КЗД: Не сме сезирани за полицейско насилие при миналогодишните протести

В Комисията не е постъпвал сигнал
4 сеп 2021 11:01, Петя Славова
16
КЗД: Не сме сезирани за полицейско насилие при миналогодишните протести
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита от дискриминацията не е била сезирана за нарушени права заради полицейското насилие при протестите срещу правителството "Борисов 3" миналата година. Това каза за БНР председателят на Комисията за защита от дискриминация доц. д-р Ана Джумалиева.

Още по темата

Въпросът беше повдигнат от депутати от комисията по правата на човека заради наскоро показаните кадри от камерите на НСО.

Ана Джумалиева обаче каза, че заради тях няма сигнали в Комисията за дискриминация по пол и политически възгледи.

"Самите ние скоро станахме свидетели на тези кадри, но не можем да се произнасяме по абсолютно всичко. Тука си има правоохранителни, правозащитни органи. Което може да е престъпление, това не може да се решава от Комисията за защита от дискриминация. При нас изрично е записано, че ако има съдебно дело по същия спор или ако ще се произнася прокуратурата, при нас спира производството до произнасянето на органите".

За 2020 година в комисията за защита от дискриминация са постъпили 910 жалби и сигнали. Образувани са 591 преписки и е оказана независима правна помощ на 1 200 души, жертви на дискриминация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисита за защита от дискриминация не беше ли на ГЕРБ? Само питам.
11
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво насилие, бе? няколко хунвейбина понапляскяхя. Те същия ден си отидоха у дома пеша. Нолкова бяха насилвани. А за тормоза върху софиянци, които цяло лято трябваше след работа да обикалят София, за да си отидат у зома, за потрошената кола с малките деца мътре, за хвърляните бутилки по полицията и палената слама, да не говори че мазаха центъра с развалени яйца и го изпонапикаха няма ли кой да се сети? Ахти управията , ах ти чудото. Отровиха ни живота цяло лято и трима били набили.
10
0
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
КЗД е като ДЗИ и КНСБ - защитават мързеливите и телефонните измамници - предлагат НОИ да им плаща пенсия защото са работили без да плащат Осигуровки .
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бааа го! Имали са комисия по дискриминация! Ама никой не е знаел, че я е имало тая комисия и тя година чака ли чака да свърши работа, ама нямало сигнали. А те - тъжни, тъжни... Искат да работят нещо, ама няма кой да им се обади. Живеят в палатки някъде по горите - "Самите ние скоро станахме свидетели на тези кадри.." В пълна изолация като монаси. Ама те не знаели! Друго щеше ако бяха били онези нещастни бедни бежанци.. А тука някакви българи ги налагат български полицаи.
8
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 2 години
До: номер 8 Ти май СРС-тата за нищо ги нямаш? Твойта камера на айфона последен модел е по-готина нали?
7
0
 
9
 
! Отговори
Бaxти комисията! преди 2 години
И това че при тях не са постъпвали сигнали е основание от комисията да си седят на ушите?
6
1
 
11
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Ми да вземем да я разпуснем тая комисия. В БГ сме свидетели на обратна дискриминация насочена към коренното българско население. Всеки българин има само задъкжения, а всички от "малцинствата" основно права.
5
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно се вижда, че т н запис е монтаж.
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов е забранил на клиентите си да дават показания. Тотално скалъпена история. Точно под камерата ги засурнаха, заради поръчката. Такава е била заявката. Трябвало е да ги засурнат под камерата, за да има кръв и избити зъби, а по-късно да пуснат машината за очерняне на Борисов. НСО отговарят за камерите както и Радев. НСО са под шапката на Радев. Защо НСО са си траели??? Кой е поръчителя?
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния ненужен държавен орган пълен с калинки. Закриване. Няма са храненето 600 000 ГЕРБ чантаджии държавна администрация
2
17
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Малко бой ядоха тези превратаджии
1
14
 
9
 
! Отговори
Така като гледам преди 2 години
Рано или късно радевистите ще си получат заслуженото.