Стоянов: Нито съм се предлагал, нито някой ми е предлагал да бъда издигнат

"Кандидатурата ми има смисъл, само ако обедини десномислещите"
Обновена: 13 сеп 2021 19:01 | 13 сеп 2021 18:58, Веселина Йорданова
186
Стоянов: Нито съм се предлагал, нито някой ми е предлагал да бъда издигнат
Снимка: БГНЕС, архив

Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент.

Това заявява президентът 1997-2002 г. Петър Стоянов в официалния си сайт относно възможността да бъде издигнат за кандидат на ГЕРБ-СДС. Той посочва, че не е давал никакъв повод за този дебат.

Още по темата

Вчера Тома Биков от партията заяви, че името на Стоянов е сред възможните.

"Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори.

Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин", заявява Стоянов.

"Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания.

Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество", посочва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време - Генералният секретар на БКП въртеше цялата държава, и се справяше успешно. А сега хиляда министри, хиляда министерства, президент - а нищо не правят!
78
9
 
16
 
! Отговори
стар автентичен седе преди 2 години
Чест и почитания уважаеми г-н президент Стоянов! Достойно решение на един истински политик. Най- добрият президент, който сме имали.
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да обясни за, какво реално на България е нужна тази пapaзитна институция...? За да се трошат милиони за избори и администрация около нея ли?
76
26
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Първите ми впечатления от Коня са следните. В края на 96 година някъде беше пътувах на автостоп от Велико Търново посока прохода. Бях изтървал влак и следващия беше след много часове. Спря един луксозен мерцедес за онова време с пловдивска регистрация. Качи ме пловдивски адвокат. Докато се возех в луксозната кола се разприказва. Адвоката ми каза. Всички колеги в Пловдив се смеем, че Стоянов става президент. От него разбрах, че бил бракоразводен адвокат и че жена му на никой не отказвала.
75
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Другари,никой вече не ви вярва,ако ще и марсианци да се изпишете.
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните гербаджийски интриги.Нищо няма да ги спаси от Радев 2.Борисов сам му подари поста отново ,като се покри в партията.Ще кибичи като тъпия Костов и след 10 ще схване ,че няма да стане никога пак премиер.
73
5
 
5
 
! Отговори
Коло мо преди 2 години
Всички седесари в Белене при прасета
72
4
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Бат Петьо се...отказа,но ние...не.В момента търсим на...пазаря в Банкя и на кръстовището до бензиностанцията подходящ...силен кандидат за президент.Мераклиите да чакат за...оглед. (платено съобщение на ЦК на ГЕРБ -Банкя)
71
11
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Еее, който и да е все ще го оплюете и ще му намерите кусури! Обаче със сигурност ще е по-добър от Радев! Даже и Цецка Цачева ще е по-добра!
70
0
 
2
 
! Отговори
Любка Ментата преди 2 години
До 83. Трудно е да платиш на 1 милион да излязат на митинг. Съвсем друго е когато имаш 300 човека. Разликата е огромна и само ти не я виждаш.
69
0
 
7
 
! Отговори
Мирчо Спасов преди 2 години
До Христо Христов....... Христо, млъкни!
68
3
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Правилно остани си с -приличен имидж , не го разваляй пък шанса ти твоя и на който и да е е почти нулев срещу Радев им хвърля мъгла на всички достоен с класа над останалите !.
67
3
 
8
 
! Отговори
Термостат преди 2 години
Този единствено мисли за народа когато се оригне след скъп обяд в ресторант и трябва да отиде до тоалетната...
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли го коня като каза на драгалевския "кажи си Иване те ще те разберат"? Ни Иван си каза, нито тоя и за това СДС изтече в канала.
65
13
 
11
 
! Отговори
Член на БКП преди 2 години
Петър Стоянов ще бъде най-достойният за президент! А Радев- по-зле и от Плевнелиев!
64
6
 
10
 
! Отговори
Любка Ментата преди 2 години
Той е! Всички помнят това лого. П. Стоянов е част от най-романтичния етап на българската демокрация. Когато хората бяха по площадите без никой да ги организира, както е сега, за да свалят БСП от власт. Толкова години по-късно отново същите комнустически функционери като Бойко Рашков са на власт. П. Стоянов е най-подходящият избор срещу завръщането на бившите номенклатурчици и техните деца на власт.
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който и да предложат, все ще зяете, така сте устроени генетично, завистливо към всичко живо.
62
5
 
6
 
! Отговори
!@ЮЮЮ преди 2 години
До до гербавия кандидат ... И какво му е достойното на Радев?
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ACDCВодени са разговори, обаче Стоянов не е нарцис или толкова глу пав, че да бъде употребен срещу загубена кауза :))) Освен Радев и Боко, нема ярки личности които да излъжат народа, просто нема :)))
60
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя докато е президент, жена му я оправяше британския посланик.