Балтов пратил писмо до ДАНС срещу колеги заради протест

Писмото е от 2017 г., но едва сега става ясно, че съществува
Обновена: 19 сеп 2021 20:52 | 19 сеп 2021 20:50, Веселина Йорданова
85

Доскорошният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов е изпратил до ДАНС писмо срещу колегите си от болницата през 2017 г. Причината - протестите срещу него тогава, докато управляваше лечебното заведение. В писмото има списък с медици от болницата, посочени като организатори на подривни действия, предаде Bulgaria ON AIR.

Проф. Балтов настоява за предприемане на действия по компетентност. Доц. Сопотенски, тогава водещ на протестите, признава, че не е знаел за съществуването на писмото до преди около месец и за него то е било "страшен удар".

Името на Таня Николич също е сред 7-те имена в писмото до ДАНС с обвинение в подривна дейност.

"Не мога да повярвам, че 30 години след идването на демокрацията в България още се пишат доноси и то срещу колеги. Защото лично за мен това писмо не е нищо друго, а просто донос и е недопустимо в наши дни да се използват тези черни похвати и методи от близкото минало", категорична е тя.

Протестиращите медици са обвинени в нелегитимна дейност и застрашаващи националната сигурност. 4 години по-късно, този път в подкрепа на проф. Балтов, отново има протести пред "Пирогов".

В началото на 2018 година е назначена проверка от МЗ и финансова инспекция, резултатът от нея остава неясен. А защо точно сега се появява в обществото пространство писмото, няма конкретен отговор.

"Най-вероятно е във връзка с някаква дискредитация на проф. Балтов, като сега се появиха нови неща около него, включително и това, че би могъл да бъде един от кандидатите за президент. Протестите са израз на мнението на някои хора", коментира бившият шеф на Пирогов" доц. Спас Спасков.  

Потърсихме за коментар проф. Асен Балтов, но той отказа да говори по темата. Припомняме, че в началото на седмицата беше дисциплинарно уволнен от лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ПироговАсен Балтов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 2 години
не е зле да се подразбере и как е станал професор - оттам също може да изскочат интересни нешица...
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов е шпионин на партия ГЕРБ.
61
10
 
5
 
! Отговори
Оптимист преди 2 години
Балтов президент! За комунделите супата .!.
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 63Той сам си го каля, толкова е алчен, че и майка си би продал стига да има келепир.Преди всяка операция пита първо колко ще вземе и едва след това прави консултация
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшиви новини
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. Подривни елементи излязоха тия страхливци. С писмо и без писмо.
57
10
 
9
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
Грешка. Името на Балтов няма как да се окаля от тия илитерати чорапени.
56
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя, новият, писма не пише.Уволнява наред..Типично за ком-- уня --га
55
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма писмо.Нарисуваха му го.
54
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като няма писмо, защо Балтов е отказал да говори по темата? Пише го в тая статия.
53
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимки на Чекмеджета им дайте, на Рундьовите службаши.
52
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новината е,ме тяма писмо. Поредната фалшива новина.
51
7
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Гадост!Но това е същността на хората от разбойническата организация.Но запомнете,това не е хрумване лично на Балтов,това е консултирано на най-високо ниво,и са му казали да го направи.Защото когато имаме първиче сигнал до службите,тогава те могат да се развихрят както си знаят.Това е шповедението на шлаката на нашето общество.Това се герберастите,които пред нищо не се спират,само да са власт и да крадат.Пфу!
50
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мислехме , че доносниците са останали в миналото, впрочем не е за учудване гербавите са все такива начело с Георги Марков-агент Николай.
49
11
 
10
 
! Отговори
M.P преди 2 години
Някой ,да е видял въпросното писмо,
48
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето така действа PR-ът на Радев. Писмото е ЯВЕН фалшификат и дори не се притесняват, че подписът на Поромански е виден, ЗАЩОТО БЪЛГАРСКАТА ЗЛОБА Е СЛЯПА, но името на Балтов за радост на ХУНТАТА вече е безвъзвратно окаляно. Господ да ви убие дано, ПРОКЛЕТИ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС!
47
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писмото е с електронен подпис на Поромански и е партенка, но кой ли го интересува?! Българите имат код и той е достойнството им. За да ни ликвидират, а те успяват, трябва да ни го отнемат. Вижте в други медии втората страница на писмото, там е електронният подпис на Поромански, а датата е 2017г. Явно Поромански не знае, че електронният подпис е персонален или клеветникът е друг, но има достъп до ел.подпис на Поромански и ТЪ-ПО е подписал с него писмото.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нина Чилова ли ще е първата дама? хахахаха
45
5
 
27
 
! Отговори
Погнусен преди 2 години
Това е толкова гнусно, да подаваш доноси срещу колегите си, в какво трябва да ти е обвита душата. И не, не е копромат - пълния сигнал на писмото обикаля ФБ от 3...4... дена.
44
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно той ще е кандидата за президент на герб, защото компроматитв се извадиха вече