Алибегов: Зеленият сертификат да отпадне, щом не важи за парламента

В недоумение сме, че е тема за дискусия в Народното събрание, заяви той
Обновена: 10 дек 2021 09:00 | 10 дек 2021 08:58, Ния Христова
174
 
Собственици на заведения у нас настояват "зеления сертификат" да отпадне за консумация на открито, след като няма да се изисква и за работата на депутатите в Народното събрание.
 
"Възстановяването на икономиката в Европа върви през "зелените сертификати", но веднъж се оказва, че в Народното събрание може да се работи спокойно и без сертификат, а там работят 800 души. Доста от малкия и среден бизнес фалираха, а другите сме на ръба на оцеляването именно заради тези "зелени сертификати" и заради общата "кауза" на здравеопазването, която лежи изцяло на плещите на бизнеса", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) - Ричард Алибегов.
 
Ресторантьорите ще настояват "зеления сертификат" да отпадне на мига, когато стане ясно, че той няма да се изисква в Народното събрание.
 
"Настоявахме същото и за държавната администрация, защото Министерството на здравеопазването ни налага ползването на "зелен сертификат", а в същото време служителите на МЗ могат да ходят наляво-надясно без", обясни председателят на БАЗ.
 
Той обясни още, че от туристическия и ресторантьорския бранш са планирали да поискат заедно отпадане на "зелените сертификати" за консумация на открито още преди случилото се в парламента.
 
"Останахме в недоумение, че това въобще е тема за дискусия в Народното събрание. Това е ново и не знаем какво ще предприемем, но се надявам, че политиците ще вземат правилното решение", каза Алибегов. 
 
Според него това въобще не е трябвало да се обсъжда от депутатите на фона на други кризи като здравна, икономическа, енергийна. 
 
"Вече чуваме отново съдебна реформа, смяна на главния прокурор, но тук имаме една един малък и среден бизнес, който е в колапс. Да, има помощ за два месеца спрямо цената на тока, но сега висим във въздуха за декември, януари и февруари. Тази несигурност се отразява изключително зле", посочи Алибегов.
 
"Цените растат всеки ден, от 1 януари не се знае какво ще се случи с цената на битовия ток. Проблемите сега са съвсем другаде и на хората не им е до празници", завърши той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отпада този зелен сертификат.Имам антитела но не са 150. За да направя 150 явно трябва да се возя в градския транспорт специално за това а не ми се занимава и то много пъти.
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
78 в парламента са животни, кой се прави на лъв, кой на куче, кой на вол, но повечето са пудели. Та правилно е да имат кучешки паспорт, наречен зелен! Освен ако не са хора де! Но тогава кучешки паспорти не им трябват и ще трябва да ги отменят за всички. Да не говорим, че са абсолютно безсмислени, че и опасни чак. Т.к. служат единствено да разнасят болестта безпрепятствено навсякъде. Нека депутатите кажат кучета ли са или са хора и ние псе*та ли сме или народ!
75
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато изискваш от народа си сертификат, би требвало дупетатите да дадът пример, ама не искат :))) Не го харесвам Алибегов, но в случая е прав :)
74
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификат не се изисква за дейностите от първа необходимост - хранителни магазини, аптеки, банки,.. вкл. парламента. Без парламент държавата не може да работи. Без кръчми може. Какво не ви е ясно?
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее селската аристокрация на царство Чалгария! Кой е този Зеления аристократ? Роднина на цар Радо Шишарката ли е?
72
16
 
4
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Алибегов пак се изказва неподготвен. Зеленият сертификат трябва да сатен задължителен и за парламента, а не да се премахва.
71
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мисля, че зелената хартийка трябва да отпадне навсякъде с изключение на заведенията на Ричи оти той много настояваше да работи с нея.
70
0
 
4
 
! Отговори
Серсеми преди 2 години
Сертификатите нито се сканират, нито пък някой ти иска лична карта, за да докажеш, че сертификатът е твой.
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, сладури мамини! Да се дупчи народът, но те като дойде време да се дупчат измрънкаха! По делата им ще ги познаете!
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бегов, вие сами си поискахте сертификата за кръчмите - не се съпротивлявахте, сега али бегай. Има хора, които ще си отстояват свободата, за разлика от теб. Довиждане, послушко!
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
68 за това си прав. Всичко започна с клякането на тия за сертификатите. После стана верижна реакция. За това ако човек е отмъстителен си казва малко им е на ресторантьорите. Да фалират. Но не е правилно, защото това са работни места и човешки съдби. А Алибегов доказа само че е фурнаджийска лопата и не заслужава уважение. В случая обаче е прав и ако не отпаднат сертификатите на всякъде, тогава за НС искам не само сертификат, искам супер сертификат-2 дози плюс бустер, като в Италия!
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е безкрайно сме.шен сертификата трябва да отпадне не защото не важи за дупетатите, а защото от него няма никакъв смисъл. Ваксинираните също разнасят вируса, но имат достъп навсякъде.
65
0
 
6
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
В парламента НЕ СА хора и за тях сертификати не важат.
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак. Къде тръгна да сравняваш парламента с кръчма, бе мазняк!
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доволен съм от ковида. Жената си стои дома и харчи по- малко пари.
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в Лидъл и Кауфланд не се изискват сертификати. Не знам защо сравняват парламента само с кръчма!
61
1
 
10
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Прав е Ричи - в заведение и в мола сертификат, в парламента нема нужда.....
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей само за да оплюете гербера, ще плюете върху собствения си интерес! Какъвто и да е, казва истината. А истината е най-висшата ценност. Тя няма политическа окраска. Научете го това ако искате да живеете добре и да не бъдете слепци!
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бегов, като трябваше да се обадите, вие мълчахте, сега сърбайте! Заведенията не са дейност от първа необходимост или от национална сигурност какъвто и Парламента. Айде пътувайте - сами си го забихте!
58
1
 
7
 
! Отговори
Iv преди 2 години
Да, ама не! Ако отпадне само в България - всеки свободно ще си влиза, ама никой няма да излиза - директно в блеклист. Не ме разбирайте погрешно - за мен сертификата е безумие, но не ми се ще единствените възможни дестинации да бъдат София-Варна