Радев с поглед към коалиция: Партиите да осъзнаят, че трябва компромис

В продължение на два парламента имаме стагнация, напомни той
Обновена: 29 сеп 2021 20:04 | 29 сеп 2021 20:00, Веселина Йорданова
270
Радев с поглед към коалиция: Партиите да осъзнаят, че трябва компромис

Ситуацията в страната може да се промени само когато политическите партии осъзнаят, че трябва да има диалог, компромис и общ поглед, насочен към бъдещето на България, а не към тяснопартийните политически интереси. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Кърджали. Президентът е на посещение в града по покана на областния управител на област Кърджали Даниел Делчев.

"Виждаме, че в продължение на два парламента ние имаме една стагнация и безизходна ситуация, която се повтаря", коментира Румен Радев. По думите на държавния глава след предстоящите трети избори в рамките на една година, партиите са длъжни да разберат, че в една парламентарна република промяната може да се случи само с нов начин на мислене и осъзнаване на отговорността пред българския народ.

"Ако те успеят да изиграят тази роля - на диалога, на компромиса, на общия поглед за бъдещето на България, аз мисля, че ще имаме успех", каза Радев и изрази надежда една нова политическа формация да донесе раздвижване.

Във връзка с организацията и провеждането на изборите през ноември президентът посочи, че очаква те да са също толкова честни, колкото и предишните и призова отговорните институции да предприемат всички необходими мерли, за да предотвратят манипулации на вота. "Все още имаме купуване на гласове – това е позорно явление. Не може страна-член на ЕС да допуска да се купуват гласове и да се изкривява вотът на гражданите", допълни Румен Радев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

В отговор на въпрос президентът каза, че приема регистрацията на БСП за участие в президентските избори като индикация за подкрепа. "Неведнъж съм казвал, че не се меся в кухнята на нито една партия. БСП са партия са ясни традиции, с ясен устав и процедури. Те следват своите уставни процедури", заяви Румен Радев.

Помолен да коментира дали оттегленото доверие на ДПС ще се отрази негативно на кампанията му за президентските избори, Румен Радев заяви, че Конституцията не дели гражданите на етнически и религиозен признак и никоя партия няма правото да си присвоява гласа на хората, да ги разделя и да говори от тяхно име. "Всеки гражданин в нашата страна е свободен да изразява своето мнение и да дава гласа си по време на избори", допълни държавният глава.

Според него е закъсняло предложението за отстраняване от длъжност на председателя на Държавна агенция „Технически операции“ предвид скандалите с подслушвания през последната година. Румен Радев допълни, че предстои да се запознае с мотивите на правителството, с които то предлага да се издаде указ за прекратяване на правомощията на досегашния председател на агенцията.

В отговор на въпрос за обявеното днес решение на КПКОНПИ по отношение на члена на СЕМ Соня Момчилова, президентът призова да се прави разлика между назначаване и влизане в изпълнение на задълженията. "Когато Соня Момчилова е влязла в изпълнение на задълженията си като член на СЕМ, не е имала никакви обвързаности"“, посочи държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: КърджалиРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
5
 
! Отговори
акудааа преди 2 години
смешкооооо....... от както стана ясно, ,че Рашков ще контролира вота. харвардското движение от 9% скочи на 15% / :) :) :)
218
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕКАДЪРНИК ЗЛОБЕН назначи около себе си НЕКАДЪРНИЦИ!
217
0
 
11
 
! Отговори
хаха преди 2 години
тоя *** гледа само към затвора
216
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РР докара страната до политическа, икономическа и здравна криза! Дните обаче са му преброени! Никога повече военни в управлението! Правят учения а не политика!
215
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е проводник на НАТО, т.е. на американски заповеди. Неговите застъпници са колегите му от НАТО...Това нямаше да има голямо значение, ако не ни готви за пушечно месо при евентуален конфлокт с Русия...само и само да си подхранва егото!
214
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Професор Анастас Герджиков ще отвее фигуранта! Дните му са преброени! Деса да си прибира роклите!
213
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Браво на българския Пиночет,а сега като Путин ,забрани всички партии които не те подкрепят да имат правото на глас
212
0
 
