Токът трябвало да поскъпне не с 11%, а с цели 64 на сто

Цената на парното в София реално би трябвало да е двойна
Обновена: 15 дек 2021 10:37 | 15 дек 2021 10:26, Камелия Цветанова
173
Токът трябвало да поскъпне не с 11%, а с цели 64 на сто
Снимка: Pixabay

Според бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев това, което направи КЕВР с увеличение от 11% на тока, е подарък за правителството.

„Реалното увеличение показва, че трябваше да е с около 64%.Цените на свободния пазар за големите компании се увеличиха 4 пъти“, коментира той пред bTV.

Още по темата

Според него правителството трябва да се концентрира в подпомагане на най-засегнатите с мерки.
Кадиев обясни, че има варианти да се избегне увеличението като се направи мораториум на цените и се забрани на КЕВР да вдига цените, те да са фиксирани за една година напред, което при намаляване ще има обратен ефект.

"Най-правилно е намаляване на ДДС за даден период, като по този начин се компенсира увеличението на цената", каза още той.

Най-големият удар е за бизнеса, не толкова за битовите потребители, коментира още Кадиев.

"Готвеното увеличени на парното с 30% в столицата е проблем, но тук вече това е грешка на кмета на София Йорданка Фандъкова.  КЕВР направи куп компромиси, за да докара увеличението до 30% иначе трябваше да е 100%", каза още Кадиев.

Относно подпомагането той смята, че не трябва да се прави за всички, защото не всички имат нужда.
Най-голямата грешка е да компенсираш всички по равно, добави Кадиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: парноток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, разбрах че зимата ще е студена като ми откраднаха две автомобилни гуми, с които бях предпазил две малки дръвчета да не ги газят с коли тия дето паркират по градинките. На гумаджията също му бяха отнесли старите гуми, дето се чудеше къде да ги изхвърля и ги трупаше на камара. Лошото е че като ги палнат тия гуми и ще почнат да ми обясняват колко ми замърсявала колата и как трябвало да си купя електричка.
60
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Час по-скоро така нареченият "приемиер" заедно с останалите бokлyцu и *** от "коалицията" барабар с предателите от герб, дпс и така нареченето "президенство" трябва да бъдат екстрадирани от България и да им се отнеме гражданството. В момента ни управлява "Америка за България", и който не го проумява много скоро ще го разбере. Това, което ни чака, ако не се вземат спешни мерки е глад, мизерия, "ваксини" и зелени паспорти.
59
4
 
16
 
! Отговори
Кирчо Лъжеца преди 2 години
Промяната ви улазя.
58
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив,Кадиев.КЕВР саботира правителството.Когато им се намали част от печалбата на такива като теб,повишение може и да няма.
57
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
преди фирмата на жена му дето изкупуваше ток енержи съплай се казва и той като депутат в конфрикт на интереси е гласувал в вс
56
1
 
29
 
! Отговори
Опа преди 2 години
Аве то и заплатите трябва да се увеличат с поне 80-100%, но това е друга тема, а г-н Кадиев. Иначе да - даже тока трябва да стане поне 150% по-скъп, тогава за всички пиявици в нергийният сектор ще има много гювеч....
55
1
 
26
 
! Отговори
Мъдрец преди 2 години
Увеличавайте, другаре ! Чакаме увеличението , за да ви се "порадваме" !
54
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 30 години под американски контрол България е това,което виждате.С тия двама оръфляка начело линията на развитие няма да се промени.Стремглаво надолу.
53
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиев,знаем твоя интерес в тази област.Как населението може да понесе 64% увеличение?Я се скрии,бе!
52
7
 
18
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Другаря Кадиев му се иска да е с 64% все пак е в играта с енергийния пазар. Ама и сините *** сиреч ГЕРБерасти по сигнал взеха да сипят акъл. Трябва да ви е ясно бат Бойко няма как да се върне във власта. Яжте и пийте парите които ви дава докато има после се скрийте в дупките си ... а, забравих една част от вас ще обърнат палачинката
51
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се сприе износа не говори понеже жена му изнася ток
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ами, ами ако не знаеш, соларите - по-мощни, които да стигат за 1 домакинство не са разрешени в БГ. Червените другаре са се погрижили за това, трябва да се влачиш по корем в общината и енергото + тлъсти рушвети за да стане нещо. В БГ енергетиката от 1945г. насам са само червени, тъмно червени и *** другари са на власт. Те си пишат законите, колят, бесят. Др. Кадиев е пример за това.
49
9
 
16
 
! Отговори
Европеец от България преди 2 години
През септември месец видях , че индианците от България събират дърва за горене. Веднага разбрах, че зимата ще е студена. И веднага разбрах, че ще има режим на тока. Гарантирано от Фуражков и Харвард !
48
11
 
5
 
! Отговори
Брокер преди 2 години
Вчера продадох само аз 5 апартамента по 300 хиляди лева всеки, платиха ми в брой! Днес ще имам 7 сделки, само в брой искат да плащат хората. Българите си просперираме вече, всеки е богаташ и вади пачки с пари и се чуди какво да прави с толкова кинти, ако си мислите, че парното за 700 лева на месец да ми е 19 градуса в нас ми пука, хората тези пари ги изкарват за 1 ден!
47
2
 
7
 
! Отговори
Само питаме: преди 2 години
.... Имате ли още черешови топчета... ХАХАХААА.... АЙДЕ вадете ги.....!!!!!
46
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвай се народе - вдигнали тока само с 10%, вместо с 64%. Утре трябва да го обявят за национален празник според КЕВР.
45
1
 
15
 
! Отговори
чети внимателно преди 2 години
"Лошото мина, идва страшното!" - Ренета Инджова. Дебелоглавия байГаньо се спасява поединично, както винаги.
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една притча за евроатлантиците. Съвпаденията не са случайни "Индианците от Америка, като видели корабите на Западна Европа да пристигат при тях, си казали: Ето, дойдоха европейците, ще станем европейци, ще забогатеем и ще станем силни като тях."......................хахаха....
43
0
 
14
 
! Отговори
АнтиИдиотократ преди 2 години
Асфалт не се яде !Промяна също !!!
42
1
 
21
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Вече никой не говори за увеличение на всичко по 2,3,4 % !!! Вече "променителите " говорят за двуцифрени проценти и дори 100 % !!! Каква приятна промяна ! Къде останаха онези дето се самозапалваха ???