Време ли е за нова партия на политическия хоризонт?

Ще привлече ли колебаещите се проект около Василев и Петков?
Обновена: 13 сеп 2021 23:02 | 13 сеп 2021 22:52, Веселина Йорданова
128
Време ли е за нова партия на политическия хоризонт?
Снимка: БГНЕС, архив

Време ли е за нова партия на политическия хоризонт преди задаващите се избори 2в1? Големият въпрос, чийто отговор се очаква, е, ще има ли проект около министрите Асен Василев и Кирил Петков.

"Не може да направят траен и устойчив политически проект, поредният, който ще влезе в НС. Политическа партия със структура и идеология не се прави на базата на рейтинг на две лица за 5 месеца", коментира политологът Цветанка Андреева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя очерта двата варианта пред Кирил Петков и Асен Василев - или Радев да ги съхрани за своя политически проект, който има за България, или те да участват в изборите сега.  

Според социолога Кольо Колев, избирателите имат нужда от стимул да излязат да гласуват. Той подчерта, че между изборите през април и юли 600 000 гласоподаватели не са отишли до урните, защото не намират на този политически пазар някой, който да им вдъхне надежда.

"Една такава политическа формация не само има шанс да привлече колебаещи се хора, тя има шанс да торпилира настоящото положение, което няма изход. Ще дадат надежда, че нещо може да се събере около здравия разум, който отсъстваше в 46-ото НС", заяви социологът пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че всички парти са в изчаквателна позиция за обявяване на кандидатури за президентските избори.

"На Радев, с поддръжници като "Има такъв народ", не му трябват врагове. Те са основните критици на неговите министри, заедно с ГЕРБ. Ако те ще стоят до Радев и ще му сочат грешките, това не ги прави ценен съюзник. А ГЕРБ ще симулират някаква президентска битка", коментира Колев.

Цветанка Андреева е убедена, че атаката срещу бившия шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов е част от политическата интрига около президентските избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да допълня... Страх тресе *** и незаконно забогателите от ... комунистическа партия и левите и десните.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАЗАЛ, РЕКЪЛ... НЯКОЙ СИ... И СИ МИСЛИТЕ, ЕЩЕ ЗАХАПЕМ КУКАТА?
70
8
 
1
 
! Отговори
Кратък поглед преди 2 години
Кратък преглед на коментарите доказва неоспоримо, че бившата ДС е утвърдила пътеките на крадене и овладяване на държавата чрез ГЕРБ, ДПС и в по-малка степен БСП, защото не са били във властта от 12г, и върху всеки друг, който се появи на политическия хоризонт започва яко сипене на помия и уайна. Проблемът ви е, че хората които гласуват, гледат телевизия и не четат коментари под новините в нета. А тези като мен, които им хвърлят по един поглед си казват: Боже колко мъка има по тоя свят...
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре помним как по времето на НДСВ дойдоха едни юпи-та от Лондон, начело с Милен Велчев, за да напълнят гушките. Та сега и тези "специалисти" от Харвард, които ни ги навират от сутрин до вечер, за какво мислите са дошли ?? За да се жертват зататковината ?? Дойдоха, понеже усетиха златна възможност да се накрадат за години напред. Иначе щяха да бъдат просто едни от многото завършили Харвард.
68
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има необходимост от нова партии включително и нова лява комунистическа партия. Всички партии вече се изчерпиха. Стари лица скачащи от една в друга партия не са нужни.
67
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е герб и дпс да бъдат забранени, а ръководствата им - на о-в Белене при строг режим.
66
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще кажа само, че бащата на Кирил във Фейсбук пост нарече българският държавен бюджет "нашите пари". Този човек от 30 г не е стъпвал.в България и не е внесъл и 1 стотинка данък. Направете си извода какво е имал предвид под "нашите".
65
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кирчо и Кокорчо, като са толкова успешни на запад, защо искат да стават политици в България?! Защото в нашата държава се краде, ама много се краде от политиците!
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ще каже ли как се е финансирал за обучението си в Харвард и Асен за Оксфорд. Това са университети в които може да влезе всяко българско дете, но няма да учи там защото са адски скъпи. Та въпроса е, те като са учили как са се финансирали? Не е със стипендия, защото Киро не е американски гражданин. Та някоя фондация ли му е плащала и коя или татко му беглеца от България се оказа избягал с няколко куфара пари? Това е важно, защото или е слуга на някой или таткото е червен ***.
63
1
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
С нови или стари селтациБГ... все тая орисия ни чака!
62
1
 
