Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата

"Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат"
23 сеп 2021 10:00, Нели Христова
167
Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата
Снимка: Facebook

Още от самото начало на пандемията проф. Николай Витанов дава своите прогнози за това, което ни предстои. Това обаче му донесе само заплахи и опит да му бъде навредено.

"Дойдох, за да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози - внимавайте много, преди да се захванете", заяви проф. Витанов пред NOVA. "Първите месеци ще ви чакат да се провалите. Когато не се провалите, ще започнат да хейтят срещу вас. А когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще започнат да ви отправят заплахи, мейли и т.н. Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат."

"Ноември месец миналата година бях тръгнал със семейството си на път и трябваше да излезем на магистралата. Аз имам някои навици от казармата и те са, когато човек тръгва на път с автомобил, го преглежда и когато се върне - пак го преглежда в какво състояние го оставя. Поглеждам и виждам, че не е в състоянието, в което съм го оставил - бутнато е нещо, за да може да се случи нещо, когато се движа с висока скорост по магистралата", разказа професорът и обясни, че гумата е била обработена, така че да изгърми при по-висока скорост.

"Заплахите продължават", заяви Витанов. В имейлите недоброжелателите го наричат мижитурка, мръсник обвиняват го, че "всява паника в малко мислещите".

"Витанов, след няколко удара с винкел в главата, изчисленията ти ще бъдат съвсем различни", гласи една от заплахите.

"Витанов, умри куче продажно. Ти трябва да бъдеш съден, да бъдеш убит с камъни", пише друг недоброжелател в онлайн форум. В имейла си, математикът твърди, че също получава заплахи "как ще му бъдат счупени краченцата". Един от имейлите пък бил криптиран, тъй като извършителят знаел, че може да си има неприятности заради това.

"Основание няма - аз никога не съм участие във взимане на решения. Аз само правя анализи. Каквито са числата, такива. И виждате, че каквото казвам, става", заяви Витанов. "Знаете, че 25% от населението не вярват, че има пандемия, не искат да се ваксинират и си търсят най-различни теории, с които да се оправдаят. От тези хора някаква част стават по-агресивни и се започват ето такива неща. Други стават по-агресивни и започват да пращат мейли.

Витанов се е зарекъл, че ще изкара още една вълна "за народа", но няма да я изкара до края и ще спре да се занимава с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
10
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Каква е тази нечовечност към професионалните лъжци и манипулатори и техните постоянни манипулации!? Това питат пишещите тук мазохисти! Ами като минимум срещу такива професионални лъжци и манипулатори има член в Наказателния кодекс, който предвижда затвор за тях! Ама понеже имаме ''законопослушна'' прокуратура, затова и тя спи и не си върши работата, за която и плащаме да я върши с нашите данъци!
71
20
 
3
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
Днес има 850 случая, което показва само, че над 1000 случая не са регистрирани. В другите дни са над 2000. Плюс 1000, излизат над 3000, точно каквото казва Витанов. Витанов предсказа вълната, предсказа и че ще има два пика и ето, вторият се надига. Не можахте да му излете насреща 18 месеца и сега се опитвате физически да се разправите с него.
70
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗМИСЛЕН ПРОФЕСОР ОТ ИЗМИСЛЕН "УНИВЕРСИТЕТ". ОТКАК МАХНАХА ВАК ПРОФЕСОРИТЕ СЕ ПЛОДЯТ КАТО МУХИ.
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кое не се проваляш... - цитирам "Витанов: Пикът на четвъртата вълна ще е в средата на септември". Ако на това разминаване с няколко седмици му се вика успех... "Знаете, че 25% от населението не вярват, че има пандемия, не искат да се ваксинират и си търсят най-различни теории" - и като почваш с грешни данни няма как да имаш верни резултати. От месеци на всички е ясно, че 40-50% не щат да се ваксинират, ти прогнозирай в моделите с 25% браво, браво на "успехите" ти.
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, човек освен тяло има и психика. Никой не омаловажава труда Ви, но е много важно как се поднася една информация. Има хора, които приемат заплахата с ирония, други се вслушват, разбрали са вече какви са правилата и не им е необходимо всеки ден да им се напомня, че ще умрат.Но има едни хора, които по принцип приемат нещата от живота много трагично и тези ежедневни психоатаки ги превърнаха освен в хипохондрици, но и проблеми с други органи вследствие стрес.Достатъчно ни е трудно...
67
2
 
