В тъмночервено сме, туристите през зимата ще са малко

Заради влошената обстановка, останалите държави налагат мерки
68
В тъмночервено сме, туристите през зимата ще са малко
Снимка: БГНЕС

По-малко туристи през зимата ще посетят курортите, прогнозира Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма.

„Ние на картата стоим в тъмночервено. А туризмът много се влияе от здравната обстановка. Все още на картата стоим добре, тъй като до зимния сезон има още два месеца”, каза той пред Нова телевизия.

Още по темата

Според него по отношение на туризма бедата е много голяма.

„Това, което посочихме над всичко като мярка, е ваксинирането. Нас ни гледат като процент ваксинирани и на картата на Европа стоим като лош ученик с много малко ваксинирани. Туристите ще бъдат значително по-малко през зимата”, предупреждава той.

И обясни, че заради влошената здравна обстановка в страната, останалите държави налагат различни мерки. Което ще откаже чуждестранните туристи да пътуват.

„Всяко нещо, което води до увеличаване на броя на ваксинираните, е важно. Туризмът през изминалата година искаше приоритетно да бъдат ваксинирани работещите. Асоциациите декларираха, че искат ваксинацията да е наравно с медиците, за да бъде подсигурен летния сезон”, припомни той.

В Банско хотелиерите не бързат с прогнозите, но смятат, че ще има липса на персонал. Надеждата е все пак сезон да има.

„Една част от персонала все още отказва да се ваксинира, не са готови, което ще е проблем. Постъпват резервации, надяваме се, че сертификатите няма да спрат туристите”, коментира управителят на хотел Надежда Атанасова.

„Малко ми е тъжно, че за трета година трябва да говорим по този въпрос, след като пандемията в много държави вече е преминала, в следствие на ваксинацията.Нямаме големи притеснения, тъй като голяма част от нас са преминали през този процес и сме приели, че това е начинът. Със заповедта, която беше издадена от днес за утре, хората са стресирани, имат нужда да направят промяна, да преосмислят плановете си. ”, Юлия Попова, която е председател на Сдружението на банските механи. Според нея въвеждането на мярката е трябвало да стане плавно и по-информирано.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
11
 
! Отговори
Туризма си отива! преди 2 години
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ НА РАДЕВ!..БЪЛГАРИЯ Е КЪРВАВОЧЕРВЕНА ОТ КОВИД ПАНДЕМИЯТА!---ТУРИСТИ НЯМА ..НЯМА И ДА ИМА ТАЯ ЗИМА!ЗАБРАВЕТЕ!!!!!!!!!!!!
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как ве, нали Коритаров умре от ковид? Или от ваксината ли беше...? То не че има разлика.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те вирус не изолирали още, иначе имат тест за изнамиране на заразени.
27
10
 
14
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Интересно ми е, как има още хора, дето вервят, че имало Смъртоносна Пандемия, при положение, че нито 1 политик, нито у нас, нито у Брюксел умря от КОВИД, а исторически при смъртоносни пандемии, цели Кралски родове, са измирали!
26
2
 
8
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 2 години
ГУЛАГ под Открито Небе!
25
3
 
2
 
! Отговори
ДО НОМЕР 21 преди 2 години
Що толкова евтино бе пич? 50 евро за двама души? Вие да не сте талисмани на хотела или знам ли??? *** ходи бе, готин! Не в Австрия, в Лапландия ходи! В Рованиеми ходи, у Финландия, у колибката на деда ту Коледа ходи! Ако помагаш на джуджетата да опаковате подаръци, може и да вечеряш за 50 евра... САМ!!!
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ваксинирани освен информираното съгласие трябва и да подават декларация, че всяка вечер ще вечерят на различен ресторант и в рамките на годината ще посетят поне по 5 зимни и летни курорта за да са полезни за икономиката защо иначе да им плащаме ваксините.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте, че лани Банско го затвориха тотал, за да не пръскало зараза по другата провинция. Значи банскалии са свикнали и нема проблем.
22
3
 
7
 
! Отговори
В тъмночервено сме.. преди 2 години
Ми и к'во като!Пука ми на жилетката!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв сезон бре, локдаун ви готвят, те сезон чакат да има и туристи....
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко ве, нали пред пунктовете за ваксинкране са гъсти тълпи от желаещи да се боднат, а това са потенциални клиенти за туризъм и кръчми. Всеки ваксиниран - веднага в кръчмата да полее ваксината!
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях скоро в Банско. Сертификат за ресторанта. Добре! Бяхме 6 души в целия ресторант. Обяд за двама 104 лв. Без алкохол. А сме извън сезона! Ще ида да карам ски в австрия .
18
6
 
9
 
! Отговори
До16 преди 2 години
Може и да ми потрябва доктор но едва ли ще е за коварния вирус има много други причини за които е по-вероятно да ми потрябва лекар вирусо даже не е в топ сто.
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарете на Радев и Кацаров
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, както и миналат година па хотелите се пукаха по шефовете. Стига с такива измислени предсказания
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, според теб целият свят са ковидзомбита, само ти си умния. ***! Гледай само да не ти дотрябва линейка или лекар, че друга песен ще запееш.
14
3
 
19
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Абе, шушсляци! България я съсипаха селските тарикати, мошениците и малките душици. Населението се храни тотално нездравословно, оре и жъне микропластмаса от найлонките по полето и после като дойде вирус, народът умира, защото е затлъстял от палмата, хормонално дисбалансиран от пертолните продукти в почвата, които през земеделските и животински продукти попадат в нас, отровен от гумите и дизеляците, изхвърлени от запада и палени/карани от нас. Общо взето - ние сме *** откъдето и да го погледн
13
2
 
12
 
! Отговори
123 преди 2 години
Ама и ние ваксинираните българи няма да им стъпим на тези цени. Да си чакат платежоспособните чужденци, ама едва ли...
12
7
 
9
 
! Отговори
До13 преди 2 години
И защо трябва да прекосявам границата за да търся място където няма да ме занимават с глупавата пландемия и тук има къде да си прекараш спокойна почивка без да си заобиколен от ковидзомбита.
11
1
 
20
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Да измре целият туризъм зимен... Ич ми не дреме...)) тия предатели да вият докат са живи!

Спонсорирани публикации