Българинът трябва да свие потреблението

Емил Хърсев и Красимир Катев с коментар за инфлацията
21 дек 2021 23:08, Александър Попов
96

"Инфлацията не е галопираща, но е сериозно увеличена спрямо последните 10 години. Има мерки, но банките не провеждат антиинфлационна политика", посочи финансовият експерт Емил Хърсев пред Bulgaria ON AIR.

От изказването му стана ясно, че когато имаме инфлация на еврото, ние внасяме инфлацията у дома. Според него носим всички негативи на еврото, но нямаме възможност да ползваме позитивите му.

"Поради особеността на валутния борд ние сме в по-добра ситуация. Ефектът от него е по-скоро благоприятен", заяви от своя страна финансовият експерт Красимир Катев.

Според него единственото, което българинът може да направи при инфлацията е да си свие потреблението.

"Доходът на българина нарасна с 10%, заплатите ще продължат да растат. Тенденцията е в посока на укротяване на цените. Добрата новина е, че бюджетът е в добро състояние", каза Катев.

Двамата събеседниците обединиха мнение, че не е проблем, че бюджетът не приет.

Вижте целия разговор във видеото
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
За бога братя не купувайте във вариант 2021 година.Хахахаа ,ДС са способни на всичко за власт и пари.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи се налага да пускат въглищните централи,защото не достига ток.Обаче за да ги пуснат си купуват сертификати защото замърсяват.Демек всичко пак е за пари и за никаква екология не става дума,нито за зелена сделка.Зелената сделка е една измама с която дефакто се вдига цената на тока.Ако не се плаща за вредни емисии,няма да се вдига и цената на тока.Ако се плаща няма да стане по-чист въздухът.Бизнес за милиарди!Енергоемките икономики като българската, с този скъп ток ще спрат при тези цени.
30
0
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
"Свиване на потреблението " последния път с който го белехме беше при един постен пицар и не случайно приказката на бай Тошо "икономията е майка на мизерията" е вярна ! А на тия двамата хаирсъзовци мерака им е ако може и заплати да няма!
29
2
 
12
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Гражданятаа,казай ли ви чи иде голем глад ? Сагъ дали жа има режим на токъ или няа дъ има язе не знам,но ценътъ ша му скочи толкоз,че сами жа го изключим ! Лошу иде ! Затва подгответе съ !
28
2
 
3
 
! Отговори
Пак съм аз. преди 2 години
Ако искате да разберете истината която е прикрита в тази статия,потърсете в нета за ,,Теорията на Червената Царица" и после дори няма да имате нужда да четете каквито и да са публикации от подобна тематика.Всичко се знае,и всичко вече е измислено.Просто трябва да се отсява истината от лъжата.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
честито радевиси
26
1
 
5
 
! Отговори
смях преди 2 години
Българинът как се беше разпуснал! Но за дозичка вакса по 120 евро :)
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАКА ТРЯБВА на тоя *** народ. Мачкай го там до пълното му изличаване. Щом няма акъл да разбере кое какво е, значи не заслужава да си има собствена държава. Ще станете Албания на Балканите, каквато беше едно време - за назидание на всички останали.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Много се разглезиха хората през последните няколко години." - Баш па разглезели ...
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Муахаха - Работата е, че днес ще епочти невъзнможно, да ги въведеш купоните, преди няколко парчета да изкупят ВСИЧКО. Помнниш ли първия локдалн? Аз го помня - имаше хора, дето отиваха в магазина и питаха, колко КАШОНА дезинфектанти имат в склада, после питаха, дали може да им кажат дали имат повече в някой друг магазин. Това беше на открито. ПРедставям си, какво става другаде. А да не казвам за хроата, продаващи маски по 3-4 лева. Познавам един, дето пордаде около 800 кутии така ...
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 - Не е невъзможно. Купихме малка градска кола на майка, да ходи на работа с нея ... 4 години и 18800 км.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха ... Не! И зщао да го сиввам? Ако ме очаква 20% инфлация, а нямам особено големи спестявания, за мен е все тая...
20
6
 
21
 
! Отговори
БГ тъжна реалност преди 2 години
Какво друго да се очаква от този Турлюгювеч забъркан в мазна фуражка. Византийците не успяха, османците не успяха, руснаците не успяха , НО жалкия Фигурант и котилото му ще затpият БЪЛГАРИЯ !!! Остава ни единствено Бог да пази България !!!
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народ, който вярва, че кола на 25 години (нов внос) може да бъде на 110 000 км., не може да бъде унищожен.
18
5
 
17
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
резултата
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладна мечка хоро не играе.
16
0
 
17
 
! Отговори
пенсионер до 26 Щерю преди 2 години
че ти щом и кисело мляко ядеш, определено правиш инфлация, повече от нас сме на хляб и вода!
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жена ми е готова за политик - снощи ми наговори един куп глупости, остави ме без пари, скъса ми нервите и накрая изкара мен виновен за всичко.
14
1
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
То бива, бива, ядене на кисело мляко и хляб - ама, чак пък толкоз...
13
0
 
19
 
! Отговори
T преди 2 години
Аз ли помпя инфлацията с покупките си на основни продукти за ежедневното съществуване на семейството ми или хилядите магазинчета за китайски джунджурии, които са взели по 150 хиляди лева "помощ за справяне с COVID-19 кризата"?! Такава "помощ" видях и на гумаджийница. Как точно ги засегна ковида тях?! Раздадоха си милиарди, а сега искат ние да свиваме коланите.