3
 
! Отговори
Искрени пожелания... преди 2 години
към всички, които са фенове на Радев, Петков, Трифонов, Манолова, Хаджигенов.......
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не смятам, че това, пък и което и да е друго, фрик-шоу има място в телевизионните канали. Де се показват хора с параноидна шизофрения за развлечение на тълпата е грозно и безчовечно.
65
0
 
10
 
! Отговори
до 55 от славянин преди 2 години
Ами твоят математик ни излъга, че в края на август ще имаме по 3000 заразени на ден а в средата на септември ще имаме по 5000 заразени на ден! Е нито в кая на август имах по 3 000 нито в средата на септември имахме по 5000 та май не само той, а и ти лъжеш като разпран, не аз! И както ти обясних търпенето на лъжи и манипулации от професионални лъжци и манипулатори не е признак на човечност, а на мазохизъм! Първо си изяснени значението на понятията и тогава пиши, за да не се излагаш!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз никога не съм участие .....Тоя е супер глу пав
63
0
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Затова е измислена физиката. Защото математици като този чешит не вършат никаква работа.
62
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин "Имаше член от Наказателния кодекс, който предвиждаше затвор за такива, които насаждат страх и паника сред населението чрез средствата на масмедиите!" Ми, хайде, като си много сигурен, че това е каквото прави Витанов, заведи дело! Нали "знаеш" че е така, ще спечелиш даже не само за себе си ами и за всичките ти прятелчета антиваксърчета. Или знаеш, че мяташ партенки, м?
61
0
 
11
 
! Отговори
ни съ смейти! преди 2 години
Тоз брадатия козел по цели нощи боб хвърля за познавани щот изгорял бушона на ИЗКУСТВЕНИО ИНТИЛЕКТ (супер компютъро),дето дадоха милиони за негу!
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето, пример за човек, който си измисля конспирации :)
59
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антивакъра винаги е прав, особенно като бърза да умира.
58
4
 
8
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
В България е в пълна сила ефекта на Дънинг Крюгер. Властта беше заграбена от прости, нагли мутри, които си мислят, че могат да управляват най - добре и овъртолват в лаааайййна всеки, можещ скромен с капацитет от 3 до 5 пъти по-голям от техния, само и само да не им разбърка ***. Незнам дали Дънинг Крюгер са намерили решение на този проблем, но аз не виждам друго освен - на стадиона и публичен...
57
2
 
20
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Префесоре, не те ли е срам, че неваксиниран учител от Русия реши уравнение на хилядолетието. А ти от хвърляне на боб забрави какво е вектор.
56
4
 
13
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Имаше член от Наказателния кодекс, който предвиждаше затвор за такива, които насаждат страх и паника сред населението чрез средствата на масмедиите! Тогава защо нашата прокуратура не се самосезира вече над година и половина срещу такива като този математик и с-ие и не завежда наказателни дела срещу тях!
55
1
 
23
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Големият пианист Витанов халюцинира в поредния делириум.
54
2
 
16
 
! Отговори
бааа го преди 2 години
Бутнато е НЕЩО, за да може да се случи НЕЩО! И този е от сериозните "специалисти".
53
4
 
22
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
На снимката виждаме един човек, който иска да си намести корона на главата. Какви заплахи към този? Предизвиква само смях и съжаление. Индианците са смятали, че такива са защитени от Маниту.

Спонсорирани публикации