14
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Сетила се Радева Мара да се побара късно е либе за китка ! Ще разбереш какво значи Депесарски шут ! Ако не знаеш питай Филип Димитров хо хо хо
211
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев = генерал Нориега - ,, ...*** син ,ама наш *** син''
210
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 222. А ДОКАЗАТЕЛСТВА??? Нямаш, нали?
209
1
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Този *** чули ли сте го за 5 години поне веднъж да каже, че нещо е сбъркал или не е направил добре? Това нормално ли е? НЕ. Безличен самовлюбен червен оххлюв.
208
1
 
26
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Долен лицемер. Че точно той е основната и огромна причина за разделението на нацията.
207
0
 
24
 
! Отговори
мдам преди 2 години
Стягат ти корделите, нали? Разпиля всичко, раздели народа на фракции, както никой не го беше правил до сега, превърна държава и народ в кучкарник, сега го обърна на компромиси и молби.
206
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 230 "Избирателите трябва да осъзнаят, че депутати,които два пъти са си разхождали..." Напълно сте прав, но избирателите трябва ПЪРВО да осъзнаят, че цялото това чудо с ЦЕНИТЕ и непосилните условия за живот се дължат преди всичко не на отдавна измислената псевдо-революционна ситуация, а на болните амбиции на тъпо зло комплексарче с болшевишки амбиции, психо-патологично фиксирано върху определена личност. С юмрукчо-болшевичето - назад към родната Азия!
205
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да допълня..., к.223. Знаеш ли колко го е грижа, че си го нарекъл Фигурант, зелен чорап, Рунндьо. Фигурант не е - обратно: скочи срещу нападението на въоръжени хора от отряда за защита на свидетелите и спецпрокурорите над Президентството,което се случва за първи път в 141-годишната история на свободна България.Като наричаш ген.Радев зелен чорап имай предвид, че възпитаници на милиц.школа са ББ и ИГ. За името Рундьо - той се казва Румен,това че го наричат хора от ГЕРБ е за тяхна сметка.
204
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избирателите трябва да осъзнаят, че депутати,които два пъти са си разхождали панталоните/роклите до заседателната зала на НС и не са свършили нищо НЯМАТ МЯСТО ПОВЕЧЕ ТАМ: или съставят правителство и се грижат за избирателите си, или отиват на село да копат и да пасат овцете! И това независимо от партиите, които са ги предложили! Техните лидери трябва да се научат на уважение към избирателите си иначе няма гласове за тях! Тръгнал ББ с колата да търси избиратели! С какво се задължава спрямо тях?
203
2
 
29
 
! Отговори
До 223 преди 2 години
Не съм от ГЕРБ, но си прав! Радев прегази много пъти конституцията, но американофилите му прощават всичко! Двоен гражданин, а министър; интелетуална кражба и съдебни дела, а министър; продал фирма с над 1 милион неплатени данъци, а начело на НАП и т.н.
202
21
 
5
 
! Отговори
Смешни сте! преди 2 години
Смешни сте с тези ОПОРКИ за руско влияние върху Радев. Знаете ли колко време Радев е бил проучван за да учи в американско военно училище? Знаете ли какви декларации е попълвал преди и след това? Радев е просто кариерист, готов и на зелените човечета да служи, ако трябва!
201
2
 
21
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 години
Да допълня...е крадец на никове. Не съм аз, а Радев е фигурант, зелен чорап и Рундьо.
200
0
 
23
 
! Отговори
Васко преди 2 години
До Анонимния 222 дето допълва 220: Давай доказателствата за крадливия премиер и да да го приключи съда .Ако не можеш - замълчи. Лесно се хвърля дума трудно се връща доверие.Точно това е целта на онези които го напривиха.И като има прости хора -става много лесно.