Въпреки нарастващите случаи масово не се носят маски по столичните пазари

Някои се оправдават с незнание за новата заповед
14 авг 2021 18:20, Нели Христова
97
Въпреки нарастващите случаи масово не се носят маски по столичните пазари
Снимка: БГНЕС

Клиенти и продавачи без предпазна маска за лице са честа гледка по столичните пазари, предава БГНЕС.

След решението на здравните власи извънредната епидемична обстановка да бъде удължена до 31 август, служебният министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде три нови заповеди, с които бяха въведени временни противоепидемични мерки на територията на страната заради идващата нова COVID-вълна. Съгласно една от новите заповеди на всички пазари, тържища или базари в страната трябва да бъде организирано еднопосочно движение на посетители, както и осигуряване на минимум 1,5 метра дистанция между тях. Освен това, въпреки че пазарите са на открито, работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Проверка на екип на БГНЕС на един от оживените пазари за плодове и зеленчуци в София показа, че малцина спазват изискването да покриват устата и носа си със защитна маска.

Едни оправдават действията си с незнанието си, че такова изискване съществува, а други с горещото време, което прави носенето на предпазна маска изключително неприятно. Въпреки това обаче здравните специалисти са категорични, че тя помага за ограничаване на разпространението на заразата, но ако се постави правилно.

За последното денонощия новите случаи на коронавирус у достигнаха 1047. Положителни са малко над 4,5% от направените 22 979 теста. Най-много са новите случаи в София - 211, следват областите: Пловдив - със 151 и Бургас - със 101 новоинфектирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
4
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Всички дървени ***... фолософи ви чакам да ми дойдете с тежки инфекции аз тогава ще ви обясня някой работи ако не си ваксиниран никакво внимание няма да ти обърна.Прпдължавайте да философствате
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо в някои държави носят маски и на плажа,това ми е интересно. Единственото, което ми хрумва е, че са много по умни от нас.
12
7
 
14
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 години
До# 16!! Само *** не може да разбере,че маските пазят от вирус така както гащите пазят от пръднята да не излиза и да замирише!!
11
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 Защо ,какво ти пречи да сложиш маска в магазин ? Някаква алергия , астма имаш и ти пречи да дишаш нормално ?
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До // 9 ---- Хиляди пъти е обяснявано , защо е необходио да се носи маска , където хората са в близост един до друг .Какво да се направи ,че има хора , които не могат да проумеят нещо елементарно
9
1
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Започват пак с "умнотиите""
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си пълен дбл за да носиш маска на открито аз и на закрито почти не слагам от половин година.
7
1
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Не знам какви хора си позволяват да лъжат, че българите са недисциплинирани и не носят маски, където трябва.
6
2
 
25
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
Да носиш *** на уста и носа на 45 градуса е пародия и форма на мъчение!
5
5
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
5 ОТ 10 ЧОВЕКА ПЪТУВАЩИ В 260 ПО ОКОЛОВРЪСТНОТО НЕ НОСЕХА МАСКИ И НЕ ВИЗИРАМ БЕЖАНЦИ ИЛИ ИНДИЙЦИ КОИТО ПО-ПРИНЦИП НЕ НОСЯТ!
4
6
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Маски се носят навсякъде, аз хора без маски, там, където е регламентирано, не съм виждал.
3
2
 
11
 
! Отговори
Коце Ботокса преди 2 години
По две маски трябва не по една ! За по - сигурно! и ги сменяйте през час ! Делта - гама иде ...Моите фирми внасят маски и работят през 10 Ст! Пет милиона овце по пет маски на ден ...По десет Ст всяка?! Ехе ...Ами за месец? Година! Век? Но българина корав ... Беден и разчупен ...Все знае как да мине метър ...не се прави бизнес тук. Виж братята гърци са изпълнителни - и в колата с маска ! Там ще местим
2
10
 
33
 
! Отговори
Короноскептик преди 2 години
Това с маските е вече се изтърка. Вървете по дяволите Ковид фашаги!
1
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва твърда рака за този разпасан народ.За неваксинирани забрана за влизане в затворени помещения.Без маска глоба 10 000 лв.След това да ходят да протестират