Петков прие властта от Янев: Да се захващаме за работа!

Служебният премиер: Наследството, което оставяме, е промяна
Обновена: 13 дек 2021 17:50 | 13 дек 2021 17:47, Веселина Йорданова
147
Петков прие властта от Янев: Да се захващаме за работа!
Снимка: БГНЕС

Продължаваме промяната, която започнахме преди седем месеца. Това заяви новоизбраният премиер Кирил Петков на официална церемония в Гранитната зала на Министерския съвет, на която служебният кабинет символично предаде властта на новоизбраното редовно правителство.

Още по темата
Аз съм пръв между равни, дотук бяха обещанията, оттук нататък започват действията, да се захващаме за работа, каза Петков.

Той изтъкна, че с много от министрите е работил рамо до рамо и са направени първи стъпки към нова България за прозрачност, нулева толерантност към корупцията и промяна на стария модел.

В продължение на 7 месеца два последователни служебни кабинета ръководиха страната, момент на изпитания и на безсънни нощи и много усилия на състава, с който надявам се, направихме България различна, една добра база за бъдещи реформи, посочи в началото на церемонията служебният премиер Стефан Янев.

Вярваме, че наследството, което оставяме, е в основата на кредото на партията, която е мандатоносител, България се нуждае от промяна, българските граждани очакват промяна, да има справедливост, сигурност, да живеят в благоденстваща нормална държава, подчерта Янев, който остава в редовния кабинет като военен министър.

Той благодари на служебните министри, че са върнали вярата в българските граждани, а на колегите си в новото правителство пожела много успехи и дръзновение, защото българите очакват промяна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как пък събраха толкова гласове киретата , тя на байдан администрацията знае как софтурно се решават тези проблеми от сервър в германия
83
0
 
3
 
! Отговори
И още нещо преди 2 години
Изтрих от всички СМИ вкъщи NOVA.TV. Няма такива ли. За.чи
82
0
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Няма такава държаваНяма демократи. това, че някой си се нарича така не значи нищо. Всичко което сглобиха са агентура на ДС, бивши щатни на ДС, комунисти, деца и внуци на комунисти учили в чужбина с крадени от българския народ пари. Не забравяйте, че изборната победа беше осигурена със съмнителни машини от Венецуела. При това само с 30% избирателна активност. Въобще е съмнително дали това правителство има някаква легитимност. Да не забравяме за изцепката с гражданството на КП.
81
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
Приветствам трудолюбието и борбата с корупцията. Но в речта не се каза нищо сега ще делим ли газта с Украйна, щото май натам ни натискат? Ще давалвира ли еврото спрямо лева. Щото всички суровини и продукти от Европа скачат всеки ден? Ще фиксират ли вътрешни цени на енергията за бизнеса и домакинствата. Ще поискат ли пълни компенсации от ЕС за скока на тези цени по вина на ръководството на ЕС? Кирчо, Кирчо айде са видим. Не че ББ нещо свърши в тази насока да 18 години безметежно джиткане.
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков има снимки как пикае на Орлов мост.
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя с чуждестраната съпруга ...тия поколения избягали през 90 те си обезбългариха децата , тоя поне може да пише , а други българчета отраснали другаде ни пишат ни говорят български а гласуват за турчетата да неговорим нищо добро не ни чака от този наемник
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми за втори път в историята ни, имаме ром за премиер, дето се хили като обезглавена муха и не знае какво го очаква в бъдеще, все пак е кукла на конци :)))
77
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обявения път е правилен. Трябва веднага да се въведе по строг зелен пас и контрол, да се даде зелен светофар за РСМ за ЕС, да се ратифицира истамбулската конвенция за защита от насилие, да се вземат и улеснят имигрантите за работа в българската икономика, да се ускори за Шенген и Еврозоната... да спрем дотук че копейкин ще получи инфаркт, а митрофанова ще се изнесе скоропостижно..
76
2
 
6
 
! Отговори
Terminator преди 2 години
До АнонименХора кой е гласувал за тези ПП ???Машини, машини гласуваха, много машини за Judgement Day.
75
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ще са ликвидаторите на БГ. Един няма като хората в този кабинет.Такова нещо още не сме виждали. Поне народа не гласува за тях,ако това е някаква утеха.
74
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ревете ли Герберунгели?! Ревете, ревете, времето на грабене свърши. Сега ще лежите в затвора!
73
0
 
6
 
! Отговори
Скотовъд преди 2 години
Едно поколение запад и пълна катастрофа. Летящите високо катастрофират по-силно. Наслушали сме се на това, което искаме да чуем. Честно да ви кажа не виждам светлина в тунела.
72
1
 
4
 
! Отговори
you преди 2 години
До Е,и ?!Много точен коментар,това е истината.80 % от хората не ги интересува грам кой е във властта.Работят си ,гледат си живота,не гледат новини,пътуват и т.н и т.н.
71
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Корнелия Нинова ще се бори като министър за нулева корупция??????Тва да плачеш или да се смееш.
70
4
 
12
 
! Отговори
you преди 2 години
Киро мошеника стана премиер,дамаджаната на вътрешните,Асен фалита на финансите естествено,оня адвокатчето на спорта,чорапа президент.Предстои голяма веселба.
69
9
 
4
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Българите казаха твърдо НЕ на мафиотския режим на ГЕРБ-ДПС на последните избори!! Казаха ДА на промяната и на БСП!! ФАКТ!!
68
3
 
16
 
! Отговори
Е,и ?! преди 2 години
Тава не лигитимно правителство е не съществено и не значимо за 4 милиона не гласуващи българи, които са стъпили здраво на земята и не разчитат на държавата да им решава проблемите . Хората са преживели Виденов, царя и куп други про фани ще преживят тези " месии"
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За чиска на съдебните и Гешев трябва да се отмени конституцията или нова. За Македония трябва да се отменят или променят доста международни договори Нойския и др.. Много работа има Петков а той говори само за някакви козметики, но проблемите си остават. За АЕЦ Белене нищо а реакторите гният, а за демографската катастрофа съшо почти нула освен само някакви данъци, но като е безработен няма пак нищо.
66
2
 
5
 
! Отговори
Превратът продължава преди 2 години
ПП.
65
7
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Гърчете се герберунгели,искам да квичитееее като прасе на коледа,***,къде ви вожда да не избегааааа от бгтоо.