Българинът трябва да свие потреблението

Емил Хърсев и Красимир Катев с коментар за инфлацията
21 дек 2021 23:08, Александър Попов
96

"Инфлацията не е галопираща, но е сериозно увеличена спрямо последните 10 години. Има мерки, но банките не провеждат антиинфлационна политика", посочи финансовият експерт Емил Хърсев пред Bulgaria ON AIR.

От изказването му стана ясно, че когато имаме инфлация на еврото, ние внасяме инфлацията у дома. Според него носим всички негативи на еврото, но нямаме възможност да ползваме позитивите му.

"Поради особеността на валутния борд ние сме в по-добра ситуация. Ефектът от него е по-скоро благоприятен", заяви от своя страна финансовият експерт Красимир Катев.

Според него единственото, което българинът може да направи при инфлацията е да си свие потреблението.

"Доходът на българина нарасна с 10%, заплатите ще продължат да растат. Тенденцията е в посока на укротяване на цените. Добрата новина е, че бюджетът е в добро състояние", каза Катев.

Двамата събеседниците обединиха мнение, че не е проблем, че бюджетът не приет.

Вижте целия разговор във видеото
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
ПротивоЕпидемик преди 2 години
Какво като няма?! Нали поне КОВИДа ПреБорихме! Нека сега да Видим Глада и Студа или КОВИД са по-страшни!!
11
0
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
В зората на "демокрацията",един едноок американски лум.пен ни обясняваше,че трябва да обеднеем с 30%.Сега неговите ученици пеят старата му песен на нов глас.Такива са ни банкерите,експертите,бизнесмените-все лапнишарани,готови за пари да продадат България..
10
2
 
24
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Направо да Въвеждаме Купоните - 100грама хляб на човек на 24 часа! Също режим на тока и на водата!!
9
2
 
27
 
! Отговори
За Бога, братя... преди 2 години
...не купувайте - разбира се, първо се сетих за сакралната фраза на Димитър Попов отпреди някакви си 30 години. И оттогава все така на дъното на Европа. Защото от недоразвит социализъм скочихме направо в развития бандитизъм - уличен, мафиотски, политически, финансов. Предстои и да усетим всички прелести на "ваксинационно-климатичния неофеодализъм" на големите спекулантски фондове, които разиграват целия грозен цирк. Винаги за наша сметка. Де гьостерица де, ама кого първо да почнем. Много са.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, заедно с всички Ковид сатанисти наистина вече минават границата с обидите и арогантните си гаври. Българинът ще въстане скоро и тогава да му мислят тези престъпници.
7
1
 
31
 
! Отговори
Имай малко срам! преди 2 години
Ние си гладуваме от 32 години вече, защото ни грабят ей такива като вас "експерти, олигарси и политици".
6
0
 
18
 
! Отговори
Вместо преди 2 години
Да купувате нова кола всяка година, сменяйте я през година. И намалете годините на уискито от 18 на 12.
5
0
 
29
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Наистина въздуха все още е безплатен макар и мръсен.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свиване и ограничения заради очеведнито обедняване при Промяната на Радев.
3
2
 
40
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
А защо не свинете депутатските заплати? Имате ли си на представа как живее един пенсионер? И не само. Спрете бонусите на държавната администрация. Нека техните заплати съответстват на хората в производството. Всички тези кифли, които са на държавна работа когато се изкажат-Оле ама вие знаете ли с какви хора обслужвам е? Еми добре отивай в чужбина да работиш, но там ще те спускат от работа и няма да си на мама и тати връзкарчета. Баси държавата Баси съдбата защо реших да се върна тук.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експерти значи...
1
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се разглезиха хората през последните няколко години.Видя се народа с някой лев и се юрна да ходи по чужбина на почивка, да си прави ремонти.В повечето случаи се движат по един в кола, а в едно семейство имат повече от 2 коли.Как да свие потреблението с умисъл? Нали помните едно време кой каза: "За Бога, братя не купувайте!"? Но народа спря да купува като се събуди без пари.Помните и Постната пица...и други акъли, където ви даваха. Нищо не проработи. Ще спрат да купуват като свършат парите.