Маринов се извини за полицейското насилие над протестиращи

Той обясни, че още същата вечер е разпоредил проверка по случая
17 авг 2021 16:19,
131
Маринов се извини за полицейското насилие над протестиращи
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Младен Маринов се извини за упражнетото полицейско насилие над протестиращи на 10 юли миналата година.

В кулоарите на парламента той поясни, че още същата вечер е наредил извършване на проверка заради клипове, заснети вертоятно от демонстранти, предаде БНР.

Ексминистърът на вътрешните работи не отговори на въпроса дали е виждал кадрите, които бяха разпространени от комисията, оглавявана от Николай Хаджигенов.

Още по темата
"Първо искам да се извиня и да кажа, че се извинявам за тази случка, която ни стана достояние - за превишаване на полицейските правомощия при използване на физическа сила и помощни средства. Пак повтарям, тези записи, и днес стана ясно от изказванията на вътрешния министър Рашков, не са укривани.

От своя страна, Христо Терзийски, който оглави МВР след оставката на Маринов, допълни, че е много доволен, че атаката пада върху тях двамата, защото вече са политически лица, а не представители на вътрешното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Писна мипразнословие е..да отричаш очевадното,бият мирно протестиращи...излезли с лицата си...онея хвърлящите различно от домати и яйца,бяха внедрени,платени от вас...ама тях не ги хващаха и не ги биеха...удобно нали...да ама хората не са слепи и елементарни като вашите манипулации...Наказателна отговорност...или сте съучастници...с Народа ни който иска!!!
92
1
 
2
 
! Отговори
Писна ми преди 2 години
Такова празнословие се изля за това "полицейско насилие", че ако беше вода, да е изгасило всички пожари на Балканите. Адвокатът от Триото каза, че "децата" били хвърляли само "яйчица и доматчета". Ами получили са и две ритничета, иначе как ще станат герои. Щом за сто и кусур дни протести има само 6 минути с кадри на "насилие", тогава по това време България е била най-демократичната и най-толерантната страна на света!
91
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и...съжалавям ви,с какви очи гледате децата си?...с какви пари ги храните и обличате?*** която "пазехте"...ще обитават и децата ви за Бога!...те може да нямат "шанса" да станат "мИнистре" обслужващи престъпници...съжалявам ви...Наказателна...останалото е...съучастие в престъпления...и преследвайте парите...там е заровено кучето...парите...финансовото разузнаване и служби...търсете парите!!!
90
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Позор е вашето...енич.р. в 21 век...не приемаме извинението ви!Наказателна отговорност!!!
89
0
 
1
 
! Отговори
Джани преди 2 години
Дойдоха уж репресирани и ще си тръгнат депресирани. Е дано да си тръгнат по земята хахаха
88
1
 
1
 
! Отговори
Джани преди 2 години
Искате ли да се хванем на бас че скоро във Варна ще има цели семейства избити Гербери?Да са мислили какво са правили, сега ще плащат
87
1
 
1
 
! Отговори
Джани преди 2 години
Снощи на празника на Варна пред морската градина спряха синчетата на видни Гербери в града дойдоха 3 линейки хахахаха.Те вече свикнаха да ядат бой във Варна даже не се оплакват вече. Поздрави на Гешев аххахах
86
2
 
11
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Твърде късно Герберска мутро!!!Удържахте мутрата ви,да си изкара поне един пълен,но и последен мандат!-:((
85
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко им беше боя. Побъркаха цяла София. Хората с часове обикаляха да си отидат след работа. Отвратително беше. И никой не ги пипна с пръст. Сега ореваха вселената, че ги били. Още требваше ама яко.
84
10
 
8
 
! Отговори
ДА , МАРИНОВ... преди 2 години
ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ИЗВИНИШ....ЧЕ НЕ ИМ ОСИГУРИ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ И МАРТ , ЕЖЕДНЕВНА БАНЯ С ВОДНОТО ОРЪДИЕ , ЗА ДА СИ УМИЯТ НЕЖНИТЕ ЧЕРВЕНИТЕ *** , КОИТО ИСКАХА "НАРОДНИ ВЪСТАНИЯ"......ЩОТО С , НЕМИТО ДУПЕ--"ПРОМЯНА НЕ СТАВА!!!!!ЕТО И ДНЕС-----НЕМА "ПРОМЯНА"....МИРИШАТ ИМ ДИРНИЦИТЕ ....ТА НЕ СЕ ТРАЕ!!!
83
12
 
4
 
! Отговори
Радев преди 2 години
се извини за служебния си кабинет:Янев с постовете за децата;Петков си отиде в Канада;Василев за омазания бюджет;Комитова за хаоса с АПИ;Рашков за имотите,реваншизма и кьорфишеците;Кацаров за провала в здравеопазването;Пеканов за плана пред ЕС...Абе мушмороци,какви ги надробихте?Лошото е,че не го сърбате вие,тази помия ни я сервирате на целия народ,но рано или късно ще дойде и вашият ред.
82
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Корнела и Мая и тнтн кога ще се извинят за милиционерския терор от комунизЪма ?
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само тотална човешка иЗ мЕ т може да стане полицай!
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква прошка за тоя. Нито за туЛу Па от Банкя ,нито за Гешев.......Съд ,затвор и бесило!
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Съжаляваме, че ни хванаха" : извинението на милиционерите... това е единственото, за което съжалява тази пасмина.
78
2
 
13
 
! Отговори
Без извинение! преди 2 години
Маринов, нещо да кажеш за садистичните побои до полунощ на 2-и септември м.г.? Тогава с гл.комисар Хаджиев, по това време директор на СДМВР и гл.секретар Иво Иванов освен полицаите от столицата събрахте спецполицаите от цяла България и устроихте погром, пред който този от 11 юли бледнее! Не зная защо за него забравяте с гл.секретар и Хаджиев!За такъв погром е поискано мнението на премиера и мълчаливото съгласие на гл.прокурор, който сега се измъква, че все още разследването не е свършило.Докога?
77
3
 
18
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Безочието,лицемерието и наглостта на мутрите от ГЕРБ са безконечни...
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та тези невинни хора кой точно ги млати ?
75
6
 
18
 
! Отговори
до Василена преди 2 години
Младежите с качулките бяха провокаторите на Гешев. Много от тях от делта гард и ипон. Тактиката им: правят провокацията, след което се отдръпват и хвърлят върху куките невинни хора, оттам личните куки на каскета поемат щафетата и влачат хората зад колоните.
74
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е задължително да сте извратен садист, за да работите в МВР, но помага.