Стоянов: Нито съм се предлагал, нито някой ми е предлагал да бъда издигнат

"Кандидатурата ми има смисъл, само ако обедини десномислещите"
Обновена: 13 сеп 2021 19:01 | 13 сеп 2021 18:58, Веселина Йорданова
186
Стоянов: Нито съм се предлагал, нито някой ми е предлагал да бъда издигнат
Снимка: БГНЕС, архив

Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент.

Това заявява президентът 1997-2002 г. Петър Стоянов в официалния си сайт относно възможността да бъде издигнат за кандидат на ГЕРБ-СДС. Той посочва, че не е давал никакъв повод за този дебат.

Още по темата

Вчера Тома Биков от партията заяви, че името на Стоянов е сред възможните.

"Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори.

Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин", заявява Стоянов.

"Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания.

Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество", посочва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
4
 
! Отговори
До: Бай Хъ преди 2 години
Мда. Така е. Аз ако бях на негово място, пак Цецка Цачева щях да издигна за кандидат-президент. По-добра от нея нямат. Дори Луна би била по-добра за президент, ама не са я питали, тя ще се съгласи ли? А Рачков със сигурност няма да иска да е вице...
118
3
 
5
 
! Отговори
Дежа Вю преди 2 години
Слави Трифонов се надявал че ще направи Кирил Петков премиер в издигнатото от него правителство, но той не е знаел. В резултат на което Слави получи любезен отказ. Затова го омаскариха.Сега от ГЕРБ искат да издигнат Петър Стоянов за президент, но той също не е знаел. И ГЕРБ разбира се, получиха любезен отказ. Сега очаквам и Петър Стоянов да се окаже примерно австралийски гражданин. Или че има някой друг скелет в гардероба за който не знаем...
117
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има ли смелостта някой да пожелае бъдещия президент да отстоява и да се ръководи единствено от българския национален интерес ? Всички ,,президенти'' досега включително и този бяха откровени чужди слуги .
116
12
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Бат Пешо е умно момче и сам ще реши какво да прави. Ама АЗ с какъв кураж да отида да гласуван с Веницуелска машина с чужд софтуер. Определено резултата ще е като в Беларус 83 % процента за вожда Да ни е честито но всите Бугаре.
115
12
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
дЕсно...гроб се имат за десни...това си е разделение за да използвате хората...и моля обяснете ни какво е ляво...и дясно...Справедливостта е основна ценност на човеците...парите ви нямат значение...ваше извращение са...не ви правят уважаван....безсмъртен...пари ограбени...не спечелени!!!Радев е Моят Президент!...ако искате да станете за смях...изправете се бре...срещу България!!!!
114
6
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
Пепи много съм благодарен че чу Софиянски и не поиска да се опиташ да се опозориш съвсем след нещастието което остави още преди 20 и години! сдс-ари които щяха за една бройка тогава да приемат латиницата вместо кирилица заради пари!!!! продажник!!!!! най-големия
113
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи поредната порция гербави лъжи! Човекът хабер си няма, ама иначе им бил кандидат...
112
19
 
16
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АнонименАз ще гласувам за Радев...машините ще го отчетат пезпристрастно просто,милиони българи ще гласуват за Радев...не защото е Радев...а защото бе с Народа ни навсякъде...на Шипка,единствен се опълчи срещу мафията гроб...като смело ги назова...мафия...мутри...и ние ги назоваваме така...тихомълком...той го изкрещя...както Левски крещеше...Свобода или Смърт!!!...така оцелява Народа ни...плащайки с животите на най- достойните си Синове...какъвто е...Радев!
111
6
 
5
 
! Отговори
2 в едно преди 2 години
Кърлежийската неук женски родилен орган(КНЖРО)както титанът на шосетата я определи, а тя вотговор склони главинка на лявата мугръд и изстене,"само при условие че ме номинираш едновремнно заПрезидент и вицепрезидент"Герб го може.Потози начин заемаща 2 функции тяще приеме помалката заплата и по-голямата работа скоето ще спести набюдджета пари задецки градини, площадки и жадуваната децка болница като за един изборен период ще е изпълнила цели две отговорни държавни работи.2-и мандат нема да трябва.
110
5
 
10
 
! Отговори
само да вметна преди 2 години
до " Калеко Алеко"!-:)) Абре Герберско П........Е! ако др Борисов е на власт,и ти няма да има за какво да тролиш тук ли? !-:)))
109
2
 
15
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
" Стоянов: Нито съм се предлагал, нито някой ми е предлагал да бъда издигнат.."Нито пък и някой ще те покани!!
108
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видим колко силен е Радев на изборите. Естествено, ако машините не са манипулирани. Софтуерът не е писан у нас, ИК не е получила целия код, гаранции за честен вот - йок. После ако искате, издигнете си светец за кандидат, но машината ще избере Радев, защото така пише в програмата.
107
14
 
3
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ: преди 2 години
Когото и да изберат за държавен глава няма да си изкара докрай мандата, защото по това време ще започне ядрената война, а властелинът на Света Байдън ще си назначи доверен човек.
106
14
 
16
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
Това беше единственият кандидат, който можеше да пребори онова ***, което всички знаят че не е и не може да бъде президент. Докъде стигна тази държава щом Радка има шанс за втори мандат. Дотолкова е деградирал политическият елит в България, че не могат да извадят един истински държавник и ще се наложи да търпим декламатора на рецитира написаното от Корнелия още един мандат.
105
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито някой го е щял
104
2
 
2
 
! Отговори
Мирчо Спасов преди 2 години
До Василев...... Василев, млъкни..!!
103
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бат Петьо казва - вече ядох попарата на разединената десница и сега не искам да я сърбам отново и вероятно е прав за себе си и съобразно опита си. Жалко, той може да пребори фигуранта, защото го превъзхожда във всяко отношение. Но няма да е лесно и Петър Стоянов го разбира и не иска да участва.
102
13
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Споко другаре и товарищи, нали на фигуранта вече сте му пророкували победа още на 1-ви тур, така че какво ви притеснява, лежте на тая кълка и чекайте да се случи ... Той и Месията от Учин дол го предрече, като каза че Кремълският парашутист изпълва със съдържание представата му за Върховен главнокомандващ на нацията, а представите и стратегиите на славуца видяхте до какво водят в два поредни Парламента само за 1 година ... !!!
101
13
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Айде,поредната стара муцуна влезе в обращение.Гледай си пенсията и остави Президенството на ново лице.
100
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пешо коня:Иване кажи си!!