Алибегов: Зеленият сертификат да отпадне, щом не важи за парламента

В недоумение сме, че е тема за дискусия в Народното събрание, заяви той
Обновена: 10 дек 2021 09:00 | 10 дек 2021 08:58, Ния Христова
174
 
Собственици на заведения у нас настояват "зеления сертификат" да отпадне за консумация на открито, след като няма да се изисква и за работата на депутатите в Народното събрание.
 
"Възстановяването на икономиката в Европа върви през "зелените сертификати", но веднъж се оказва, че в Народното събрание може да се работи спокойно и без сертификат, а там работят 800 души. Доста от малкия и среден бизнес фалираха, а другите сме на ръба на оцеляването именно заради тези "зелени сертификати" и заради общата "кауза" на здравеопазването, която лежи изцяло на плещите на бизнеса", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) - Ричард Алибегов.
 
Ресторантьорите ще настояват "зеления сертификат" да отпадне на мига, когато стане ясно, че той няма да се изисква в Народното събрание.
 
"Настоявахме същото и за държавната администрация, защото Министерството на здравеопазването ни налага ползването на "зелен сертификат", а в същото време служителите на МЗ могат да ходят наляво-надясно без", обясни председателят на БАЗ.
 
Той обясни още, че от туристическия и ресторантьорския бранш са планирали да поискат заедно отпадане на "зелените сертификати" за консумация на открито още преди случилото се в парламента.
 
"Останахме в недоумение, че това въобще е тема за дискусия в Народното събрание. Това е ново и не знаем какво ще предприемем, но се надявам, че политиците ще вземат правилното решение", каза Алибегов. 
 
Според него това въобще не е трябвало да се обсъжда от депутатите на фона на други кризи като здравна, икономическа, енергийна. 
 
"Вече чуваме отново съдебна реформа, смяна на главния прокурор, но тук имаме една един малък и среден бизнес, който е в колапс. Да, има помощ за два месеца спрямо цената на тока, но сега висим във въздуха за декември, януари и февруари. Тази несигурност се отразява изключително зле", посочи Алибегов.
 
"Цените растат всеки ден, от 1 януари не се знае какво ще се случи с цената на битовия ток. Проблемите сега са съвсем другаде и на хората не им е до празници", завърши той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуйо, трябваше да се сетиш още октомври!
56
0
 
10
 
! Отговори
Бивш протестър преди 2 години
Ето го новия морал - Правилата важат за другите, не и за нас! Не ми се мисли какво ще правят, когато реално започнат да управляват парите ни.
55
1
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Не само сертификата и маските трябва да отпаднат и то незабавно. Напълно безумно изискване за носене на маска. Аз познавам двама човека, които преболедуваха Ковид и после пипнаха бактериална инфекция от тези маски. Ковида им мина лесно но после инфекциите ги държаха по две седмици.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че тези 240 грам не са ваксинирани, иначе нямаше да има проблем да си показват зелените сертифитикати, а самите те искат от нас да си налеем сокчетата?!
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е промяната? Пак богопомазани!
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен (54), така като четеш според теб на него добре ли му е в момента? Нищо общо няма с това "Не е важно на мен да ми е добре..." а за това, че правилата или са за всички или за никой... другото си граничи с дискриминация
51
0
 
15
 
! Отговори
Али Баба преди 2 години
Тия *** бяха в основата на въвеждането на сертификата, какво се оплакват сега! Онея, богопомазаните не ги мислете, те си правят каквото искат, ние сме ***, че позволихме това да се случи.
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципно съм за ваксинацията и за разумните ограничения. По тази причина очаквам от властимащите, които налагат същите тези ограничения, да дават и личен пример, а не да се чувстват нещо повече от обикновените хора. Ако правилата не важат за тях,то сертификатът трябва задължително да отпадне, дори и с цената на гражданско неподчинение.
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не смея да отида на концерт в Консерваторията, тия в Парламента са без зелени сертификати? Е че там залата не е ли по-голяма от тази в Консерваторията?
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи позицията на този е Не Да Се Махне Защото е Дискриминационен, а Защото Не Е Важно На Мен Да Ми Е Добре А На Вутре Да Му Е Зле
47
0
 
26
 
! Отговори
Че Гобара преди 2 години
Прав е Ковид Варварина, за това е прав. Или има смисъл от този сертификат и се прилага в парламента, или няма смисъл и не се прилага никъде. Не може в най-важната сграда в държавата, където се коват законите на страната, да няма смисъл, а в една кръчма да има смисъл. Няма логика.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 - "И това е, за да могат хората да имат свободен достъп до там." Искаш да кажеш ,че всеки който пожелае ,може да влезе в парламента свободно ?
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А акжиза за домашният алкихил? Него кога ще го мяхаме?
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Нали точно АлиГербов искаше зелен сертификат и заведенията да работят. Какъв му е проблема сега на Сачев?
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак платени гости, еййй, по-добре да ви затворят вас
42
1
 
7
 
! Отговори
ма#как преди 2 години
До АнонименДа, защото, ако ти се наложи да отидеш там винаги тичащ по гишета с декларации и сърдити, мързеливи държавни служители. Стара ни е технологията.
41
4
 
16
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Да отпада този сертигикат и Алибега да го затварят нацяло за следващите 6 месеца. Не се ли измори да си показва дебелата кратуна през седмица по медиите. Никой не го интересува, какво иска и прави.
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи не могат да те пускат в даден магазин без сертификат, обаче за дупетатите не важало това нещо :))) Ако това не двоен стандарт, не знам вече :)
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е прав. За държавните ведомства няма зелен сертификат. И това е, за да могат хората да имат свободен достъп до там. Или, ако го слушаме, да се въведе щом мисли, че не е правилно и за държавните учреждения. Пък дали ще ви е приятно и в общината да ви търсят сертификат.
38
2
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
И аз това казвам, ако избранниците ни не са в сътояние да ни дадат личен пример, как ще изискват от нас неща които ограничават свободата ни, с какво "Молът" и "Пицарията" са по-важни от Българският парламент, че да ни поставят там ограничения ... !!!