Владимир Зарев: Управляват ни истерично алчни хора

Романът "Объркване" е най-трудният, който съм писал, призна писателят
24 сеп 2021 10:48, Анисия Иванова
41

"Нас ни управляват едни безкрайно истерично алчни хора. Това са българските политици и отвратителната олигархия. Фактически 30 години се краде от този народ и 30 години ние губим най-интелигентните, най-умните си и най-младите си хора, които изоставят България. Това е огромна трагедия", заяви писателят Владимир Зарев в студиото на "България сутрин".

Преди дни той получи наградата за духовен принос на името на Иван Вазов, връчена на церемония в Народния театър. По думите му Вазов, ако беше жив, би написал нова повест като "Немили-недраги" за нерадостното положение, в което се намира България.

Наградата на името на Иван Вазов е от най-достойните, които писателят някога е получавал.

"Освен че е много престижна, е и много красива награда. Иван Вазов успя да въплъти нестихващата си любов към България в слово и да превърне всичко, което е било неговият живот – България, във висока и нестихваща национална памет. Той превърна любовта си наистина в памет", подчерта Зарев.

Новият му роман се казва "Объркване". Писателят го определя като най-трудния текст, който е писал.

"Романът се състои от две напълно независими сюжетни линии. Едната от тях разказва за пандемията и за съвременния обществен живот, а другата разказва за исихазма – едно много интересно духовно движение, и за Фераро-Флорентинската уния – последният опит да се примирят православието и католицизмът", посочи Зарев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А алчните писатели за награди?Те не са ли в кръга на властващите.Със сигурност са в кръга на получаващите пари от властта.Лицемерие още от Живкови времена досега.
10
0
 
9
 
! Отговори
някой преди 2 години
аз откак се помня е все така...........та нищо ново. ще бъде новина ако се появи честен човек.
9
1
 
2
 
! Отговори
IM-А-мен_DrtБЯЛBoY! преди 2 години
Пропуснах заглавието му - става дума за "ЛЕВИАТАН" - классика в жанра и леко подтискащ но пък АБСОЛЮТНО достоверен и точен откъм разкрития и всякакъв вид анализи на полит+иконом. ситуация днес и сега - ТУК и ТАМ; м-ДА, така си е.
8
2
 
2
 
! Отговори
IM-А-мен_DrtБЯЛBoY! преди 2 години
Има 1 руски фильм, леко позабранен в Путинская /Царска/ Русь, която съвсем прозаично и точно показва траещото толкоз дълго и непрестанно тежко настоящо дередже тук у нас. Просто под метафората се крие РЕАЛната причина за състоянието на нещата в Българско. И, както тук сочат, това съвсем не е от днес, а си е открай време - още от чорбаджийската ориенталская епоха, че и от по-рано дори... По наште ТВ-екрани е вървял по СинемаХ май
7
3
 
6
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
За БЪЛГАРИЯ: КОЙ ЛИ ДО ДНЕС НЕ Е ПИСАЛ ЗА НЕЯ, КОЙ ЛИ НЕ Е ПЛАКАЛ, НО ЗА ГОЛЯМОТО МНОЗИНСТВО БЪЛГАРИ ТОВА Е САМО МАСКА, ЗАД КОЯТО СЕ КРИЯТ АЛЧНОСТ, КОРУПЦИЯ И ДРУГИ ВСЕВЪЗМОЖНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ С ЦЕЛ ЗАБОГАТЯВАНЕ. ВСЕКИ КОРУМПИРАН УПРАВЛЯВАЩ Е ЗАКАЧИЛ ПОРТРЕТА НА ЛЕВСКИ НА СТЕНАТА И ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА НАЙ-БЕЗСРАМНО ГО ОГРАБВА. Към Василев-Петков: накъде ще водите България с президент като радев-ниско наведен към Русия и с алчността,която е изписана на лицата ви?
6
3
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
До 4. Много точно го е казал човека. Не си търсете проблемите в Брюксел. Всичко идва от властимащите и тези които им я дават тази власт.
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната словетна диария.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментарите са излишни, когато в една държава най-голямата трагедия не е лошото здравеопазване, ниското образование, обезлюдяването на цели прекрасни райони, защото на хората им се отне елементарното за нормален живот, болници, линейки, аптеки, канализации, пътища, намаляване на населението и има едни местни феодали, които "колят и бесят". Оказва се, че най-голямата трагедия е затварянето на заведенията, временно.....
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека до някъде е прозрял нещата но е пропуснал най същественото. Пропуснал е Брюкселският елит който допусна умишлено държавата ни да стане слугинаж на евро.гейците. Унищожиха ни енергетиката. Селското стопонство. Леката и тежката промишленост и ни принудиха да внасяме техните бок...луци. Пропуснал е и още по важното. Предателите които ни продадоха и унищожиха като народ и нация. Възмездието трябва да се въздаде от самиян унищожен народ. Но няма кой да го поведе. Водачите са айдуци.
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зарев, не може така да се говори - всички в един кюп. Елементарно е, изтърка се тоя лаф за маскарите. Много се изтърка. Нужна е коректност в изказванията, вече. Трябва позиция, така е много вятърничево.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е новина за България Така е било винаги.