Токът трябвало да поскъпне не с 11%, а с цели 64 на сто

Цената на парното в София реално би трябвало да е двойна
Обновена: 15 дек 2021 10:37 | 15 дек 2021 10:26, Камелия Цветанова
173
Токът трябвало да поскъпне не с 11%, а с цели 64 на сто
Снимка: Pixabay

Според бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев това, което направи КЕВР с увеличение от 11% на тока, е подарък за правителството.

„Реалното увеличение показва, че трябваше да е с около 64%.Цените на свободния пазар за големите компании се увеличиха 4 пъти“, коментира той пред bTV.

Още по темата

Според него правителството трябва да се концентрира в подпомагане на най-засегнатите с мерки.
Кадиев обясни, че има варианти да се избегне увеличението като се направи мораториум на цените и се забрани на КЕВР да вдига цените, те да са фиксирани за една година напред, което при намаляване ще има обратен ефект.

"Най-правилно е намаляване на ДДС за даден период, като по този начин се компенсира увеличението на цената", каза още той.

Най-големият удар е за бизнеса, не толкова за битовите потребители, коментира още Кадиев.

"Готвеното увеличени на парното с 30% в столицата е проблем, но тук вече това е грешка на кмета на София Йорданка Фандъкова.  КЕВР направи куп компромиси, за да докара увеличението до 30% иначе трябваше да е 100%", каза още Кадиев.

Относно подпомагането той смята, че не трябва да се прави за всички, защото не всички имат нужда.
Най-голямата грешка е да компенсираш всички по равно, добави Кадиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: парноток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябва да поскъпне? За да увеличим още повече печалбите на производителите и търговците ли? Обяснете. Не се намираме на пазара и пазарлъци не трябва да има. Докажете увеличени разходи или намалени печалби, които не ги покриват.........................Пазарлъците - на пазара, свободния.
80
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато има много балъци, които вярват на един Фигурант и на снимки с чекмеджета... все ще е така...
79
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципът за битовия ток от регулирания пазар е разходопокривен. Увеличиха се печалбите на производителите и търговците. Следователно, токът за бита трябва да се намали...............Другото ще е измама за съд и затвор на КЕВР и правителството. Печалбите се увеличиха, фирмите могат да си покриват раходите за производство.
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали токът ще поскъпне със 64% или със 6000% за мен е без значение - и в двата случая ще вечеряме на свещи. По-романтично е някак, така че и това си има ползи!
77
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарят РадеФ, дали ще усети нещо от тези цени на тока и храните? Или само ще го сърби на едно интимно място... от многото народна "любов"?
76
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа заповядва вдигане на тока заради постигнатата диверсификация и либерализация от Боко Чекмеджето. ................Боко Чекмеджето обясняваше, че ще внасяме евтин ток отвсякъде, Васил Велев се хвалеше, че токът в Германия бил по-евтин от нашия и искаше либерализация. Сега нека да ядат това, което са дробили бизнесмените и политиците. Но битовият ток не трябва да се вдига, даже трябва да се намали заради добрите печалби на производителите от свободния пазар..
75
0
 
7
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Ако се гътне тате или мама,както на моя комшия ,друга песен ще запееш,ама ще е късно ,пъпчиви безсмъртнико !
74
0
 
7
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Царя дава, пазаря не дава или обратното. Или доброто и лошото ченге.Ама май стана лошото и по-лошото
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СюДрастично ъкращаване на раз дутите в редни щатове. Декевър - аут отвсвюякъде, иван иванов също вън. Като ще ебгарга, да е рошава.
72
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стария номер...трябваше да се вдигне с 65% и ние го вдигнахме само с 11% да се доволни
71
1
 
7
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
С други думи казваш ,,Всички са маскари "! Добре ,,тези " се махат и после .........??? Само ти оставаш г-н *** Балкански!!!Какво ще правиш ??????
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като нонстоп се дъвче в прехлас ковид та ковид и вакси та вакси и сертификати с ефект за тоя, дето клати гората, токът удря през ръцете. Първара им грижа (посред зима!) била ваксите и зеленявите фантасмагории. Щото да се угоди на урс ула нали.
69
0
 
9
 
! Отговори
Само питаме: преди 2 години
КАТО ГО ВДИГНАТ ТОКО, САМО С11%.....ВМЕСТО СЪС 60%-----ЩЕ ГО. ПРАВМ ЛИ.. "НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК"..... ОТ. ДОГОДИНА.... ХАХАХААА.....
68
0
 
1
 
! Отговори
Трайно безработен преди 2 години
До АнонименИскам само да те поправя не екстрадирани а екзекотирани
67
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е лесно и даже ще е много трудно на новото Правителство. ББ навсякъде е заложил мини. Но пък и слепите видяха най-накрая в последните дни резултата от некадърнато и крадливо управление на едни хора, които значително забогатяха в последните години, станаха недосегаеми и не смятаха за нужно дори да ходят на работа в Парламента, а пък да се отчитат на простосмъртните къде са им парите. Затова всеки, който малко разбира от цифри ненужният слугинаж на ББ по администрацията - да си ходят.
66
0
 
24
 
! Отговори
Петков преди 2 години
Този червеният тарикат да замълчи,защото има преки интереси от увеличението на тока . Фотоволтаиците на жена му иначе нямали нищо общо с него.
65
5
 
1
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
Ти в момента работещ ли си или се забавляваш с клавиатурата? Е какво плащаш тогава по този начин освен собственният си нет?
64
0
 
2
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
Да си учиш уроците и да се подготвиш за матурата ,че ей сега ще дойде ! И да пишеш съчинения подходящи за възраста и знанията ти,мушморок невръстен!!!
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-голямата грешка е да се компенсират само хората, които не искат да работят, а това компенсиране да го плащаме работещите. Цялото това социално подпомагане е сгрешено из основи.
62
1
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Аве , докато по жиците не потекът диаманти ....нема се срът тия !