Манолова предлага три стъпки за кабинет: Това очакват хората!

"Съставът да бъде от професионалисти и успешните служебни министри"
Обновена: 22 авг 2021 18:45 | 22 авг 2021 18:45, Веселина Йорданова
208
Манолова предлага три стъпки за кабинет: Това очакват хората!
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова предлага три стъпки за сформиране на правителство през следващите седмици.

Още по темата
Като първа стъпка Манолова посочи до петък да има консултации между партиите извън ГЕРБ и ДПС и решение на кой политически субект да бъде даден третият мандат. След това, като втора стъпка, би следвало да се уточнят приоритетите и сроковете, в които ще се взимат решения на административно ниво и в законодателен план, заяви тя.

Третата стъпка е определяне на персонален състав на правителството, в който категорично не би следвало да участват партийни фигури, съобщиха от пресцентъра на "Изправи се.БГ! Ние идваме".

По-скоро съставът да бъде от професионалисти, с експертиза и добро име и успешните министри от служебния кабинет, каза Манолова.

Третият мандат би имал шанс, ако има разговор и разбирателство между партиите, без ГЕРБ и ДПС. От "Изправи се БГ! Ние идваме!" сме готови да положим максимални усилия за създаване на правителство, защото това очакват хората - стабилност и отговорност. Нито една партия, без да има разбирателство и подкрепа от останалите да получи мандата, няма да успее да го реализира, каза още тя.

Партийците да не мислят за своите интереси и да не правят тънки партийни сметки, а да помислят за народа. Време е партийните лидери да си преглътнат егото, да не се провежда политика през доминация на силата и да се помисли за интересите на българския народ, заяви Манолова

Хората искат някой да се заеме с неотложните теми, да преведе България през кризите, които ще дойдат - мигрантската, здравната, подкрепа в условията на увеличаване на цените. Всяка една политическа формация би следвало да си дава сметка, че ако взриви възможностите за консултации заради политическите си интереси, ще бъде наказана на следващите избори, подчерта още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още по темата: Мая МаноловаИБГНИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
2
 
! Отговори
Тази кога ще накара преди 2 години
"убитите от системата"да си приберат катуна?От това,че още е там произтича това,че те явно не вярват на политиците не само от бившето управление,но и на тези отнастоящото.Не и вярват на Манолова,че ще направи нещо за тях.Издигнаха я,но тя явно ги употреби и изхвърли,каквато ще бъде и нейната съдба.Остава и щурмоваците на мутрите да започнат пак да хвърлят яйца,домати и риба,научени от триото,но сега по него.Заповядайте!
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да вари в сливенския за поне 20 години даси се предлага
153
0
 
0
 
! Отговори
ACAB преди 2 години
КОЙ предложи? КОЙ предложи?
152
0
 
1
 
! Отговори
джо преди 2 години
Вижда се с просто око как глутницата се стяга за пир. Демократите и ние идваме са насъщни хиени. Не подкрепиха ИТН , сега ще водят преговори...... И кои ще са тези супер министри и защо не ги прегложиха преди, а заявяваха , че нямат претенция за постове.
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестърите мятаха яйца по централата на ДПС ама сега ще им се умилкват за да ги подкрепят!
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакат мандат за съставяне на правителство ама май няма да им се усмихне съдбата!
149
0
 
14
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Народа не очкава нищо от Манолова, Иванов и всички бивши видни представители на властта. Ако не е разбрала, след месеци на протести срещу нея и подкрепената от нея кандидатура на Пеевски през 2013, очакваме да се омита от сцената.
148
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Сега накъде? Ще успеят, ама друг път. ГЕРБ и ИТН 128 гласа, другарю :))))))))))))))))))
147
7
 
2
 
! Отговори
Сега накъде? преди 2 години
На когото и да бъде даден третият мандат, ще бъде предложено експертно правителство или направо състава на временното правителство (с малки корекции). Единствено БСП запази добрият тон към всички партии в НС. Ако те получат третият мандат и предложат временното правителство като редовно може и да успеят. Малка е вероятността ИТН да си преодолеят претенциите за цялата власт на този етап, но друга възможност като че ли няма.
146
9
 
2
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Анонимен 159: "белким ти беше лошо при боко!"? И какво му беше хубавото? Три мандата на дъното на ЕС, най-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население. Не можем повече да продължаваме така. ...................................................... Избирателите трябва да си научат урока и да не гласуват за т.н. "лидерски партии" ГЕРБ, ИТН и ДПС. Не може държавата да се управлява от джип, сарай или от Фейсбук. Това никъде по света не е дало добри резултати.
145
2
 
13
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
До Защо лъже ?Хората не очакват Манолова и нейните мутри в правителството иначе нямаше за тях да гласуват само 5% и да имат 13 депутати !)))) 13 са дяволите в ада!!
144
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** пак са на власт! българино, червен капан и хамут си избра! и не се вижда светлинка, белким ти беше лошо при боко!? а идва по-лошо, и най-лошо тия с вдигнатите юмруци ше остават без пенции възрастните, ще убият бизнеса, и ще ви изкарват да гласувате през три месеца!
143
2
 
13
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Едно време, през 50-те, в махалата имаше един приказлив дядо Васил, който ни сбираше вечер и почваше да разказва небивали истории, които украсяваше както си иска. Ние, в предучилищна възраст, го слушахме със зяпнали уста как е възможно това, а той правеше една пауза и току викне развеселен: Кобилица. Т.е., измислица, мента за корем. "Кобилица"-опашата лъжа. Мая това, дето го мечтае, трябва да стане до петък. Според Библията подобен подвиг е извършил Бог, да създаде земята и хората за седмица.
142
2
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Сестра галева с нейните 5% и то при 40% избирателна активност, не е в позицията да предлага правителство и да изчегъртва големите партии, това което се случва в момента под егидата на преЦедента е пълен абсурд ... !!!
141
2
 
19
 
! Отговори
Атаката преди 2 години
Решетников ни прати Фигуранта през 2016 г. , а сега е активирал и секретната фигура - Манолова( сестра Галева). За нея знаем със сигурност , че е учила в школата на КГБ ! Всияката продажна *** на България е активиране за съсипване на държавата и установяване на руско влияние ! Единствен Гешев държи фронта, но е сам ! Боко не му помага, защото и той е комунист!
140
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко,промяната се отменя и се прави подмяна.
139
1
 
20
 
! Отговори
Манолова предлага ?? преди 2 години
Да, само по 3 пъти давала да и го отпори всеки заинтересован. Жалка кюстендилска мистрийо, що не ходиш да бричиш комари ?
138
1
 
16
 
! Отговори
DEM преди 2 години
А кои са успешните служебни министри?
137
1
 
27
 
! Отговори
Защо лъже ? преди 2 години
Хората не очакват Манолова и нейните мутри в правителството иначе нямаше за тях да гласуват само 5% и да имат 13 депутати !
136
6
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
А кой ще го подкрепи това правителство? ИТН и ГЕРБ няма да го подкрепят, а заедно са мнозинство. Няма как да мине. Защо не се обединиха в коалиция ГЕРБ и ИТН, за да не ги бъркаме? И без това са еднакви.