Таксиметровият синдикат настоява за оставката на Бойко Рановски

Незаконните практики "притискат сектора" от години
4 окт 2021 18:00, Ния Христова
11
Таксиметровият синдикат настоява за оставката на Бойко Рановски
Снимка: БГНЕС
Националният таксиметров синдикат (НТС) настоява директора на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) Бойко Рановски да подаде оставката си, предаде БГНЕС.
 
Причината за недоволството е, че според бранша автомобилната администрация се е провалила със справянето и преустановяването на нерегламентираните таксиметрови дейности. 
 
"Незаконните таксиметрови практики, които се организират от руското приложение в София, както и в други градове на страната, общо четири, са проблем, който ние поставяме на дневен ред от 2018 г.", посочи Красимир Цветков от синдиката. 
 
Той твърди, че незаконните практики "притискат сектора" от години, а ИААА демонстрира неразбиране на същността на проблема.
 
Таксиметровият бранш се позовава на решение на КЗК, според което това представлява незаконна дейност и нелоялна конкуренция. Две съдебни инстанции също са го потвърдили.
 
"НТС считаме, че подобни действия или бездействия от страна на ръководството на ИААА реално засилват натиска от нелоялната конкуренция върху бранша ни, който вече втора година функционира в условията на криза", посочи още Красимир Цветков.
 
"Липса на контрол – това е причината за смъртността по пътищата, причинена от пълното безхаберие на контролните органи", заяви от своя страна Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Задавам си следния въпрос:Как може в останалите държави юбер да работи,а у нас не?С какво сме уникални?
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно подкрепям. Този мазник направи еко винетките за колите. Оставка.
6
3
 
4
 
! Отговори
такси преди 2 години
И Аз искам юбер да няма жълти цветове и даяджииски измислени изпити да се чудиш висше ли караш или овчар ще ставаш ? Какво като са ме направили таксиметров професор ,другия като не може да кара ,аз как да карам ,на пътя не си сам....защо на изпита ме изпитват за глоби ,глобите да ги учи полицая ,а не да ми ги срича написани на лист за какво ме глобява.Да съм знаел телефоните на районните и на др институции ами сега всеки има джиесем и таблет ,а не да зубря 100 телефона и адреса --тъпня !
5
2
 
8
 
! Отговори
мильо преди 2 години
Става шеф на ДАЙ и изведнъж почва да се занимава и решава всички проблеми на таксита и какво ли не транспортно --- Те затова някои викат на герб хунта или полицейска държава ,на всеки по голям пост бивши милиционери настоящи еди си какви си,,,,А и тоя дай е още една примка върху вратовете на работещите , как преди можеше и без тях КАТ си е достатъчен да ти къса нервите ,ами и ДАЙ .много документи имало ,ами ТЕ такива даяджии ги измислиха за да има основание да те тормозят .
4
3
 
12
 
! Отговори
Гадове преди 2 години
Тази шайка съботира и унищожава конкуренцията, спомнете си евтините Юбер...
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бакшишите - най-верните фенове на Еднокнижника. Аз съм про ст у вие сте про сти
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден изкарват някакви Борисовчета да саботират Държавата.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
28.08.2021 - Истанбул , 15.4 млн. население - 17 395 бройки таксита . в София колко са ? сами сте си виновни .