Ресторантьорите в цялата страна недоволстват, затвориха и АМ "Тракия"

Те настояват да няма повече затваряне
11 авг 2021 19:22, Нели Христова
152
Ресторантьорите в цялата страна недоволстват, затвориха и АМ "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Ресторантьори блокираха пловдивското кръстовище на Чифте баня в час пик заради готвените от здравните служби ограничения на бранша с цел ограничаване на COVID-19, предава БГНЕС.

Още по темата

Докато се събираха по булевард "Цар Борис Трети Обединител" и "Шести септември", протестиращите удряха с черпаци, тави и капаци на тенджери. По план кръстовището трябваше да бъде затворено за два часа, но собствениците на заведения и техният персонал отпушиха трафика след половин час. Решението си взеха след кратък разбор, на който заявиха, че не искат да създават неудобство на пловдивчани, а просто исканията им да бъдат чути.

От ресторантьорския бранш настояват да няма повече затваряне на заведения или ограничаване на работното им време. Съгласни са обаче персоналът да носи маски и обектите да се дезинфекцират непрекъснато.

Недоволство имаше и във Варна. Там ресторантьорите се заканиха да протестират "до дупка".

Десеки собственици на заведения блокираха този следобед ключовото кръгово кръстовище към курортните компекси.  Протестни действия срещу плана за действие на Министерство на здравеопазването за справяне с Ковид 19 ще организират всеки ден в по-големите градове на страната от представители на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Протестите ще започват всеки ден от 16:00 ч. на едно и също място - в София - Орлов мост, във Варна - паркинга под кръговото на Почивка, в Пловдив - бул. „Цар Борис III-ти Обединител“.

Това съобщи за "24 часа" Варна Марин Сотиров, зам.-председател на Сдружението на заведенията във Варна.

Организаторите ще затварят тези ключови пътни артерии в страната, за да настояват за промяна в Плана на МЗ за действие за борба с Ковид 19.

Работещи в нощни клубове в Слънчев бряг и ресторантьори по морето блокираха за кратко едното платно на изхода на Бургас в посока магистрала „Тракия“ в знак на протест срещу евентуално ново затягане на мерките в сектора заради коронавируса, предаде кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

Първоначално обявеното затваряне на ключовия за града вход и изход, така и не се осъществи. Протестът се организира от местната структура на „Сдружение на заведенията в България“. Работещите в сектора по морето са категорични, че ако бъде въведен вечерен час за работа на нощните клубовете - 23.00 часа в разгара на сезона, то по-добре те изцяло да затворят.

Сред протестиращите се появи и шефът на родната федерация по ММА Станислав Недков-Стъки, който подкрепи исканията на браншовиците. А те са за изцяло нова стратегия за действие при кризисни ситуации що се касае до туристическия сектор и по-специално нощните заведения и ресторантите. Настояха и за дотация при задължаване за работа с намален капацитет и преосмисляне на часовите ограничения за нощните клубове.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
5
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Няма какво да затварят магистралите и да създават неудобства на обикновените граждани, да ходят направо прад преЦеденството и там да излеят гневът си, зеления чорап с вдигнатото юмруче е коренът на злото и неразбориите в държавата ... !!!
109
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 2 години
ми продължавайте да се пазите от 5 джито.........
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136: ***, наясно ли си , че утре ще е твоят бранш , ако въобще работиш нещо извън троленето. Жаждата за власт на група чиновници и затварянето избирателно на обекти ще доведе до масово недоволство и у най- търпеливите.
107
0
 
6
 
! Отговори
dp преди 2 години
Така е когато липсва държава. Едни само реват и искат пари, че все не им стигат, а други работят и плащат данъци. Да попитам само защо никой не ги проверява тези изпълнители, нали и без това има ограничения при посещенията в заведения. Нека всеки ден да ги проверяват и ако трябва всеки ден да ги глобяват и след това да им дават пари от нашите данъци. Не става така, едни да работят други да получават.
106
0
 
3
 
! Отговори
хейтАр преди 2 години
Бачкайте роби по договор за 2 часа на ден, плащайте 0% ддс и после стойте гладни с 23,50лв месечно от държавата, когато има локдаун.
105
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затвяряйте ги тия бълхари - само зараза от техните манджи по морето - после по два дена пазиш ,,,,
104
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм, само че като ги затворят на 100% да им дадат дотации за в размер на 6% годишно от средния размер на внесените данък печалба и реално внесен ДДС (внесен - възстановен) за последните 5г (преди пандемията). Иначе казано - внесъл си 1мил. за 5г. => (1 000 000/5) * (6%/12)= 1000лв./мес. Ако ги затворят на 30% => 1000 * 30% = 300лв./мес.Така реално дотациите ще се обвържат с това колко е светъл бизнесът им.
103
1
 
12
 
! Отговори
Клиент преди 2 години
Защо спрях да ходя по заведения?1. Надути цени2. Ниско качество на храната3. Лошо обслужване, ако поръчката ти е малка.Извинявам се ама нито заплата ми я вдигат защото видиш ли човее голяма криза, сметките и цените на горе и най накрая някакви ревливи авантаджии протестират щот нямат наяждане
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** да ги отварят. Снощи има 18 починали, точно от контингента дето не се спира пред никакъв купон и никаква кръчма. С това темпо така или иначе ще им измрат посетителите и пак няма да имат печалба.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата да им даде по 1000 лв да се кротнат.
100
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви бизнесмени са тия кръчмарски мошеници?
99
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакалите на Банкянския мафиот..
98
2
 
32
 
! Отговори
Втрещен преди 2 години
Сериозно ли се докарахме до там, да плащаме на кръчмарите пари (дотации) защото не им им влизаме в нехигиеничните заведения ?! Ама сериозно ли???
97
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи въпросните протестиращи дами и господа поставят така въпроса-Не ми дреме колко народ ще пукяса важно е аз да съм на печалба.
96
14
 
4
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Те тъкмо по събраха някой лев и пак искат да ги затварят.. дори по време на война заведенията за хранене са работили. Тия искат да съсипят всичко
95
1
 
18
 
! Отговори
Аре стига! преди 2 години
"Настояха и за дотация при задължаване за работа с намален капацитет" ?!?! Т.е. ако не ти влязат клиенти в болестотворното заведение, държавата да ти плаща, а ?!
94
5
 
13
 
! Отговори
БСП(БКП) преди 2 години
Радев да праща армията и жандармерията и бой до насиране на протестиращите и марш по-затворите.
93
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията е при мафиота Радев, който чрез Кирил Петков раздаде 200 милиона кредити на фирми близки до ДБ. Смятай за какъв грабеж на века става въпрос.
92
9
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен 112: Стига с тази мафия ГЕРБ ... стана скучно. ГЕРБ отдавна не пеят в хора ! От както имаха смелост да изгонят Божков и Цецо мустака вървят надолу. Сега други движат нещата .....
91
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм За да ги оставят отворени, без ограничаване на капацитета и работното им време, намалиха им ДДС, те пък си вдигнаха цените да избият предходните месеци. Който има пари да си ходи на кръчма, който няма да си яде салатата вкъщи, аз от моите данъци за подпомгане на кръчмите не искам да плащам. Има други сектори, за които да се пренасочват средства и то спешно.