Родители сигнализират: Бият шамари и обиждат децата им в ясла

Медицинската сестра отрича да е посягала на децата
25 ное 2021 10:12, Ния Христова
88
Родители сигнализират: Бият шамари и обиждат децата им в ясла
Снимка: Pixabay
Родители сигнализират, че персонал в детска ясла удря шамари и обижда децата. Хората твърдят, че децата им са пострадали при грижите, които е полагала за тях една от медицинските сестри в 199 ДГ "Сарагоса" в квартал "Банишора".
 
"Оставих детето си в яслата. След това обаче се наложи да се върна, за да обсъдя нещо с медицинската сестра. Детето ми обаче стоеше още на врата и плачеше. Реших да се скрия отстрани, докато го вкарат вътре, за да не се разстройва допълнително. Станах свидетел как медицинската сестра го хваща за якето и го тръшва на пейката с думите "Спри се бе, успокой се бе, лигльо такъв", разказа пред Нова тв майката на детето Антоанета.
 
"Сестрата се опита да му свали якето. Детето се дръпна и в този момент последва шамар. Реагирах като родител, отидох и почуках на вратата на сестрата, но тя отказа да ми отвори. Отвори ми директорката. Медицинската сестра отрича, че го е ударила, но аз го видях със собствените си очи", добави тя.
 
"Не съм ударила детето. За втори път го виждам. Аз деца не удрям. Работя като сестра от 1974 година. Работила съм само по ясли и детски градини. Попитайте директорката", каза медицинската сестра Цветанка Караспасова.
 
"В първия ден в който оставих близнаците ми, тя хвана едното, започна да крещи и го хвърли на пейката. На третия ден ми върнаха детето с думите: "Елате и го вижте на какво се е направил”. Никой не ми се е обадил предварително. Видях, че има рана на главата и около окото му е синьо. Отидохме на лекар и той каза, че ясно си личи къде е точката на удара от остър ръб", разказа една от майката.
 
"Дойдоха двете близначета. Едното си седна спокойно, другото обаче започна да се тръшка на земята, започна да си удря главата в плочките", каза Караспасова.
 
"Вчера постъпи първият писмен сигнал срещу медицинската сестра. Към момента не са предприети мерки, които касаят нейното поведение. В момента тече проверка", заяви Мoскана Камарашева - директор на 199 ДГ "Сарагоса".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
15
 
! Отговори
Свиреп преди 2 години
Единствената възпитателка, която помня от детската си градина е Стефанова. Странно, но не помня първото и име. Която ме шамаросваше защото не искам да спя следобед. Затварях си очите и си представях, че ще порасна, ще я намеря и ще я пребия. Руса коса, сини очи. Представете си какво е останало в мозъка ми след 40 години.
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има някакъв метод за контрол. Аз лично нямам нищо против да му теглят един-два шамара на моя, само не по главата. Примерно по з*дника. Щото изпада в някакви моменти дето е неконтролируем и докато не изяде едно шляпване и не се спира, само става по-зле. Казвал съм им в детската градина - отказват да го бият. После ми реват - ама бил много своенравен и непослушен. Еми какъв да е, като няма методи за контрол? Но да млатиш дете по главата е недопустимо.
31
1
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Не е лесно да се грижиш за деца, но определено има начини това да се прави без шамари. Вкъщи е едно, а в градината е друго. Децата се учат. Нещата не стават с обиди и шамари, ами под формата на игра с правила и наказания. Определено има отвратителни хлапета, но това в никакъв случай не е оправдано. Ако още от яслата се започне с шамари, рано или късно това дете ще започне да решава проблемите по същия начин..
30
4
 
13
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Чакайте сега. Да си възпитаваме децата в къщи е разумна идея. Тогава за чий плащаме чрез данъците си заплатите на "педагози" измислени ? ОК, свръхактивно дете, обаждаш се на родителите, препоръчваш психолог и т.н. Но да биеш шамари на детенце е гнусно! То не може да отвърне! Идва таткото, разбива носа на "педагога", хайде съд и затвори. И детенцето е обречено. Що за свинщина е това ?!?! Не може, абсурдно е да биеш дете!
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си възпитават децата преди яслите.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАКА Е БИЛО ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИТЕ...СЕГА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ТОВА ИЗЛИЗА НА БЯЛ СВЯТ...ТОВА НЕ СА ЕДИНИЧНИ СЛУЧАИ А РЕДОВНА ПРАКТИКА...
27
2
 
12
 
! Отговори
В нашата преди 2 години
ясла, ако детето не ще нещо да прави - съблича, яде, спи, просто се обаждат на родителя да ходи да си го вземе, никой не си хаби нервите с него.
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази градина като цяло е много зле. Нашето дете беше там. Търпяхме години наред тормоз. Накрая ни писна и преместихме детето в друга детска градина. Такива хора трябва незабавно да се изхвърлят от системата. Нанасят психични травми на децата. Срам и позор. Хора уж с голям стаж, а реално емоционално изхабени и супер неадекватни.
25
3
 
8
 
! Отговори
Нужно е регулиране преди 2 години
На възпитателните инструменти. Пръчка, каиш, но не и шамари.
24
11
 
9
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Много сложно е да се работи с деца. Не коментирам заплащането - колкото, толкова е, хванал си се на хорото, ако не ти е по нервите напускай. Но да шибнеш шамар на детенцето ми, което аз не си позволявам, ме вади от зоната ми на спокойствие. Което е проблем. Предвид спокойствието ми, няма да реагирам първосигнално. Но ще планирам внимателно. И болката която ще изпиташ ще бъде колосална. Осакатяването е най-малкото. Заклевам се.
23
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омръзна ми от разглезени кифли, които са все недоволни от това как им гледат децата! Те се шматкат по кафенета и молове, а искат срещу символична такса от 30-40 лв. едва ли не детето им да има лична гледачка?! Ами да си ги вземат и да си ги вземат вкъщи
22
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дами и господа, това е ясла! Дечицата там са на възраст от 1 до 3 години. Още не знаят да говорят добре, не разбират всичко, напишкват се, наакват се... Те са още бебета! Как ще биеш бебе, бе!!!!!
21
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е възможно това, нали дойде Промяната?
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война ,,разделяите и владеите ,, насъскваите персонал срещу родители и ще получите ВОЙНА
19
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА
18
4
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Не си на център
17
20
 
12
 
! Отговори
каквито преди 2 години
родителите,такива и децата- лигочи! Кой знае какво станало,завъртяли му шамар-чудо голямо. Че кой не е понатупван като малък!? Като не им харесва да си ги гледат у дома и да ги възпитават по своему!После що имало трети пол, истанбулска конвенция и т.н. дивотии!!!
16
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разглезили са децата си до степен нетърпими,после ходят се оплакват що ги шамаросвали другарките
15
5
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
"българите" като теб със сигурност
14
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То тея сегашните разглезени *** ,само шамари ги оправят