Нинова: Отговорността за мандата е огромна, това е последната възможност

БСП кани на разговори ИТН, ДБ и ИБГНИ
193
Нинова: Отговорността за мандата е огромна, това е последната възможност
Снимка: БГНЕС

След като стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП, соцлидерката Корнелия Нинова призна, че отговорността е огромна, тъй като това е последният шанс този парламент да излъчи правителство.

Тя съобщи, че ще покани на разговори ИТН, ДБ и ИБГНИ, но не и ДПС.

Още по темата

"Знаем си и тежестта като парламентарна група - трета сила с 36 депутати. Така ни подреди народът, че никой да не може сам да състави кабинет. Разбираме го напълно", каза Корнелия Нинова и увери, че социалистите ще провят максимум разум и диалогичност.

"Всички декларирахме, че България има нужда от редовен кабинет, но идва момент, в който трябва да облечем думите в реални действия", коментира червената шефка.

Тя обяви, че БСП няма да поставя условия и няма да предлага лица. "Всичко ще се случи публично", увери Нинова.

Тя припомни, че страната е изправена през сериозни изпитания и като примери посочи пандемията от коронавируса, ръст на цени, ниски доходи, мигрантска вълна, икономически проблеми.

"Трябва да дадем адекватен отговор на тези изпитания. Да проявим разум, мъдрост, диалогичност, държавническо отношение към въпроса", каза тя.

Нинова съобщи, че самата тя няма да се кандидатира за премиер, а това трябва да е консенсусна фигура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: БСПмандатпрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
политическата...са...ен.ч.ре...ако не сте го разбрали...децата им из чужбините,бизнес,продадоха икономиката ни,армията ни,образованието ни е ***,болниците...бащиния на гроб директори гласуващи си 6 цифрени заплати,банките ни...обслужващи олигарси......***,и малкото изразили воля а се опълчат биват смазвани...САЩ...ЕС...ако не сте съучастници,помогнете на Народа ни в борбата за Справедливост...ненамесата ...е лицемерие...съчастие е в несправедливости и грабежи!!!...в убийства!!!
156
1
 
2
 
! Отговори
Има ли някой... преди 2 години
.. който още не е разбрал, че БСП няма да състави правителство и че всичко това е театър имитиращ парламентаризъм, който най-накрая ще завърши с нов/стар кабинет на Фигуранта?
155
1
 
3
 
! Отговори
Баев преди 2 години
Бойко идва, но не с джипката а локомотива "Баба Меца" Ей го е задал се е откъм Божурище. Бегайте болшевишки предателе, бегайте заедно с русофилистипната си чалгарска смрад
154
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова ще състави кабинет кога цъфнат налъмите ИТН и герб имат 128 опозиция леваци
153
0
 
9
 
! Отговори
До 164 преди 2 години
А бе болшевишко другарче Идват Избори и народа ще ИЗБЕРЕ ГЕРБ ВЪПРЕКИ ЧЕ АЗ СЪМ БЕЗПАРТИЕН И ОТ 1997г НЕ ГЛАСУВАМ ЗНАМ ЧЕ НАРОДА ЩЕ ИЗБЕРЕ ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ ЗА ДА МОЖЕ ДЪРЖАВАТА ДА ПОЧНЕ ОТНОВО ДА ФУНКЦИОНИРА НОРМАЛНО, а,ти си вярвай в лъжите на твоята другарка Корни приватизаторката много си малък за да спориш с мен
152
0
 
2
 
! Отговори
До преди 2 години
Нинова как да гласувам за вас,като в община Тервел, съветници ви са заедно с герб. Председателят на БСП е едно п.и.я.де..даже и не те поздравява.не съм умрял за поздрава му но преди изборите лижат и мажат.така не става.и ние искаме уважение и да го получите същото.айдр у канала сте.
151
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има тенденция изборите да станат по-редовни от сезонен грип и доста по-скъпи от него. До къде я докарахме?
150
1
 
8
 
! Отговори
Кака Мара преди 2 години
Защо мо Нинова ?! Има и друга прекрасна възможност - например нови избори ,ама нещо не ти отърва,а ?!
149
1
 
16
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
Отговорността е огромна, каза другарката Нинова, това било последен шанс ?!? За крадене !?
148
0
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
Още за пряката демокрация: Атина щяла да води война, но не им достигали коне. Тогава Сократ им предложил с гласуване да превърнат магаретата в коне (магарета имали повече). Но едно магаре с гласуване няма как да стане на кон. Та и нашата работа. Избираме магарета, а искаме да са коне.
147
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
До Анонимен 167: Не баш тъй. Избирателите (народът) избират депутати, а депутатите избират правителство. Това е т.н. "представителна демокрация". Имало е и пряка демокрация, например в древна Атина. Народът, се е събирал на площада (агората) и за когото викали най-силно, той бивал избран. Не сега няма пряката демокрация в тоя вид как да я приложим.
146
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа в България избра съвсем други хора да го управляват, комунистите пък най-малко ги е избирал и само наивник може да повярва, че такива елементарни хора могат да сътворят нещо заедно, това е абсурдно.
145
15
 
2
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
По времето на БСП и Станишев влязохме в ЕС бяхме на едно ниво с Румъния, даже не искахме да ни пакетират че сме били по-напред. Сега сме далеч зад тях, с 30% по-малък БНП на глава от населението. Това са "големите успехи" на Бойко и ГЕРБ. Сега имаме шанс да се отлепим от дъното. ......................................................................... Да се съберат ИТН, БСП, ДБ и ИБГНИ и да решават. Затова избирателите са ги изпратили в парламента, за да направят правителство.
144
0
 
4
 
! Отговори
до после накъде? преди 2 години
Политическият ни елит днес е като "риба, рак и щука"! Предвиждам дори избори през пролета на следващата година, когато на хората ще им е писнало от избори и на принципа за "по-малкото зло" ще гласуват за Гърбавите.
143
2
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До До 158: Нещо по темата имаш ли да напишеш? Предстоят преговори за съставяне на правителство, иначе отиваме на избори. Това е темата. А дали Бойко е инспектирал, и дали му се е пълнило чекмеджето от това, това е друга история.
142
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си спомня зимата на 1997-а знам кое е по-лошо четвърто правителство на Борисов или правителство на бесепарите начело с Импексова
141
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миличката , тя! Сега са вашите 5 минути слава, радвайте се. После няма да има такъв народ
140
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре баста Леваци никога власт няма да има за вас крадливи болшевики
139
1
 
11
 
! Отговори
До 158 преди 2 години
Правилата болшевишко другарче ги написа Луканов и после си отиде и тия още утре ще си идат няма да могат даже да помиришат властта. А БОЙКО БОРИСОВ СИ ГО ИСКА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО РАБОТИ И САМ ИНСПЕКТИРА КОЙ РАБОТИ И КОЙ СИ ДРЕМЕ
138
2
 
7
 
! Отговори
После накъде? преди 2 години
До до после накъде?: Това са си твои интерпретации. Ако ИТН не се научат на парламентаризъм, стабилизация ще има тогава, когато ДБ, БСП и ИБГНИ получат поне 121 депутати. Колко пъти ще се наложи да правим избори, ще видим.

Спонсорирани публикации