Жители на "Лагера": Децата са такива, защото има много секс, наркотици и насилие

Момчета с ножове и боксове са готови да се колят и бесят
Обновена: 5 яну 2022 09:40 | 5 яну 2022 09:28, Анисия Иванова
239

След кадрите с брутално насилие над 13-годишно дете СДВР продължава издирването на нападателите. Вчера двама от тях бяха задържани. Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с жители на квартал "Лагера", които споделиха, че гаврата с детето е продължила около час и половина и не се случва за пръв път.

Мъж от квартала подчерта, че проблемът е системен. "Децата масово са такива, защото има много секс, наркотици и насилие. Родителите се разделят рано и децата стават такива - това е проблемът!", каза той и подчерта, че тези деца са продукт на средата, в която всички живеем.

Още по темата
Те са такива заради обществото, в което живеем, убеден е той.

"Искаме да разберем защо се е случило и да помогнем на децата да повярват, че това не е правилният подход. Като общество не трябва да толерираме такива постъпки", посочи жена от квартала.

По думите ѝ в ефира на "България сутрин", момчетата са дошли въоръжени с ножове и боксове преди два дни. Били са около 20-30 деца на 15-16 години и от други квартали.

"Нашите квартални деца са се свързали с батковците, за да търсят протекция. По-големите момчета се свързаха с нас, за да може по-цивилизовано да се излезе от ситуацията. Идеята ни беше да кажем на тези хора повече да не идват тук, неведнъж им е правена забележка. Идват момчета от "Надежда", "Дружба" и други квартали при момиченцата тук. 14-15-годишни деца са готови да се колят и бесят", разказаха живущите в "Лагера".

Битото дете е добре, съобщи друг мъж от кв. "Лагера". То обаче не искало да излиза от вкъщи, а другите деца търсят помощ от по-големите от тях.

"Децата стават изключително злобни. Кадрите са брутални. Това ни натъжава като хора и дано повече да не ставаме свидетели на такива гледки", сподели още събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: побойЛагераBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
ЗБППМН преди 2 години
Чл. 13. (1) Спрямо малолетни и непълнолетни, извършили противообществени прояви, и непълнолетни, извършили престъпления, освободени от наказателна отговорност по чл. 61 от Наказателния кодекс, се налагат следните възпитателни мерки: 5. поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател; 8. забрана на непълнолетния да напуска настоящия си адрес; 10. задължаване на непълнолетния да извърши определена работа в полза на обществото; 13. настаняване във възпитателно училище-интернат.
30
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 6 годишен играя мортал комбат, дюк нюкем и всякакви други игри с много кръв и насилие. Гледал съм и доста голи какички. Никой не съм ударил, никой не съм напсувал, защото имам свестни родители. Вината е само и единствено в тях. Какви мислите, че са родителите на тези келешчета, които обикалят безпризорно ? Взимат му телефон, оставят го да обикаля по цял ден където си иска и друго не ги интересува.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
До 11Абе морков ти, ако вземаш 15 бона ще киснеш в този пропаднал сайт да тролиш за стотинки ли бе. Мечтите са безплатни
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз да бех ушев нямаше да се занимавам с такива има сериозни престъпления тия дори не подлежат на отговорност
27
1
 
19
 
! Отговори
до бясна майка преди 2 години
Не знам бесна ли си и кога, но мога със сигурност да ти кажа, че тези деца вече са изпуснати.
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само двама са хванали, защото е имало участник и депутатско си че, както и дъщеря на високопоставен общински служител. Та двамцата хванати най-м Оги да им определят 3-4 разговора с психолог и до там приключва случая.
25
3
 
38
 
! Отговори
бясна майка преди 2 години
Причината е ясна, станахме много толерантни към агресията и простотията. Тук е крайно време да заиграе дряновицата и да удари здрав юмрук в масата. Та това са все още деца, ако сега ги изпуснем, утре ще са престъпници! Да се върнат ТВУ-тата, тази демокрация досега не донесе нищо добро на никого, донесе пошлото и всичко най-грозно. Сега яка глоба на родителите. Ако трябва някой родител да бъде вкаран в затвор, затова, че не изпълнява родителските си задължения.
24
7
 
27
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Всъщност липсата на насилие е причината. Аз веднъж се сбих с един съученик в седми клас и директора викна родителите и на двама ни. И на двама ни дойдоха бащите ни и ни смелиха от бой и двамата пред целия клас. На всичко отгоре в нас майка ми ми сцепи веждата с удар с бравата на вратата. Много съм щастлив, че нашите ме разбиха от бой. До ден днешен, вече повече от 15 години, въпреки че съм тренирал бокс, не съм се бил с никой, нито веднъж!
23
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оревахте орталъка с някакъв дриш льовец като не може се защити ше го гърбат ай стига глу пости
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сметките за 12 години мъжкарство и тежки лафове идват една след друга. и тази няма да е последната.
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата са такива,защото са изпуснати от родителите.В допълнение вечер по националните медии,в праймтайма филми с насилие и убийства.Няма безплатни спортни площадки,където да изразходват енергията си.Само насилие и пошлост.Момчетата подражават на нацепени те батки,а момичетата на тунинговани плеймейтки.Е от кого да вземат пример?Като малко се показват деца,като 10-годишното шахматистче,което победи премиера.
20
0
 
12
 
! Отговори
дедо Пенци преди 2 години
Ааааа, къде го тоя секс бе?!
19
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комунизма по времето на Тодор Живков при 45 годишната руска окупация децата се стреляха а автомати по улицата защото тогава имаше само руски филми за войната.
18
1
 
32
 
! Отговори
Георги Г. преди 2 години
А тези "свидетели" как пък твърдят, че са били момчето час и половина и не са се намесили. Ако толкова ги е било шубе от някакви пикльовци, поне 112 да бяха викнали. Нямам думи!
17
4
 
3
 
! Отговори
nikonik преди 2 години
Киро Брейка да се изкаже по темата.
16
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Тодор Живков - чавдарчета, пионерчета, комсомолци. При демокрацията - пънкарчета, наркоманчета, джендърчета.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чували са за комунизма и знаят, че може да бъде и по-добре. Ако родителите им бяха расли в ес демокрация, щяха да го приемат за най-нормалното нещо в живота.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сте бачкатори в Бе ге то кой шофер кой среден джавя програмист
13
0
 
33
 
! Отговори
uncle Adi преди 2 години
Децата са такива заради родителите си.
12
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде пак някой друг ни е виновен. Децата били такива защото имало секс, наркотици и насилие. Не, децата са такива защото родителите така са ги възпитали и защото родителите са такива и никой друг не им е виновен!