18
 
! Отговори
Реалност преди 2 години
Харвартите назначи ха за шеф на НАП човек, който е извършил данъчна измама за 1 100 000 лв., като е прехвърлил фирмата си на еврором.... Абе, май не им вярвам, че са честни.
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 ще обяснява ако трябва всеки ден за гражданство си. Утре това ли ще кажеш ако ти заяви, че купуваме кораби от кралицата за 2 милиарда и поради тая причина ще ти увеличи данъците с 6% например? Ще обяснява, това да не му е сладкарница дето може и да не обясни защо тортата мирише на маргарин, а пък пише че е с масло и народа да не са хлапета на детско парти? Ще обяснява. А за да не го прави да отиде до Румъния да си вземе уж издадения документ и да покаже датата от която не е канадец.
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До анонимен 62С приказки: "ти на мене не ми ли вярваш???" нищо не се доказва. Има процедури и закони, гражданство се доказва с документ. Реално киро канадеца нищо не е доказал, само твърди, че някъде в Румъния имало някакъв документ, който нямал времеда вземе... А, дали е така? Не вярвам. Но знам, че който може да излъже за гражданството си, и да попълни декларация с невярно съдържание за да бъде назначен - може да лъже за всичко. А, кой лъже за да бъде назначен? Крадците и измамниците.
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от партии. Има нужда от хора които работят и го правят в интерес на страната. Вижте по тв като дават парламетна, я има 100 човека я не. Къде са останалите? Има и такива които никога не са стъпвали в залата. Калинки, точещи системата и изпълняващи на някой нарежданията.
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А само за протокола, как Петков ще става депутат след като е с двойно гражданство? Противоконституционно е! Или вече не ви пука за Конституцията! Че за какво да ви пука. В нея са защитени правата ни на живот, неприкосновеност на собствеността, правото да откажеш да експериментират с теб и още купища такива незначителни неща. Та за какво ли да я защитавате тая Конституция!
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно тия млади хора ще ни ,,оправят", ама овцете като започнат да усещат ,, оправянето '' ще започнат жално да блеят ,нужно е само да се изберат тези умни и образовани чужди слуги .
56
17
 
4
 
! Отговори
До анонимен 62 преди 2 години
Колко пъти да ти обяснява за гражданството си? Това първо. И второ, по-добре да опитаме с "нов месия", отколкото да се оставим на старите мошеници да продължават да ни крадат с 200.
55
1
 
18
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
До 67 Твоята печалба каква е по време на тяхното управление? ДБ са си комунисти, нищо че си сменяват името периодично за прикритие
54
1
 
11
 
! Отговори
Таралеж преди 2 години
Стига сте подгрявали тази тема за партията на Петканов. Плащат ли ви?
53
16
 
3
 
! Отговори
до Тралала, к.64 преди 2 години
Ти мислиш ли преди да пишеш нещо? Какво ДС, какво БСП и комунисти бълнуваш?! Та тези млади хора са учили в престижни университети и никаква политика не ги вълнува! Вместо да крадат и заделят за Боце като Горанов и Ананиев, те въведоха ред в икономиката и отчитането на печалбата и резултатите не закъсняха. К.Петков предпочете докато не основе партия да влезе в дясната коалиция ДБ, а К.Н. заплаши президента, че няма да бъде предложен за кандидат от БСП. Чунким ДБ няма да предложи свой кандидат!