Преброяването - моментна снимка на хората и условията им на живот

Ще бъдат преброени всички, които към 7 септември пребивават у нас
59
Преброяването - моментна снимка на хората и условията им на живот
Снимка: БГНЕС

Преброяването прави своеобразна моментна снимка "с висока резолюция" на хората и условията на живот в цялата страна. То показва какво е състоянието към един определен момент -  0.00 часа на 7 септември 2021 година. Това посочват от НСИ в отговор на най-често задаваните въпроси.

Ще бъдат преброени всички хора, които пребивават на територията на България към този момент, независимо дали са български или чужди граждани, включително търсещите убежище и получилите статут съгласно Закона за убежището и бежанците.

От българските граждани, които не са в България към 7 септември, ще се преброяват тези, които отсъстват временно (за по-малко от една година) от страната. Българските граждани, които пребивават постоянно в чужбина, ще бъдат обект на преброяване в страните, в които живеят.

Съгласно световната статистическа практика, ние ще преброим дипломатите и българските граждани, които работят в задграничните представителства на страната и членовете на техните семейства; военните и лицата в съставите на речни и морски кораби, които към критичния момент на преброяването са извън страната; Няма да се преброяват чуждите дипломати и служителите в дипломатическите мисии на територията на страната; чуждестранните военни, които са на мисии в страната, и лицата в съставите на чуждестранните речни и морски кораби, уточняват от НСИ.

Ще бъдат преброени също така всички жилищни сгради и жилищата в тях, както и жилищата в нежилищни сгради, в които към критичния момент на преброяването живеят хора. НСИ вече има географските координати на жилищните сгради и след преброяването ще бъде поставена основата на статистически регистър на жилищата в страната.

Целта на всяко преброяване е да установи броя на постоянно пребиваващите на територията на дадена страна хора, за да може те да получат по-добри административни, здравни, образователни услуги, социално подпомагане.

За преброяването не е важно дали сме собственици, наематели или наемодатели, а в какви условия живеем, за това как стигаме до работното си място, дали хората с увреждания имат затруднения при достъпа до собствения си дом, дали търсим активно работа.

Затова преброяването на населението е най-важното статистическо изследване. И колкото по-точно е то, толкова по-висока ще бъде резолюцията на "снимката", която ще бъде направена. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: преброяваненси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
22
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Немам един точен отговор на тая анкета. Питат ме колко ми голяма тая стая, оня стая... Все едно ще стана да го меря. Хахаха. Писах им 2 стаи по 12 квадрата и че немам кухня, да видим какви статистики ще извадят от 7 милиона, които не пишат истинските си данни. Важното е в религия да се отговори със "Сам съм си Бог" и да ги туряте да си легат.
10
1
 
47
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 2 години
Всеки си има ЕГН.Има Грао.Има НОИ ..Има регистър на лични документи..Има търговски регистър...Има пенсионни партиди...Осигурителни статуси...Държавата ни Знае и кътниците...Кво ще броят- гъзовете си
9
1
 
45
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
В НАП И НОЙ ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ КОЙ КАКВО И КАДЕ РАБОТИ-ЗАПЛАТИТЕ НИЩОЖНИ ПЕНСИИТЕ СЪЩО.
8
3
 
34
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
А бе какви са тия преброители от махалата бе? Идва една дето български не може да говори и тя щяла да преброява... Пише на един лист от тетрадка имената дето и диктуваш и си заминава-другото у тях щяла да си го попълни на формуляра.Хайде после вярвайте на това преброяване.А пък онези в махалата как ги пише, само тя си знае.Таманго да свърши работа-пази Боже...
7
4
 
23
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 2 години
Пак ще има 1234-Джедаи.., 766 преторианци, 987 - извънземни.., Сити. И т.н.. пък за Религиите....то е Ясно... Адвентисти от 36-тия ден...и кво ли не.Моментна снимка на Простотията.... Това е всичко, Изпълнение на Евро-Директиви, кво да правиш...
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън-дрън, ярина...
5
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В провинциален град съм в нашия вход има 7 апартамента празни и се увеличават кой а София кой в чужбина кой при свети Петър а някога гъмжеше от народ стари млади деца и да ми кажеха тогава че блока ще опустее нямаше да им повярвам сега, е факт
4
0
 
52
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Най-важният въпрос ще остане без отговор-колко точно са белите хора в БГ и каква е тяхната структура по възраст.Истината е отчайваща,но няма да позволят да излезе наяве...
3
2
 
28
 
! Отговори
Карамфилов преди 2 години
Условията на живот са мизерни, най-големия проблем е шума вдиган от разни ***, но много малко хора си дават сметка за това.
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идете да преброите Сливенска Ямболска Казанлъшка Новозагорска и други околий да видите за какво става дума един бял няма ужас е все едно си в Индия
1
2
 
43
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Почти всички отговори ги има при държавните институции,а някои дори излизат автоматично при онлайн преброяването.Защо е цялата патърдия,като няма да отговори на съществени въпроси,а само ще потвърди известни неща?