2021 г.: Бедните обедняха, богатите станаха по-богати

Разслояването в обществото станало по-драстично
188
 2021 г.: Бедните обедняха, богатите станаха по-богати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Голяма част от хората обедняха. Видяхме, че депозитите до 5 хил. лева намаляха. Но, ако погледнем в сегмента на средната и високата класа, ще видим, че забогатяхме. Разслояването в обществото стана по-драстично“, коментира пред БНР икономистът Тихомир Тошев.

Още по темата

Според него винаги през декември харчим повече, отколкото сме планирали, така че при повечето българи има труден януари и февруари.

"Голяма част от българите избраха да празнуват по нашите зимни курорти. Като цяло хората, които напуснаха България, бяха по-малко", посочи Тошев.

"През изминалата година имаме абсолютен рекорд в ипотечното кредитиране. Малко над 5 млрд. са изтеглените ипотечни кредити през 2021-ва. Най-много хора изтеглиха потребителски кредити за ремонти и смяна на обзавеждане в дома", каза той.

"Очакваме тенденцията на ръст на цените на недвижимите имоти през годината да се запази. Имаме превес на купувачите – малко хора искат да продават, а много да купуват", обясни икономистът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой от ЕС не емигрира в китай обаче.Ти кат си отвориш прозореца Айфеловята кула ли исиаш да гледаш или китайска панелка.Красотата радваща окото човек това движи Светът напред творческият дух който я е създал а това става само там дет има свобода а не народ в калъп
63
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизмът свърши другари, сега сме демокрация, западно партньорство и пазарна иконономика. Невидимата ръка на пазара е най-добрият регулатор. Само пpocтите и некадърните нямат пари, ако сте бедни и ви е скъп хляба значи сте *** и некадърни, умните и кадърните при демокрацията успявят в живота и имат пари.
62
2
 
4
 
! Отговори
Вярно е преди 2 години
Бандите обедняха.
61
4
 
6
 
! Отговори
СДС преди 2 години
Скачането по площадите и викането СДС е най-добрия начин за забогатяване, но българите са *** и не знаеха как да скачат правилно, за това са бедни.
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По комунизма бедните бяха равни, но не бяха некадърни. ....Не съм срещал беден по тошковите ширини да пазарува от Корекомите но беше пълно с БКП партийци и тошкови придворни!
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В продължение на 40 години китайците живеят по-добре почти всеки ден, отколкото вчера, и са свикнали твърдо да вярват, че утре ще живеят още по-добре. От 10 години в ЕС живеят по-зле всеки ден, и в бъдеще ще всеки ден ще живят много по-зле от вчера.
58
12
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
При демокрацията има свобода и всеки сам си избира свободно дали да е богат или беден. Умните и кадърните си избират да са богати, само пpocтите и некадърните не могат да се сетят да си изберат богатство, за това са бедни.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още има хора, които не проумяват, че скачането по площадите и виковете СДС, няма нищо общо с положението след това....Лъжи и забогатяване по нечестен начин на определени хора, за сметка на други. Престъпниците станаха бизнесмени и дори обикалят медиите като много уважавани хора. Уважавани за какво? Дали се изучиха, защото са умни, дали успяха, защото са умни????Нито едното....Просто от социализъм неусетно ни подхлъзнаха в див червен капитализъм. отвориха границите, но сега ги затварят....
56
6
 
7
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Е за тва съм си средна класа. 0% умения, 0% усилия, не си вдигам гз от стола и не учим нищо още от пети клас. Бичим айляк и квото стане, а ако не стане си лежим.
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП-ТО ви обича, защото сте масово прости което води до вашата бедност! Тъй ще е дорде хрантутите БКП-то от всичките времена и "съвременни" партии!!!!!!
54
4
 
4
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 2 години
Значи , щом през 2021г. парите тръгнаха ( по-точно се засилиха) в тази посока - целта на пЛандемията е постигната ! Айде да свършва вече таз пЛандемия , че да чакаме следващата ...
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пряктиката категорично е доказала че работлив и умен са две напълно взаимоизключвящи се понятия.
52
4
 
8
 
! Отговори
Какво чудно има преди 2 години
Нали това е целта на пЛнадемията.Само дето богатите не са тези,дето се имат за богати и дето се набодоха защото така правели богатите.В близките години имуществото им ще премине в ръцете на наистина богатите - този 1% от световното население,което към момента владее повече от 80% от световното богатство.Само стойте и гледайте.Най-напред ще изтекат в канала хотелиери и ресторантьори,въпреки,че ги инжектират с ниско ДДС и 60/40.Пари от бюджета хвърлени на вятъра са това.
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добро утро, то от панти век си е така.
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ поне правят нещо да се измъкнат от ситуацията, но брюкселските бюрократи тласкат ЕС към пропастта (но си взимат огромните заплати и отчитат успехи). Зелените фашисти съсипаха енергетиката на ЕС, ЕС има индустрия, но при тези цени на енергията стоките които се произвеждат ще станат непродаваеми.
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По комунизма бедните бяха равни, но не бяха некадърни. Днешният капитализъм превърна света в супер материално нещо и вече бедните се считат за некадърни и неудачници.
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедните да ходят в Германия, там минималната е 2000 евро.
47
7
 
8
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
Демокрация е. ТИ избираш дали да си обслужващ персонал или богат. Въпрос на личен избор. Разбира се, за да си богат, се иска интелект, който 80% от българите нямат и затова са и берачи и миячи на запад. За друго не стават просто.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Но пък сме членки на ЕС. Като най-бедната държава на ЕС, ще козируваме и изпълняваме.Важният въпрос обаче остава кой ни доведе до тази зависимост и защо го позволихме? И това ли бяха мечтите ни? Не мисля.....
45
0
 
4
 
! Отговори
Буля Драгинка преди 2 години
Като всяка друга година