
! Отговори
БРЕХ преди 2 години
Дребен някакъв търговец.....ши мъ разплачити бъъъ...
143
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожа Кръстева не разбра ли, че ако ГЕРБ не излезе от залата, няма да бъде избрано правителство? Това си е помощ, нали?